حجت الاسلام والمسلمین حسین علوی مهر، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه (ص) با استناد به آیه هشت سوره مبارکه مومنون امانتداری را از صفات اصلی مومنان برشمرد و به خبرنگار شبستان گفت: مومنان کسانی هستند که امانتدار بوده و به عهد و پیمان خود وفا می کنند. در این آیه شریفه امانتداری به طور عام ذکر شده و شامل انواع امانات الهی همچون مسئله نبوت، امامت و دین و نیز آنچه در عرف مردمی امانت نام می گیرد، می شود.
وی با بیان این مطلب که میراث پیامبر (ص) و ائمه (ع) برای ما از مهمترین امانات محسوب می شود، اظهار کرد: ما نمی توانیم و نباید نسبت به آنچه در جامعه می گذرد، بی اعتنا باشیم. از جمله امانات بزرگ الهی مردمی امروز ما انقلاب اسلامی به عنوان ثمره خون هزاران شهید و کوشش مخلصان در دین است تا نظامی اسلامی بر کشور حکمرانی کند.
حجت الاسلام علوی مهر ادامه داد: یکی از اقدامات برای حفظ این امانت حضور پرشور و گسترده در انتخابات است. ما این نعمت را داریم که با شرکت در انتخاباتی که قدرت قانونگذاری را به نمایندگان مردم می بخشد نسبت به سرنوشت خود بی اعتنا نباشیم. از این رو نگهداری از نظام اسلامی به عنوان امانتی الهی از طریق نقش آفرینی در میدان انتخابات ضرورتی اساسی است.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه (ص) با اشاره به تصریح آیه 27 سوره مبارکه انفال که بر عدم خیانت به خدا و پیامبر (ص) تاکید دارد، ابراز کرد: البته شرح نزول این آیه و منظور از خیانت بازگو کردن اسرار نظامی اسلام است. افرادی که اسرار کشور را در اختیار دشمن و بیگانگان قرار می دهند در واقع به خدا و پیامبرش خیانت کرده اند.
وی با بیان این مطلب خیانت خودداری از پرداخت حقی است که انسان در برابر او ضامن است، عنوان کرد: خیانت در امانت در عرف عمومی شامل رعایت امانات مادی می شود. اما در منطق قرآن امانتداری به معنای رعایت شئون زندگی سیاسی اجتماعی اخلاقی را دربر می گیرد. در حدیث آمده است سخن اشخاص هم امانت به شمار می رود. علاوه بر این آب و خاک، میهن و فرزندان در منطق قرآن امانت الهی محسوب می شود. خیانت از صفات منافق شمرده می شود.
حجت الاسلام علوی مهر عنوان کرد: حضرت رسول (ص) می فرمایند نشانه منافق سه چیز است: دروغ، خلف وعده و خیانت در امانت. در مقابل این حدیث هم خداوند امانتداری را در آیه هشت سوره مبارکه مومنون صفت مومن برمی شمارد. البته صفت امانتداری حتی در فرهنگ جاهلی نیز مهم شمرده می شده است و خیانت در امانت صفتی مذموم و نکوهیده.
وی درباره نگاه قرآن نسبت به مشارکت مسلمانان در اموری که سرنوشت نظام اسلامی را رقم می زند، تاکید کرد: راجع به مشارکت های مردمی در نگاه قرآن می توان به دو مسئله اشاره کرد، نخست بیعت با رهبران دینی که در آیات وحی به آن اشاره شده و از آن به بیعت شجره تعبیر شده است. مردم باید در امور اجتماعی شرکت کرده و در پیروی از فرامین رهبر جامعه ید واحد باشند. یعنی دست به دست یکدیگر داده و قدرت الهی را پشتوانه خود بدانند.
حجت الاسلام علوی مهر ادامه داد: مسئله دیگر شورا به عنوان مقدمه مشارکت اجتماعی است. باید توجه داشت که یکی از موارد امانت الهی که رهبران دینی در دست ما سپرده اند نظام اسلامی است. در این میان از چیزهایی که از به دست ما رسیده و نقش بسیاری در ساختارمندی نظام اسلامی ایفا می کند مجلس است. این امانتی است که از گذشتگان به ما رسیده و وظیفه ما را مشخص می کند تا در رعایت آن خیانت نکنیم.
وی با اشاره به تلاش های دشمن برای نفوذ در انقلاب و سست کردن پایه های آن خاطرنشان کرد: بهترین شیوه حفظ امانتی که شهدا با خون خود آن را حفظ کرده و به دست ما رسانیده اند حضور در انتخابات مجلس برای انتخاب نمایندگان خانه اس است که پس از رهبری به عنوان مبنای اصلی نظام یکی از ارکان مهم به شمار می رود.
پایان پیام/
نظر شما