به گزارش خبرگزاری شبستان، بر اساس اصلاحیه جزء یک ماده ۱۸۲، ابتدا لایحه بودجه به همراه پیوستها و جداول به کمیسیون تلفیق ارجاع میشود. کمیسیون تلفیق موظف است حداکثر در مدت ۵ روز از زمان وصول لایحه، گزارش خود را در مورد کلیات منتشر کند. گزارش کمیسیون تلفیق مطابق آییننامه داخلی مورد رسیدگی قرار میگیرد.
در جلسه رسیدگی به کلیات، بعد از گزارش کمیسیون تلفیق، گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات نیز به مدت ۱۰ دقیقه استماع میشود. سپس مطابق بند ج ماده ۱۰۸ قانون آییننامه داخلی، کلیات لایحه بودجه مورد رسیدگی قرار گرفته و رایگیری به عمل میآید.
چنانچه کلیات به تصویب مجلس برسد، نمایندگان میتوانند حداکثر ظرف مدت ۱۰ روز پیشنهادهای خود را به کمیسیونهای تخصصی تقدیم کنند. پس از انتشار گزارش شور دوم نیز کمیسیونهای تخصصی و نمایندگان ۱۰ روز فرصت دارند تا پیشنهادهای خود را ثبت کنند.
در صورتی که کلیات لایحه بودجه به تصویب مجلس نرسد، مراتب به دولت اعلام میشود تا حداکثر در مدت ۱۵ روز لایحه را اصلاح و به مجلس ارائه کند تا در صورت تصویب کلیات در مجلس، رسیدگی به جزئیات مطابق فرآیند این ماده انجام شود. مدت مذکور با موافقت هیات رئیسه حداکثر تا مدت ۱۰ روز قابل تمدید است.
نظر شما