به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، عدالت همراه با پیشرفت، راهبرد مجلس در زمستان ۱۴۰۰، بررسی راهکارهای توسعه روابط اقتصادی ایران و ترکیه، اخلاص و تبعیت از ولایت؛ رمز موفقیت سردار سلیمانی، هفت ویژگی مشترک عمار و مالک انقلاب از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه ۱۳ دی است.
عدالت همراه با پیشرفت، راهبرد مجلس در زمستان ۱۴۰۰ خواهد بود
سید محسن دهنوی، نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی و عضو هیئت رئیسه مجلس در توئیتی نوشت:
با نظر لطف همکارانم به عنوان نائب رئیس اول «کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱» انتخاب شدم.
لایحه بودجه دولت را در راستای حمایت از تولید، کاهش تبعیض، رشد اقتصادی، کاهش کسری تراز عملیاتی و حمایت از جوانان و خانواده، ارتقا میدهیم.
عدالت همراه با پیشرفت، راهبرد ما در زمستان ۱۴۰۰ خواهد بود.
اشراف اطلاعاتی شهید سلیمانی بر داخل و خارج، شناسایی تهدیدات را تسهیل میکرد
برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفتوگو در خصوص نقش شهید سلیمانی در کاهش ناامنی ها در شرق کشور با امیر دریادار سیاری، معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران به صورت تلفنی گفتگو کرد.
امیردریادار سیاری با بیان اینکه حاج قاسم در موضوع امنیت، نگاهی عمیق و بصیرتی ژرف داشت، گفت: شهید سلیمانی ناامنی علیه مرزهای کشور را خیلی خوب تشخیص می داد و در واقع هر گروه معاندی که توسط استکبار جهانی رشد داده می شد تا به تمامیت ارضی کشور آسیب وارد کند، توسط شهید سلیمانی تشخیص داده می شد.
وی از اهتمام شهید سلیمانی برای خفه کردن تهدیدات علیه امنیت کشور در نطفه گفت و بیان کرد: در شرق کشور گروه های متعددی توسط استکبار جهانی سامان دهی می شد اما همواره برای تامین امنیت پا در رکاب بودند و به واسطه شناخت خوبی که از فرای مرزهای جمهوری اسلامی ایران داشتند در مقابل گروه های تروریستی ایستادگی می کردند.
معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه تلفنی با رادیو گفتوگو از اشراف اطلاعاتی شهید سلیمانی بر منطقه و فرا منطقه گفت و بیان کرد: نمی توان از هر کسی انتظار داشت که هم محیط داخل را خوب بشناسد و هم تسلط خوبی هم بر خارج از مرزها داشته باشد. بدون تردید سهید سلیمانی با چنین توانایی و شناختی، تهدیدات را خیلی خوب رصد و شناسایی می کرد.
وی از تاکتیک و استراتژی ویژه شهید سلیمانی برای مقابله با دشمنان گفت و عنوان کرد: امروزه به دلیل پیشرفت هایی که در حوزه های تاکتیک، فناوری و اشرایط اطلاعاتی در حوزه های نظامی به وجود آمده است، جایگاه فرماندهی به جهت استفاده از ظرفیت ها و امکانات موجود اهمیت بسیار بیشتری پیدا کرده است. همه ویژگی های یک فرمانده برای بهره بردن از تمام ظرفیت ها را می توان در شخصیتی مانند شهید قاسم سلیمانی مشاهده کرد.
راهکارهای توسعه روابط اقتصادی ایران و ترکیه بررسی شد
جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی با موضوع «راهکارهای توسعه روابط اقتصادی با کشور ترکیه» به ریاست مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه و با حضور اعضای ستاد، مرکب از معاونین اقتصادی دستگاه های ذیربط برگزار شد. در این جلسه مدیر کل مدیترانه و شرق اروپای وزارت امور خارجه از اهمیت توسعه روابط با ترکیه صحبت کرد و از دستگاه های مسئول ذیربط تقاضا کرد پیشنهادات خود در خصوص ارتقا روابط اقتصادی با ترکیه و حل چالش های پیش رو را ارائه کنند.
در این نشست در خصوص مسایل مالی در روابط ایران و ترکیه و مشکلات و چالشهای مربوط به حوزه مالی و چگونگی رفع آن و نیز گسترش روابط تجاری دو کشور تبادل نظر شد.
همچنین در این نشست مساله انرژی، برق و مشکلات مالی و اختلاف نظر در این خصوص و نیز طرحهای مشترک میان ایران و ترکیه مورد بحث و ارزیابی قرار گرفت.
صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در پایان نشست مسایل کشاورزی، استاندارد و روزآمدکردن قراردادها و تفاهم نامههای تهران - آنکارا در این حوزه و صدور فناوری های نو از جمله در تولید تجهیزات پزشکی به ویژه در حوزه محصولات "نانو" و "بیو " را از موضوعات مهم مطرح شده در این جلسه برشمرد.
در این جلسه همچنین درخصوص تدوین برنامه جامع همکاریهای ایران و ترکیه و موافقت نامه تجارت ترجیحی و تراز تجاری دو کشور هم اندیشی شد.
اخلاص و تبعیت از ولایت؛ رمز موفقیت سردار سلیمانی
شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی نامی آشنا برای تمام ایران و ملت های آزادی خواه در دنیا است که تنها در سایه عمل به رضای خدا و پیروی بی چون و چرا از ولایت توانست در تمام دلهای پاک و قلوب مومنین برای همیشه به یادگار بماند در همین رابطه گفتگویی با حسین کنعانی مقدم دبیر کل حزب سبز و دبیر سیاسی جبهه ایستادگی به شرح زیر ارایه می شود.
مهمترین ویژگی شهید سلیمانی و رمز موفقیت وی چه بود؟
از خصوصیات سپهبد حاج قاسم سلیمانی ابتدا می توانیم بگوییم که رمز موفقیت ایشان در انجام ماموریت شان برای شکل گیری جبهه مقاومت در منطقه مهمترین ویژگی، اخلاص این شهید بزرگوار بود. این اخلاص و خلوص نیت شهید سلیمانی موجب شد تا یک شخصیت کاریزما از این شهید بزرگوار به وجود بیاید و عملا ما شاهد آن هستیم که تمام کسانی که در حوزه اسلام و موضوع جهاد، مبارزه و مقاومت در برابر دشمنان اسلام می ایستند، شیفته و فرمانبردار این شهید بزرگوار باشند و مصداق آن برادر شهیدمان مهندس ابومهدی است که با سردار سلیمانی به شهادت رسیدند و پیمان شان استوار باقی ماند.
با توجه به ویژگی حرفه و شغل شهید سلیمانی کدام یک از خصوصیات وی در جایگاه نظامی و شغلی بارز بوده است؟
نکته دیگری که در رابطه با سردار سلیمانی می توانیم مطرح کنیم، این است که وی سیاستمداری شجاع بود؛ برخلاف برخی سیاستمداران که لیبرال و ترسو هستند و در برابر خدعه های دشمنان تسلیم می شوند، سردار سلیمانی شکست ناپذیر بود و در عین حال که سپهبد سلیمانی نظامی ای بودند که سیاستمدار محسوب می شد و در عین داشتن ابزار میدانی و قدرت میدانی اما از هوشیاری، بصیرت و ذکاوت در مسایل سیاسی و منطقه ای برخوردار بود و از نگاه جهانی کاملا آگاه بود. این دو بال دیپلماسی و میدان در صحنه های مختلف مخصوصا در مبارزه با تروریسم و کمک کردن به مقاومت بسیار موثر بود.
نقش سردار سلیمانی در شکل گیری حلقه های مقاومت توضیح بفرمایید؟
سردار حاج قاسم سلیمانی از خود شجره طیبه ای باقی گذاشت و در زمانی که کاملا آن را به یاد می آورم در کشورهای مختلف حلقه های مقاومت را به صورت خودجوش تشکیل داد. با شناسایی نهضت های آزادی بخش در کل منطقه و شناسایی خط مشی آنها در مبارزه با استکبار و آمریکا و تقویت این هسته ها آنها را به یکدیگر متصل کرد به طوری که در هر کشوری یک حلقه مقاومت ایجاد شد و در حالی که بسیاری از نیروها از سلاح برخوردار نبودند به لحاظ شرایط امنیتی و اطلاعاتی که وجود داشت، هم افزایی آنها امکان پذیر نبود اما سردار سلیمانی توانست با ایجاد هم افزایی در میان حلقه های مقاومت آنها را به خوبی شکل دهد.
در حوادث مختلف مانند موضوع سوریه، عراق، افغانستان، فلسطین و یمن حلقه های مقاومت را در هم تندیده قرار داد و آنها را به زنجیره مقاومت تبدیل کرد. مقاومتی که در عراق و سوریه شکل گرفت، فلسطین و لبنان همه این حلقه ها موجب شد کار مشترک میدانی میان نیروهای مقاومت از طریق زنجیره مقاومت برای جلوگیری از ورود آمریکا در منطقه شکل گیرد و نگذاشت آمریکا مسلط بر منطقه بشود.
شهید سلیمانی مبنای حلقه های مقاومت در کشورهای اسلامی بر چه اصولی قرار داد؟
اقدام دیگر شهید سلیمانی این بود که مبنای حلقه های مقاومت را بر قدرت مردمی قرار داد یعنی مقاومت یک نیروی مردمی در کشورهای اسلامی شکل گرفت و تبعیت این حلقه ها از مقاومت ایران عملا آنها را در خط مشی خودشان موفق کرد و با پشتیبانی های مختلفی که از این حلقه ها در کشورهای مقاومت توسط جمهوری اسلامی صورت گرفت، جبهه مقاومت به خوبی شکل گرفت تا جایی که امروز آمریکایی ها عاجز از مقابله با جبهه مقاومت هستند و عملا در عراق و افغانستان با شکست مواجه شدند و این همان استراتژی بودن مردمی بودن مقاومت بود.
هفت ویژگی مشترک عمار و مالک انقلاب
علی خضریان، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در یادداشتی نوشت: آیت الله مصباح و سردار سلیمانی چه در میدان رزمی و چه فکری، راهبر و جلودار بودند و هیچ وقت در پشت جبهه خود را پنهان نکردند؛ بلکه مرد میدان مبارزه با دشمن بودند.
تقارن رحلت علامه مجاهد آیتالله مصباح یزدی به عنوان عمار انقلاب در ۱۲ دی ۱۳۹۹ با دهه بصیرت و در تقویم، در شب سالروز شهادت سردار دلها حاج قاسم سلیمانی به عنوان مالک انقلاب در ۱۳ دی ۱۳۹۸، بهانهای شد تا ۷ ویژگی مشترک این دو شخصیت انقلابی را بازشماری کنیم.
۱- یکی از برجستهترین ویژگیهای مشترک، تابعیت محض از مقام ولایت است. بطوریکه این دو سردار جبهه انقلاب در طول حیاتشان برای خود در مقابل امامین انقلاب شأنی بیش از یک سرباز قائل نبودند. همین ویژگی باعث میشود تا در انجام ماموریتشان موفق به کسب رضایت مقتدایشان شوند.
۲- این دو مجاهد فقید به جناحهای سیاسی چپ و راست تعلق خاطری نداشتند و خود را محدود به بازیهای سیاسی گروهی نکردند. بلکه تمام کنشهایی که در طول حیاتشان داشتند، در چارچوب کلان گفتمان انقلاب اسلامی قابل تعریف است.
۳- برخلاف دنیاپرستان محافظهکار، در مسیر مجاهدت در راه خدا، چه در میدان رزمی و چه فکری، راهبر و جلودار بودند و هیچ وقت در پشت جبهه خود را پنهان نکردند؛ بلکه مرد میدان مبارزه با دشمن بودند.
۴- یکی از ویژگیهای برجسته ایشان اعتقاد به امر تشکیلات، کار جمعی و پرورش نیروی انسانی در دفاع از نظام و انقلاب است. لذا رحلت و شهادت به دلیل کادرسازی صورت گرفته شده موجب ایجاد خلل در اهداف مجاهداتهایشان نگردیده است.
۵- برای دفاع از انقلاب اسلامی و نجات مستضعفین عالم، محدود به مرزهای جغرافیایی نشدند و در میدان مجاهدت، فرامرزی عمل کردند.
۶- با مجاهدتشان و عجزی که در دشمنان حاصل شد، ماهیت واقعی غرب را افشا کردند و نئولیبرالیسم آمریکایی ناچار شد بر خلاف روتوشی که سالها برایش هزینه کرده بود، خوی تروریستی و عدم اعتقاد به آزادی را نمایان کند؛ و به همگان نشان دهد آنجایی که منافعش به خطر میافتد، به اصولی پایبند نیست.
۷- رحلت و شهادت که در ظاهر پایان زندگی دنیوی است، نه تنها موجب افول چراغ هدایتگر ایشان برای جامعه نگردید؛ بلکه فصول جدیدی از حقایق فکری و معرفتیشان را برای آحاد اجتماعی روشن کرد و امروز تبدیل به یک مکتب فکری ماندگار و پابرجا شدهاند؛ بطوریکه دیگر حذفشدنی و کنارنهادنی نیستند.
نظر شما