به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز یکشنبه ۱۲ دی شبستان به شرح زیر است:
بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۶ ارز را برای امروز (یکشنبه، دوازدهم دی ماه ۱۴۰۰) اعلام کرد که بر اساس آن بهای ۱۸ واحد پولی کاهش و قیمت ۱۵ ارز افزایش یافت. همچنین نرخ ۱۳ واحد پولی دیگر ثابت ماند. امروز هر دلار آمریکا ۴۲ هزار ریال، پوند انگلیس ۵۶ هزار و ۸۱۸ ریال و یورو ۴۷ هزار و ۷۵۰ ریال ارزشگذاری شد. برپایه این گزارش، امروز هر فرانک سوییس ۴۶ هزار و ۵۵ ریال، کرون سوئد چهار هزار و ۶۴۰ ریال، کرون نروژ چهار هزار و ۷۶۴ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۴۲۲ ریال، روپیه هند ۵۶۴ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۸ هزار و ۵۵۱ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۳ هزار و ۸۱۰ ریال، یکصد ین ژاپن ۳۶ هزار و ۴۹۳ ریال، دلار هنگکنگ پنجهزار و ۳۸۸ ریال و ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۳ ریال ارزشگذاری شد.
همچنین هر دلار کانادا ۳۳ هزار و ۲۳۳ ریال، دلار نیوزیلند ۲۸ هزار و ۷۲۵ ریال، راند آفریقایجنوبی ۲ هزار و ۶۳۳ ریال، لیر ترکیه ۳ هزار و ۱۵۶ ریال، روبل روسیه ۵۶۱ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق ۲ هزار و ۸۷۸ ریال، لیر سوریه ۱۷ ریال، دلار استرالیا ۳۰ هزار و ۵۰۹ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۰ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۲ ریال، دلار سنگاپور ۳۱ هزار و ۱۳۳ ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۹ هزار و ۴۶۲ ریال، ده روپیه سریلانکا ۲ هزار و ۷۰ ریال، کیات میانمار ۲۴ ریال، یکصد روپیه نپال ۳۵ هزار و ۲۱۶ریال، یکصد درام ارمنستان ۸ هزار و ۷۵۲ ریال و دینار لیبی ۹ هزار و ۱۵۰ ریال تعیین قیمت شد.
امروز در تابلوی بانک مرکزی هر یوان چین ۶ هزار و ۶۱۱ ریال، یکصد بات تایلند ۱۲۶ هزار و ۴۹۵ ریال، رینگیت مالزی ۱۰ هزار و ۸۱ ، یکهزار وون کرهجنوبی ۳۵ هزار و ۳۳۲ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۹ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۹ هزار و ۶۵۹ ریال، هر لاری گرجستان ۱۳ هزار و ۵۵۹ ریال، یکهزار روپیه اندونزی ۲ هزار و ۹۴۳ ریال، افغانی افغانستان ۴۰۵ ریال، روبل جدید بلاروس ۱۶ هزار و ۴۷۱ ریال، منات آذربایجان ۲۴ هزار ۷۲۱ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۸۲ هزار و ۳۲۳ ریال، سومونی تاجیکستان سههزار و ۷۲۱ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۱ هزار و ۹۸۸ ریال قیمت خورد.
سود سهام ۲۳۶ شرکت از طریق سجام واریز شد
«محمد باغستانی» به آخرین وضعیت واریز سود سهام شرکتهای بورسی و فرابورسی اشاره کرد و افزود: از ابتدای امسال تا روز دهم دی ماه جاری، سود سهام ۲۳۶ شرکت به حساب ۳۸ میلیون و ۴۹۸ هزار سهامدار از طریق سامانه سجام واریز شده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۱۲۳ شرکت سود سهام خود را از طریق سامانه سجام پرداخت کردند، اظهار داشت: بیش از ۴۰ شرکت نیز در مراحل تکمیل مدارک و فرایندهای اجرایی پرداخت توزیع سود خود از طریق شرکت سپردهگذاری هستند که با تحقق این امر، امسال شاهد رشد ۲ برابری توزیع سود از طریق سامانه سجام خواهیم بود.
باغستانی تصریحکرد: هم اکنون ٢٠ شرکت در صف تکمیل مدارک خود برای توزیع سود از طریق سامانه سجام هستند و حدود ۲۰ شرکت نیز از طریق سامانه جامع اطلاع رسانی ناشران (کدال) آمادگی خود را برای پرداخت سود از طریق این سامانه اعلام کردهاند.
مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه با بیان اینکه زیرساختهای فنی و بانکی برای پرداخت سود همه شرکتهای بورسی و فرابورسی فراهم شده است، ابراز امیدواری کرد با تصویب قانون جدید بازار اوراق بهادار در مجلس شورای اسلامی، از سال آینده شاهد توزیع سود سهام همه شرکت ها از طریق سامانه سجام باشیم.
بانکها باید از ساعت ۷:۳۰ صبح به مشتریان خدمت ارائه کنند
قیطاسی، دبیر شورای هماهنگی بانکهای دولتی با اشاره به تغییر ساعت کاری بانکها به موجب مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت: پیش از این مصوبه، ساعت حضور کارکنان بانکها ۷ صبح و ساعت آغاز خدمتدهی آنان، ۷:۳۰ صبح بود؛ اما پس از مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر آغاز ساعت کاری کارکنان دستگاههای اجرایی از ساعت ۷:۳۰ ساعت خدمتدهی به مشتریان بانکها به ۸ صبح تغییر یافته که این موضوع باعث یک ناهماهنگی در ارائه خدمات بانکی شده است.
رفیعزاده؛ معاون نوسازی اداری سازمان اداری استخدامی کشور علت این ناهماهنگی را تفسیر اشتباه بانکها از مصوبه مذکور دانست و تأکید کرد: مطابق با بخشنامه، کارکنان بانکها مانند سایر کارکنان دستگاههای اجرایی میبایست از آغاز ساعت کاری، به ارائۀ خدمت بپردازند و اگر احتیاج به فراهمکردن مقدمات کار خود دارند، میتوانند زودتر در محل کار خود حاضر شوند. اگر نیاز است، اصلاحیهای برای ساعت حضور کارکنان بانکها ابلاغ شود.
به این ترتیب تاخیر بانکها در ارائه خدماتی بانک به مشتریان قانونی نیست و باید مانند همه کارکنان دولت از ساعت ۷:۳۰ صبح به ارائه خدمت بپردازند. گفته می شود که ساعت حضور کارکنان بانکها بعد از مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در زمان اعمال محدودیت ها از ۷ صبح و ساعت آغاز خدمتدهی آنان، ۷:۳۰ صبح بود که هم اکنون این روند تغییر کرد.
نام نویسی ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در طرح نهضت ملی مسکن/ آغاز ساخت ۸۰۰ هزار واحد تا پایان سال
رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی شب گذشته (شنبه 11 دی) در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما از نام نویسی ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در سامانه طرح نهضت ملی مسکن خبر داد و گفت: اکنون در ۸۰۰ شهر، مردم میتوانند با ورود به سامانه در طرح ملی مسکن نام نویسی کنند که با افزایش شهرهایی که دسترسی سامانه برای آنها فراهم میشود، آمار نام نویسی کنندگان افزایش خواهد یافت.
وی با انتقاد از ضعف سیستم جامع اطلاعات در کشور و وجود دادهها به صورت جزیرهای گفت: با ابلاغ قانون جهش تولید مسکن به دولت برای اجرای آن نیاز به زیرساختهای نرم افزاری داشتیم که به سرعت انجام شد. برای استفاده بیشتر مردم فرم «ج» در اقدام ملی مسکن را اصلاح کردیم و اکنون کسانی که در شهرهای بزرگ، ۵ سال و در شهرهای کوچک، ۳ سال پیش صاحبخانه بوده اند، اما پس از آن خانه نداشته اند، میتوانند دوباره در سامانه نهضت ملی مسکن نام نویسی کنند.
وی گفت: افراد مجرد نیز میتوانند در این سامانه نام نویسی کنند، اما پس از پایان ساخت واحدها که بین یک و نیم تا دو سال زمان میبرد و باید اسناد ازدواج خود را برای تحویل خانه ارائه دهند.
وزیر راه و شهرسازی درباره کسانی که در این مدت ازدواج نکنند نیز افزود: اکنون بهای زمین در طرح نهضت ملی مسکن از متقاضیان گرفته نمیشود، اما اگر متقاضی ازدواج نکند باید بهای زمین را نیز پرداخت کند البته تیم حقوقی طرح نهضت ملی مسکن هنوز این موضوع و سن متقاضیان مجرد برای این طرح را نهایی نکرده است. پالایش متقاضیان را همزمان با نام نویسی انجام میدهیم و به پروژه، معرفی میکنیم.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ هزار واحد مسکن مهر هنوز درگیر مشکلات حقوقی، تعاونی و ... هستند که تلاش میکنیم هر چه زودتر تکلیف این واحدها مشخص شود، افزود: در طرح نهضت ملی مسکن این طرح را متقاضی محور آغاز کرده ایم و واحدها با اسم و مشخصات متقاضی ساخته میشود نه اینکه مانند مسکن مهر واحدهایی را بسازیم، اما برای آن متقاضی وجود نداشته باشد.
وزیر راه و شهرسازی گفت: در طرح نهضت ملی مسکن به جای مسکن سازی، شهرسازی میکنیم و همه امکانات، همزمان با ساخت مسکن مانند مدرسه، درمانگاه و ... ساخته میشود.
دولت آمریکا پس از ترور شهید سلیمانی همان حرکت را در فضای مجازی هم انجام داد
حمید فتاحی، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات شب گذشته (شنبه 11 دی) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اینکه موضوع شبکه ملی اطلاعات از بیش از ۱۴ سال پیش در حوزه ارتباطات و فضای مجازی مطرح بوده است، گفت: در این سالها اقداماتی نیز در لایههای مختلف تشکیل دهنده این شبکه انجام شده است.
فتاحی با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات علاوه بر لایههای ارتباطی، از لایههای دیگری مانند خدمات پایه تشکیل شده است، افزود: این فقط یک طرح نیست بلکه یک مفهوم جاری است که به معنای ایجاد یک زیست بوم برای رشد و توسعه حوزه آی تی و فناوری اطلاعات در کشور است تا پلتفرمها بتوانند با کیفیت خوب در بستر آن ایجاد شوند.
وی با بیان اینکه زیرساخت مناسب پرسرعت با کیفیت باید در خدمت کاربران قرار گیرد تا ما بر روی آن بتوانیم از ظرفیت پلفترمها استفاده کنیم، گفت: در حوزه زیرساختی، اقدامات خوبی شده است و حوزه ارتباطات اپراتورهای ارائه دهنده خدمات مخابراتی در کشور، توسعههای خوبی داشتند و این کار در حال تکمیل و بهبود است.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیر ساخت افزود: درصد پیشرفت و تکمیل را میتوان بر اساس اسنادی که وجود دارد مانند سندهای مصوب شورای عالی فضای مجازی، سند طرح کلان و سند معماری شبکه ملی اطلاعات ارائه کرد.
فتاحی با بیان اینکه بحث تکمیل لایه زیرساخت در شبکه ملی اطلاعات به ویژه لایههای میانی و ارتباطات پرسرعت مبتنی بر فیبر نوری، رویکرد اول است، گفت: امیدواریم مردم با این اقدامات، طعم شیرین فناوری را از طریق اجرای شبکه ملی اطلاعات بچشند.
نظر شما