به گزارش خبرگزاری شبستان، نشست خبری خانواده سینایی با حضور خسرو سینایی (کارگردان) ، گیزلا وارگا سینایی( نقاش مجارستانی ـ ایرانی )، فرح اصولی ( نقاش و نگارگر نوگرا) ، یاسمین سینایی ( مجسمه ساز ) و آناهیتا قبائیان ( مدیر گالری راه ابریشم ) عصر روز گذشته در گالری راه ابریشم برگزار شد .
درابتدای این نشست آناهیتا قبائیان مدیر گالری راه ابریشم گفت : ایده اولیه برپایی نمایشگاه خانواده سینایی حدود سه سال پیش مطرح شد . نمایشگاه خانواده سینایی نمایشگاه حساس و زیبایی است به چند دلیل اول اینکه سه نسل از خانواده سینایی در آن شرکت دارند و دوم به دلیل اینکه ردپای زمان در آثار وجود دارد و کارها با زبان معاصر صحبت می کنند و خاصیت هنرمند اینست که از زمان خودش صحبت کند و به نظر من این نماشگاه رسالت خودش را تمام و کمال انجام داده است .
وی اضافه کرد : وظیفه ما اینست که در هنر امروز یک قدم جلوتر از قدم دیگر بگذاریم . اگر ما به عنوان هنرمند و گالری دار جریانی نو در هنر بوجود بیاوریم آنوقت کار مهمی صورت گرفته است شاید حتی در مواقعی این کار توجیه مالی هم نداشته باشد ولی پس از سالیان دراز به عنوان یک کار موفق در این مکان از آن نام برده می شود و رسالت یک گالری همین است .
پس از آن یاسمین سینایی دختر خسرو سینایی و گیزلا وارگا سینایی مجسمه ساز به عنوان کوچکترین فرد حاضر در جمع خانواده سینایی گفت : این نمایشگاه برای همه ما جذاب بود. با توجه به اینکه خانواده سینایی از سه نسل هستند شاید برای نسل دوم خارج شدن از زیر پرو بال غول های هنری خانوادگی سخت بود ولی برای نسل بعد از ما این امر آسانتر شد همان طورکه بزرگترها دلگرمی ما بودند ما هم برای نسل بعد از خودمان مایه دلگرمی هستیم. ولی شاید برپایی این نمایشگاه برای نسل سوم و افراد کوچکتر خانواده کمی نگران کننده به نظر می رسید که در کنار حرفه ای ها آثار خود را به نمایش بگذارند.
این مجسمه ساز ادامه داد : نسل ما نسلی است که در میانه قرار گرفته است من در دانشگاه گرافیک خواندم و سعی کردم هنری را انتخاب کنم که در خانواده نمونه اش را نداشته باشیم و امروز به تکنیک و متریال خاص خودم دست یافتم و مجسمه هایم را در فضای مورد علاقه خودم خلق می کنم .
یاسمین سینایی با اشاره به مجسمه اش در این نمایشگاه گفت : من با مجسمه ای از مجموعه فرشته سیاه در این نمایشگاه شرکت کردم . این کار یک سلف پرتره از خودم است که در قفسی محبوس شده است. دلیل انتخاب این کار این بود که مجموعه فرشته سیاه نخستین نمایشگاه جدی برای خودم بود و شاید نقطه عطفی برای کارهایم محسوب می شود. البته این کار به نوعی چیدمان و کانسپت است .
سپس فرح اصولی نقاش گفت : امیدوارم برپایی این نمایشگاه در گالری خوشنام و حرفه ای راه ابریشم شروعی برای برگزاری نمایشگاه خانوادگی ما باشد بعضی از اعضای خانواده در گوشه و کنار دنیا زندگی می کنند ولی در این نمایشگاه هر کس باعقیده شخصی خودش کار ارائه داده بدون اینکه کسی در دیگری ذوب شود . همه ما با تمام ضعف ها و قدرت هایمان آثار خود را در این نمایشگاه عرضه کرده ایم .
وی با اشاره به همکاریهای هنری مشترک خانواده سینایی طی چهل سال گذشته گفت : در خانوده ما سابقه همکاریهای مشترک هنری زیاد است به عنوان مثال زمانی که خسرو سینایی فیلم زنده باد ... را ساخت گیزلا طراح لباس و صحنه بود و من گرافیست ، منشی صحنه و عکاس کار بودم ودخترها و سام پسرم هم در کار بازی می کردند و در زمانی دیگر من و گیزلا گروه دنا را پایه گذاری کردیم . هنر خانواده ما را بهم نزدیک کرده است .
وی افزود : من در آثارم با نگاه به بنیان های نگارگری و بهره گیری از موتیف های اصیل نقاشی ایرانی حرف های معاصر می زنم و تلاش می کنم در این قالب سنتی رویکرد و نگاه امروزی را تجلی سازم. نمونه این کارها در این نمایشگاه عرضه شده است تکنیک این آثار اکرلیک روی بوم است و توصیف شخصی از حال و روز خودم را به تصویر می کشند . من در این آثار دو گانگی را مطرح می کنم چون در اکثر کشورهای شرقی یک دوگانگی به وضوح دیده می شود . هنرمند آیینه جامعه است و هر اتفاقی در جامعه رخ می دهد از صافی وجود هنرمند رد شده و در کارش تبلور می یابد .
فرح اصولی و گیزلا وارگا سینایی در این نمایشگاه تابلو مشترکی را ارایه داده اند که اصولی در این باره گفت : موسسه تبادل فرهنگی بوستون از ما خواست به عنوان دو نقاش زن از دو کشور مختلف کاری مشترک ارایه دهیم در این اثر بخشی از هنر اسلامی و هنر مسیحی را به تصویر در آوردیم و نام این نمایشگاه هم از همین تابلو ( در آن جهان که منم ) گرفته شده است و این اثر جهانی که هر کدام از ما در آن هستیم را مصور می کند .
گیزلا وارگا سینایی همسر خسرو سینایی ادامه داد : من از کودکی در هنر بزرگ شده ام و هدفم این بود که همسر یک هنرمند شوم و در ضمن ایران هم برای من مملکت جذابی بود. بچه های ما در هنر بدنیا آمدند و در هنر رشد کردند . برپایی این نمایشگاه تولد دوباره برای خانوده سینایی به حساب می آید و با شکل گرفتن این گروه راهی جدید برای خانوده سینایی باز شد تا نتیجه گیری های بهتری در آینده داشته باشند .
وی با اشاره به کاری هایی که در این نمایشگاه ارایه داده است گفت : من در این نمایشگاه کاری را با عنوان « مادر» و اثر دیگری به نام « خانواده من » را با المان انار و پرنده هایی که هر کدام نمادی از یکی از اعضای خانوده من است را ارایه دادم و در کنار این دو اثر یک پیراهن طلسمی از مجموعه سفرنامه را به تماشاگذاشتم این پیراهنی است که روی آن را نامه هاو نقاشی های کودکان پوشانده است و این لباس سمبل سلامتی و خوبی است .
در ادامه خسرو سینایی کارگردان فیلم عروس آتش گفت : من از آناهیتا قبائیان مدیر گالری راه ابریشم تشکر می کنم که ایده های تازه و جدید را در فضای گالری به اجرا در می آورند تا تلنگری فرهنگی زده شود و به هنرمند خاص نگاه ویژه و خاصی شود .
وی اضافه کرد: تجربه ثابت کرده است اگر در خانوده ای پدر هنرمند بوده همه اعضای خانوده به نوعی در سایه اش قرار می گیرند به عنوان مثال فرزندان باخ ، پیکاسو و چارلی چاپلین همه هنرمند بودند ولی به نوعی در سایه پدرانشان گم شدند ولی ما در خانوادیمان سعی کردیم استعدادهای فرزندانمان زیر سایه ما گم نشود . از لحظه ای که بچه ها به مرحله ای از رشد شخصیتی رسیدند هدف ما این بود که راهی را که به روحیه و شخصیتشان نزدیکتر است انتخاب کنند .
وی درباره فیلم مستندی با عنوان « شرح حال » که در این نمایشگاه خانوادگی ارایه داده است گفت : شرح حال فیلمی است که من در سال 1347 ساخته ام البته من فیلم های دیگر ی درباره گیزلا و سایه و نور در ارتباط با فرح اصولی و آوازهای سکوت یاسمین سینایی ساخته ام ولی با توجه به کانسپت کلی و همجواری با فضای خاص نمایشگاه فیلم شرح حال را مناسب تر یافتیم .
وی ادامه داد : شرح حال فیلمی است درباره ژازه طباطبایی و مجسمه های آهنینش این فیلم از روح آزادی که در میان موجودات آهنی گرفتار می شود و پس از فریب و شکنجه آنها می میرد و موجودات آهنی برای نبودش به سوگ می نشینند حکایت می کند .
در ادامه این نشست افراد حاضر آثار بقیه خانواده سینایی در این نمایشگاه اشاره کردند «سمیرا» که در سال های اخیر مقیم مجارستان شده و فعالیت های هنری اش در زمینه هنر مفهومی را در آنجا هم ادامه می دهد ویدئو آرتی با عنوان «پرچم های دو وطنم» را در گالری راه ابریشم نمایش گذاشته است . او این ویدئو آرت 10 دقیقه ای را با توجه به ترکیب مشابه رنگی پرچم های ایران و مجارستان که هر دو از سه رنگ سبز قرمز و سفید درست شده اند تولید کرده است و او در این کار حس دوگانگی را منعکس نموده است .
آلما و سام سینایی فرزندان فرح اصولی و خسرو سینایی نیز با دو مجموعه عکس در این نمایشگاه خانوادگی حضور دارند. سام 24 ساله که در آمریکا در رشته برق تحصیل می کند عکس هایی را به نمایش گذاشته است که برروی تقسیم بندی های هندسی تمرکز دارد و آلما 21 ساله که او نیز در آمریکاست و نقاشی می خواند.طبیعت، پرندگان و فضاهای ساحلی را به تصویر کشیده است.
«مسیح پارسائی» فرزند هجده ساله یاسمین سینایی که نخستین نوه خانواده سینایی ست او اکنون در مجارستان مشغول تحصیل در رشته فیلمسازی ست ودر این نمایشگاه ویدئو آرتی سه دقیقه ای درباره خودش را با عنوان «مسیح» به تماشای عموم گذاشته است .
در ادامه این نشست خانواده سینایی درباره اقتصاد هنر در خانواده ای هنرمند گفتند : ما زندگی بدی نداشتیم ولی برای زندگی از راه هنر سختی هایی را هم متحمل شدیم و لی چون به اصل هنر اعتقاد داشتیم اتفاق های پیرامون برای ما مهم نبود در مقاطع مختلف زندگی از هم پشتیبانی کردیم و با هم زندگی را گذراندیم . با هنر زندگی کردیم و هیچگاه هم درها برایمان کاملاً بسته نبوده لحظات نگران کننده بسیار داشتیم ولی همیشه هنر مارا به هم پیوند داده است .
پایان پیام/
نظر شما