به گزارش خبرنگار شبستان، حمید شاه آبادی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در افتتاح اولین نمایشگاه تخصصی آثار کاتبان وحی با اشاره به اهمیت بالای کتابت قرآن و توجه خیل مشتاقان به این حوزه در سال های اخیر گفت: کتابت وحی اولین قدم برای تجلی نور قرآن در قلب کاتب است تا با کلام الهی ارتباط نزدیک تری برقرار کند. از این رو خدمت به هر نحوی به آستان مقدس قرآن راهی جز سعادتمندی باقی نمی گذارد.
شاه آبادی با اشاره به رونمایی قرآن کتابت شده توسط کاتب خراسانی در محضر مقام معظم رهبری و توجه ایشان به این موضوع اظهار کرد: کاتبان وحی به واسطه تجلی هنر خود در آیات الهی مورد توجه همگان هستند زیرا مأنوس بودن با قرآن موجب نزول برکات در دنیا و آخرت شده و از هر کاری ارزشمندتر است.
شاه آبادی با بیان اینکه کتابت قرآن دارای دو جنبه قرآنی و هنر خوشنویسی است، تصریح کرد: در بحث جنبه قرآنی کتابت قرآن همین قدر کافی است که در هنگام نزول قرآن بر قلب پاک پیامبر 45 کاتب مشغول کتابت قرآن بودند که بزرگترین و با فضیلت ترین آنها حضرت علی(ع) بوده است.
وی با اشاره به احادیث ائمه اطهار(ع) در زمینه شیوه کتابت قرآن افزود: احادیث بسیاری در طریقه کتابت قرآن موجود است که حتی برخی از آنها به جزئی ترین نکات در نوشتن " بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ" اشاره می کند.
معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: نوشتن نام خدا به قصد بزرگ داشتن و تکریم به قدری ارزشمند است که در احادیث ما از آن به منزله آمرزش گناهان آن نویسنده یاد شده است.
شاه آبادی با بیان اینکه چند گروه از افراد هستند که پس از مرگشان بر آنها صدقه جاری است گفت: طبق احادیث ما یکی از گروه هایی که پس از مرگشان ثواب اعمال برآنان جاری است و کارشان در شأن کسی است که در دنیا فرزند صالح دارد و اعمال آن فرزند برایشان ثواب خواهد داشت، کاتبان وحی هستند که نشاندهنده عظمت و شأن کتابت قرآن است.
بنابراین گزارش، سید علی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن در این مراسم کتابت قرآن را هنری مهجور در جامعه قرآنی دانست و گفت: هنر مقدس کتابت قرآن به اندازه ای که در شأن عظمت قرآن است به آن توجه نشده است و ارزش این هنر به قدری است که نیروی زیادی در رونق و ترویج آن صرف شود.
وی با بیان اینکه انس با قرآن تنها راه سعادت هر انسانی است اظهار کرد: رشد فزاینده اشتیاق جوانان ما در سال های اخیر به این هنر ارزشمند غیر قابل انکار است که موجب شده است تا جوانان ما هرچه بیشتر از فضایل بی انتهای قرآن بهره مند شوند.
سرابی با بیان تأکیدمداوم مقام معظم رهبری در بهره مندی از استعدادهای هنری در کتابت قرآن گفت: لزوم ایجاد یک پایگاه تخصصی از هنرمندان در عرصه کتابت و قرار گرفتن آنها در کنار هم موجب شد تا مرکز طبع و نشر قرآن در سال 1370 تأسیس شود و یکی از برکات آن هم ایجاد بستر شکوفایی استعدادهای افراد خوشنویس در زمینه کتابت قرآن است.
وی با برگزاری موفق اولین نمایشگاه تخصصی کاتبان قرآن و کشف استعدادهای جوان در حوزه کتابت قرآن افزود: خوشبختانه ظهور وشناخت استعدادهایی در عرض کمتر یک سال باعث شد تا ما با قوت بیشتری مرحله دوم این طرح که شروع کتابت و نشر متمرکز و هدفمند قرآن است را کلید بزنیم.
قائم مقام شورای عالی قرآن با بیان این مطلب که ظهور و رشد هر بیشتر فعالان قرآنی مایه افتخار نظام جمهوری اسلامی است، گفت: یکی از اهداف ما حضور اساتید کاتب وحی ایرانی در عرصه جهانی است که همچون گذشته در راه سربلندی کشور ام القرا جهان پیشروی کشورهای اسلامی باشند.
بنابراین گزارش مهدی بابایی، مدیر اجرایی دارالکتابه مرکز طبع ونشر قرآن با بیان برگزاری موفق اولین نمایشگاه تخصصی آثار کاتبان ممتاز وحی گفت: افتتاح دارالکتابه قرآن را در مرکز طبع ونشر قرآن از اردیبهشت سال جاری آغاز شد و در آن جلسات و تشکل های آموزش خوشنویسی را برای صد نفر از ممتازان خوش نویس سراسر کشور توسط کارشناسان ارشد این رشته طی ده ماه برگزار شد.
وی با اشاره به نحوه انتخاب ممتازان خط نسخ وثلث در سراسر کشور گفت: طی فراخوانی که در سراسر کشور توزیع شد آثار خوش نویسان توانمند نسخ وثلث جمع آوری شد و پس از داوری کارشناسان، 50 نفر در خط نسخ و 50 نفر در خط ثلث برگزیده شدند و طی برگزاری جلسات آموزشی آثار این افراد در اولین نمایشگاه تخصصی کاتبان ممتاز وحی به نمایش درآمد.
بابایی با اشاره به برگزاری نمایشگاه کاتبان وحی در مدت کوتاه کمتر از یک سال اظهار داشت: تصور ما برای برگزاری چنین نمایشگاهی در سطح کیفی بالا دو سال بود که این امر در مدت کمتر از یک سال محقق شد که در آن 130 اثر از هنرمندان کتابت مصحف شریف به نمایش گذاشته شد.
بنابراین گزارش عباس اخوین، برترین خوشنویس نستعلیق ایران، آثار موجود در این نمایشگاه را از لحاظ کیفی ممتاز خواند و گفت: برخی از کشورهای اسلامی جهان ما را در خط نسخ و ثلث توانمند نمی دانند که البته این نظر آنها است و من امیدوارم روزی قرآن به خط نستعلیق کتابت بشود زیرا به قدری در این خط توانمند هستیم که دیگران اجازه اظهار نظر به خود نمی دهند.
در حاشیه این گزارش ایرج نعیمانی، استاد خوشنویسی با بیان رشد بی سابقه خط نسخ و ثلث از دهه 60 تا کنون گفت: آثاری که در این نمایشگاه به معرض نمایش گذاشته شده است از نظر سطح کیفیت ممتاز و نمونه هستند و پس از ارزشیابی و بررسی آثار به کاتبان مدرک خوشنویسی معادل اعطا می گردد.
شایان ذکر است، افتتاح اولین نمایشگاه تخصصی آثار کاتبان وحی بعد از ظهر پنج شنبه 11 اسفندماه در دارالکتابه مصلای امام خمینی، جنب درب شماره 19 برگزار شد.
این نمایشگاه از 13 اسفندماه تا 24 اسفندماه برای بازدید عموم برپاست و کسانی که آمادگی همکاری و ارسال آثار خوشنویسی خود را به مجموعه دارالکتابه کاتبان قرآن دارند می توانند با شماره تلفن 88496124 و 88496134 تماس بگیرند.
پایان پیام/
نظر شما