به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام محمدحسن ابوترابی فرد، امام جمعه موقت تهران امروز (جمعه 3 دی) در خطبه نمازجمعه با اشاره به اینکه پیوند اقتصاد ملی با نفت و قرار گرفتن این منابع عظیم در دست دولتمردان موجب شده است که بخش اصلی اقتصاد بنگاههای بزرگ و سرمایه بخش یا تحت مالکیت دولت قرار بگیرند یا دولت نقش مستقیمی در مدیریت آنها داشته باشد، گفت: این اقتصاد دولتی به شدت راه را برای خلق ثروت ناهموار کرده است و زمینه گسترش فساد را فراهم آورده است.
وی با بیان اینکه امروز اقتصاد ایران و بودجه کشور با درآمدهای نفتی گره خورده است، گفت: سرمایه گذاریهای مستقیم و غیرمستقیم بیشتر از منابع حاصل از درآمدهای نفتی تامین می شود. ملت ایران به ویژه طبقات متوسط و ضعیف دوران سختی را سپری میکنند؛ رشد حدود ۵۰ درصدی تورم در کنار رشد اقتصادی تقریباً منفی موقعیت جمهوری اسلامی را از نظر شاخصهای کلان در وضعیت نامناسبی قرار داده است.
حجت الاسلام ابوترابی فرد با بیان اینکه به نظر من از مهمترین عوامل موثر بر شرایط اقتصادی امروز نظام بودجهریزی یعنی سیاست مالی نظام مانکی و سیاستهای پولی و ارزی است که نظام بانکی و پولی ارزی متاثر از نظام بودجهریزی است، گفت: سیاستهای مالی بر نظام بانکی کشور سلطه یافته است، سیاستهای بانک مرکزی در راستای سیاستهای مالی تعیین میشود لذا هر روز شاهد کاهش ارزش پول ملی هستیم.
امام جمعه موقت تهران با تاکید بر اینکه رهبر انقلاب در گام دوم انقلاب بر اصلاح نظام ساختار بودجه کشور تاکید کردند و این تحول راه را برای اقتدار ایران هموار میکند، گفت: تورم یعنی بی ثباتی در اقتصاد و کاهش ارزش پول ملی، تورم یعنی انتقال ثروت از جیب طبقات متوسط و ضعیف به جیب صاحبان ثروت، تورم یعنی رکود اقتصاد ملی.
وی یکی از مهمترین قدمها برای مدیریت تورم و فراهم آوردن زمینه رشد اقتصاد ملی را نظام بودجه ریزی کشور عنوان کرد و افزود: اصلاح نظام بانکی از مهمترین عوامل رئیس جمهور در بخشنامه که در آستانه تبیین بودجه ۱۴۰۱ برای مدیران کشور ارسال کردند، اول اینکه به صفر رساندن کسری بودجه سال ۱۴۰۱ و دوم اینکه فراهم آوردن رشد اقتصادی در سال ۱۴۰۱ است.
خطیب موقت نماز جمعه تهران با بیان اینکه تشکیل صندوق پیشرفت و توسعه در تمامی استانها با تخصیص حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان از منابع تبصره ۱۴ و بعضی از ردیفهای آن اختصاص ۲۰ درصد از منابع حوزه توازن درآمدهای مالیاتی مازاد در استانها به این صندوق به گمانه میتواند این صندوق گامی در مسیر رشد اقتصادی کشور و افزایش اختیارات استانداران و تبدیل استانها به یک مدیر فعال اقتصادی نقش ایفا کندف گفت: بحث دوم، بحث هدایت منابع حاصل از حذف ارز ترجیحی است که کار انصافاً اقدام شجاعانهای است.
وی با اشاره به اینکه اگر بخواهیم در مورد شاخصهای کلان بودجه صحبت کنیم، باید عملکرد بودجه ۱۴۰۰ را با لایحه بودجه مقایسه کنیم، گفت: متاسفانه در گزارشها به این عدد و ارقام لایحه بودجه ۱۴۰۱ با اعداد و ارقام لایحه بودجه ۱۴۰۰ مقایسه میشود که این خطای راهبردی و استراتژیک است. خوشبختانه دولت تلاش کرده تا عدد عملکرد بودجه را کاهش بدهند. مصارف عمومی هزینهها مصوب قانون امسال، ۹۱۹ هزار میلیارد تومان بوده، اما عملکرد ۶۵۴ هزار میلیارد تومان است.
حجت الاسلام ابوترابیفرد با بیان اینکه جمع مصارف ۸۱۷ هزار میلیارد تومان بوده است، گفت: این در حالی است که در بودجه ۱۴۰۱ مصارف عمومی دولت ۱۳۵ هزار و ۳۷۲ هزار میلیارد تومان پیشبینی شده و این رشد حدود ۶۷ درصد است. آنچه تورم آور است رشد هزینههای کشور است، در بودجه ۱۴۰۰ مصارف عمومی درآمدها ۴۴۸ هزار میلیارد تومان، در سقف اول ۴۵۵ هزار میلیارد تومان و در سقف دوم پیشبینی شده است.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه پیش بینی عملکرد ۳۹۹ هزار میلیارد تومان است، گفت: این در حالی است که منابع در بودجه ۱۴۰۱، ۶۶۴ هزار میلیارد تومان پیشبینی شده است و اگر این منابع را با هزینههای مقایسه کنیم، شکاف درآمد و هزینه از عدد ۳۰۱ هزار میلیارد تومان برآورد میشود که نسبت به ۴۶۴ میلیارد تومان لایحه بودجه ۱۴۰۰ رشد آن منفی است و نسبت به عملکرد فاصله تغییر میکند. اگر مجلس کوچکترین قدم برای افزایش هزینهها راه را برای مشکلات جدی هموار میکند اگر بتواند برای کاهش هزینهها همت کند قطعاً دولت محترم استقبال میکند.
حجت الاسلام ابوترابی فرد در بخش دیگری از خطبه های امروز نماز جمعه تهران با اشاره به سالروز حماسه ۹ دی گفت: روزی که ایران اسلامی را در موقعیت دیگری از قدرت قرار دادند. درست در شرایطی که دشمن گمان میکرد نقشها و دسیسههای او به نتیجه میرسد، آگاهی، بصیرت، اراده، ملت ایران در راهپیمایی ۹ دیماه، یک راهپیمایی خودجوش و برآمده از اصل و اراده ملت ایران تمام دسیسهها را فرو ریخت.
خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به دستاوردهای دفاعی و جایگاه ممتاز کشورمان در منطقه گفت: نظام تأمین مالی و دفاعی بازدارنده باید در کارنامه چهار دهه گذشته مورد تحلیل قر ار گیرد. در حوزه نظام دفاعی، در این عصر تاریک که سیاستهای آمریکا و مزدوران آنها به گسترش ناامنی و هرج و مرج در منطقه و جهان دامن میزند، نظام اسلامی توانسته سطح امنیت را در منطقه به شکل معناداری ارتقاء دهد.
امام جمعه موقت تهران همچنین با اشاره به سالروز شهادت سرار قاسم سلیمانی گفت: سردار سرافراز سپاه اسلام شهید سلیمانی که در آستانه سالروز شهادتش هستیم، برای ملتهای منطقه و حتی برای ملتهای اروپا، از طریق مبارزه با داعش و تروریسم تکفیری خلق امنیت کرد.
نظر شما