به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز دوشنبه ۱۳ دی شبستان به شرح زیر است:
فرایند ارسال و تحویل مرسولههای پستی هوشمندسازی میشود
عیسی زارعپور در پست اینستاگرامی خود نوشت: امروز در جمع اعضای هیئتمدیره و مدیران شرکت ملی پست، پیگیر مشکلات این شرکت باسابقه بودم.
وی تاکید کرد: من از ابتدای مسوولیتم در وزارت ارتباطات تا امروز همواره پیگیر وضعیت معیشتی کارکنان تلاشگر پست بودهام و از این پس هم خواهم بود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: میدانم که اقداماتی برای بهبود وضعیت سختی کار و معیشت کارکنان پست انجام شده اما اینها را کافی نمیدانم و هر روز پیگیر راهکارهای بهبود کلی درآمد این شرکت و به تبع آن بهبود وضعیت معیشتی کارکنان پست هستم.
زارعپور تاکید کرد: در شرکت پست به عنوان پشتیبان اقتصاد دیجیتال ظرفیتهای بزرگی نهفته است که باید از حالت بالقوه به فعلیت برسد. این مجموعه باید با همکاری بخش خصوصی چابک و فعال و متحول شود و خدمات با کیفیتتری به مردم ارائه دهد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطر نشان کرد؛ تنوع در سبد خدمات پستی و استفاده از فناوریهای جدید در زنجیره خدمات پستی هم مسیر ارتقای این شرکت را هموار میکند. هنوز بهای تمام شده خدمات در شرکت بالاست و باید با راهکارهای فناورانه هزینهها را کاهش داد.
وی یادآور شد: سرمایه اجتماعی پست اعتماد مردم است و این سرمایه هرگز نباید خدشهدار شود، سرعت ارائه خدمات توام با کیفیت منجر به اعتماد مردم میشود. قرار شد همکاران من در شرکت پست از طریق هوشمندسازی فرآیند ارسال و تحویل، میزان رضایت مردم را تحلیل کنند و به صورت دائمی بر روند سرعت و کیفیت کار خودشان نظارت داشته باشند.
کاهش ارزش معاملات بورس در آذرماه
براساس گزارش منتشر شده توسط مدیریت آمار و اطلاعات شرکت بورس تهران، طی ۲۲روز کاری آذرماه، ارزش معاملات در مقایسه با آبان معادل ۲۷ درصد کاهش یافت و از ۱۱۰۳۱۷۵ میلیارد ریال به ۸۱۰۱۰۷ میلیارد ریال رسید. همچنین حجم سهام معامله شده در این مدت از ۱۳۵۸۷۸میلیون سهم به ۱۱۳۹۳۹ میلیون سهم معادل ۱۶ درصد کاهش یافت.
براساس این گزارش، از ابتدای سال تاکنون متوسط روزانه حجم و ارزش معاملات بازارسهام ( اول و دوم ) به ترتیب برابر با ۱۰۹۵۹۲۶میلیون سهم و ۷۲۵۵۹۷۱ میلیارد ریال بوده است.
همچنین در ماهی که گذشت دفعات معاملات سهام برابر با کاهش ۲۲ درصدی در مقایسه با پایان آبان به ثبت رسید و از ۱۱۲۵۹۷۹۵هزار دفعه به ۸۷۸۱۵۸۷ هزار دفعه بالغ گردید.
ارزش بازار در پایان آذر ۱۴۰۰ هم در مقایسه با ماه قبل به میزان ۲۷۲۹۱۵۶ میلیارد ریال برابر با ۵ درصد کاهش یافت و از ۵۵۴۲۴۰۴۸ میلیارد ریال به ۵۲۶۹۴۸۹۳ میلیارد ریال رسید.
این گزارش می افزاید: درصد گردش معاملات در آذرماه گذشته به رقم یک رسید که در مقایسه با ماه قبل، ۱۹ درصد کاهش داشته و میزان بازده کل بورس هم از ابتدای سال تا کنون ۲ درصد بوده است.
کاهش صف وام ازدواج در بانک ملی
با پرداخت بدون وقفه تسهیلات ازدواج در بانک ملی ایران، تعداد افراد متقاضی این وام در بانک روند کاهشی به خود گرفته است. در پایان آبان ماه امسال ۲۹ هزار و ۵۹۳ نفر در صف دریافت وام ازدواج بوده اند که این رقم نسبت به ماه قبل آن بیش از هشت هزار و ۵۰۰ فقره کاهش داشته است.
همچنین در هشت ماه ابتدای امسال بالغ بر ۱۷۴ هزار و ۷۷۱ فقره تسهیلات ازدواج به زوج های جوان پرداخت شده که ارزش ریالی این تسهیلات ۱۵۲ هزار و ۸۰۶ میلیارد و ۶۳۳ میلیون ریال است.
پرداخت وام ازدواج بانک ملی ایران با هدف ترویج سنت حسنه ازدواج در میان جوانان، از سیر صعودی مطلوبی برخوردار است و ارزیابی آمار وام ازدواج این بانک طی پنج سال اخیر نشان می دهد، روند اعطای این تسهیلات همواره صعودی بوده است.
اجرای قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده از امروز
قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰.۰۳.۰۲ ابلاغی به تاریخ ۱۴۰۰.۰۴.۱۲، ظرف شش ماه پس از ابلاغ به رئیس جمهور لازم الاجرا میباشد؛ بنابراین قانون یادشده از تاریخ ۱۴۰۰.۱۰.۱۳ اجرایی میشود.
در اطلاعیه سازمان امور مالیاتی کشور در این باره آمده است: از طرفی با عنایت به مفاد ماده (۱۳) قانون مزبور و عدم راه اندازی سامانه مودیان و بنابر الزام قانونی قسمت اخیر ماده یاد شده تا زمان راه اندازی سامانه مودیان ترتیبات ثبت نام، نحوه ارائه اظهارنامه مالیاتی و رسیدگی به آنها حسب مقررات قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۳۸۷.۰۲.۱۷ و اصلاحات بعدی آن میباشد.
بنابراین تا زمان راه اندازی سامانه مودیان صرفا اشخاص مشمول موضوع فراخوانهای هشتگانه (اختیار حاصله از ماده ۱۸ قانون مصوب ۱۳۸۷) مکلف به انجام تکالیف قانونی از جمله ارائه اظهارنامه مالیاتی و پرداخت مالیات و عوارض ارزش افزوده حداکثر ۱۵ روز پس از پایان هر دوره مالیاتی خواهند بود، سایر موارد از جمله تعاریف، تاریخ تعلق، ماخذ، نرخ، معافیت ها، استرداد، مالیات کالاهای خاص، مالیات و عوارض خاص، جرائم، نحوه تخصیص، انتقال و توزیع مالیات و عوارض، رفع اختلاف و دادرسی مالیاتی تابع قانون جدید (لازم الاجرا از ۱۴۰۰.۱۰.۱۳) خواهد بود.
مالیات بر ارزش افزوده «مالیات غیرمستقیمی» است که مصرفکننده (خریدار) آن را به همراه بهای خرید کالا یا خدمات میپردازد و دریافتکننده (فروشنده) موظف است مقدار مالیات دریافتی را به خزانه دولت واریز کند.
در حالی که نرخ مالیات بر ارزش افزوده در ایران ۹ درصد محاسبه میشود و در لایحه جدید دولت نیز همین نرخ حفظ شده، متوسط نرخ استاندارد این نوع مالیات در کشورهای عضو اتحادیه اروپا حدود ۱۶ درصد برآورد شده است.
بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۶ ارز را برای امروز (دوشنبه، سیزدهم دی ماه ۱۴۰۰) اعلام کرد که بر اساس آن بهای ۱۲ واحد پولی کاهش و قیمت ۱۵ ارز افزایش یافت. همچنین نرخ ۱۹ واحد پولی دیگر ثابت ماند. امروز هر دلار آمریکا ۴۲ هزار ریال، پوند انگلیس ۵۶ هزار و ۸۱۷ ریال و یورو ۴۷ هزار و ۷۷۴ ریال ارزشگذاری شد. برپایه این گزارش، امروز هر فرانک سوییس ۴۶ هزار و ۹۷ ریال، کرون سوئد چهار هزار و ۶۴۱ ریال، کرون نروژ چهار هزار و ۷۶۳ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۴۲۱ ریال، روپیه هند ۵۶۴ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۸ هزار و ۵۴۴ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۳ هزار و ۸۰۹ ریال، یکصد ین ژاپن ۳۶ هزار و ۵۰۴ ریال، دلار هنگکنگ پنجهزار و ۳۸۸ ریال و ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۱ ریال ارزشگذاری شد.
همچنین هر دلار کانادا ۳۳ هزار و ۲۷۳ ریال، دلار نیوزیلند ۲۸ هزار و ۷۲۳ ریال، راند آفریقایجنوبی ۲ هزار و ۶۳۴ ریال، لیر ترکیه ۳ هزار و ۱۵۸ ریال، روبل روسیه ۵۶۱ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق ۲ هزار و ۸۷۸ ریال، لیر سوریه ۱۷ ریال، دلار استرالیا ۳۰ هزار و ۵۳۷ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۰ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۰ ریال، دلار سنگاپور ۳۱ هزار و ۱۴۲ ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۹ هزار و ۴۸۵ ریال، ده روپیه سریلانکا ۲ هزار و ۷۰ ریال، کیات میانمار ۲۴ ریال، یکصد روپیه نپال ۳۵ هزار و ۲۰۳ ریال، یکصد درام ارمنستان ۸ هزار و ۷۵۲ ریال و دینار لیبی ۹ هزار و ۱۵۴ ریال تعیین قیمت شد.
امروز در تابلوی بانک مرکزی هر یوان چین ۶ هزار و ۶۱۲ ریال، یکصد بات تایلند ۱۲۶ هزار و ۴۹۴ ریال، رینگیت مالزی ۱۰ هزار و ۸۱ ، یکهزار وون کرهجنوبی ۳۵ هزار و ۳۲۹ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۸ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۹ هزار و ۶۶۰ ریال، هر لاری گرجستان ۱۳ هزار و ۵۵۹ ریال، یکهزار روپیه اندونزی ۲ هزار و ۹۴۴ ریال، افغانی افغانستان ۴۰۵ ریال، روبل جدید بلاروس ۱۶ هزار و ۴۷۱ ریال، منات آذربایجان ۲۴ هزار ۷۲۱ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۸۲ هزار و ۳۲۴ ریال، سومونی تاجیکستان سههزار و ۷۲۱ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۱ هزار و ۹۸۸ ریال قیمت خورد.
نظر شما