سایه گرانی بر بازار شب یلدا/ یلدا به کام فقرا و نیازمندان شیرین نیست

آیین سنتی شب یلدا« شوچله» در حصار گرانی های افسار گسیخته و بیماری کرونا قرار گرفته است

 خبرگزاری شبستان_ لرستان؛ یلدا آیینی سنتی در بین ایرانیان است که از قدیم الایام با  رسوم خاص خود برگزار می شده است.

 

یلدا یا «شوچله» جشنی به میراث مانده از اجداد ایرانیان است که هر سال با گرامیداشت این جشن به یاد می آوریم که باید از لحظه لحظه زندگی برای با هم بودن استفاده کرد و در عین حال به ما یادآوری می کند که حتی طولانی‌ترین شب سال هم صبح می‌شود و لحظات سیاه نمی‌توانند تا ابد پایدار بمانند.

 

این روز‌ها برگزاری مراسم شب یلدا تحت تأثیر وضعیت اقتصادی و گرانی‌های اخیر قرار گرفته و سایه شوم گرانی های افسار گسیخته نه تنها آیین سنتی شب یلدا که بر سفره و معاش خانواده ها گسترده شده است.

 

علاوه بر تاخت و تاز کرونا ویروس که زندگی را به کام مردم تلخ کرده است، گرانی افسار گسیخته  وضعیت اقتصادی بسیاری از خانواده ها را چالش کشیده است.

 

در حالی پاییز قدم به قدم به روزهای پایانی خود نزدیک می شود که در سایه گرانی های بی حد و مرزو بیکاری هر روز بر آمار نیازمندان و فقرا جامعه افزوده می شود و کمرها زیر بار گرانی هایی خم شده است.

 

بسیاری از مردم بویژه نیازمندان، ایتام، خانواده های دارای سرپرست خانواده بیکار، کارگران فصلی و... برای تامین معاش روزانه خود با مشکل جدی مواجه هستند.

 

 حسینی یکی از شهروندان خرم آبادی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خصوص آیین شب یلدا، گفت: از زمان شیوع ویروس کرونا همه آیین و مراسم ها رنگ باخته اند.

 

وی با اشاره به گرانی های موجود، بیان کرد: سال هاست به دلیل گرانی بسیاری از موادغذایی و همچنین آجیل های شب یلدا و نوروز از سفره خانواده ها جمع شده است.

 

حسینی با  بیان اینکه در این شب خانواده‌ها، دوستان و آشنایان گردهم می‌آیند و انواع میوه‌ها و تنقلات را سرو می‌کنند، افزود: امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا این دورهمی ها تعطیل است و به دلیل بیماری سخت تر گرانی همه آجیل و مواد غذایی که طبق رسوم گذشته برای شب تهیه می شد، حذف می شود.

 

وی افزود: یادش به خیر در زمان کودکی ما به خاطر دارم که در منزل پدربزرگم جمع می‌شدیم، مجلس با خاطره‌گویی پدربزرگ رونق می‌گرفت، مادران هم سفره‌ای را تدارک می‌دادند که جای خالی برای سوزن انداختن نداشت.

 

این شهروند خرم آبادی اذعان داشت: خاطرات کودکان امروز شاید بیماری کرونا و قرنطینه خانگی یک ساله و گرانی های بی حد و مرز باشد.

 

ندری یکی دیگر از شهروندان خرم آبادی گفت: برای خرید شب یلدا به بازار آمده‌ایم اما قیمت آجیل آنقدر بالا رفته که تصمیم گرفته ایم امسال هم مانند چند سال لخیر پسته و آجیل را از سبد شب یلدا حذف کنیم.

 

وی افزود: هر چه به شب یلدا نزدیک‌تر می‌شویم قیمت ها بالاتر می رود، قیمت میوه، مرغ و گوشت روزانه بالا می رود و اراده ای برای نظارت بر بازار و کنترل قیمت ها دیده نمی شود.

 

ندری با بیان اینکه  امسال هم سفر یلدای کرونا زده مردم خالی است، افزود: قدرت خرید مردم هر روز کمتر می شود و به نظر می رسد دولت برنامه ای برای حمایت از مردم و جلوگیری از افزایش سرسام آور قیمت ها ندارد.

 

حسنوند یکی دیگر از شهروندان خرم آباد  با گلایه از بالارفتن روزانه قیمت ها، اظهار کرد:  شب یلدا چند سالی است که دیگر شبیه گذشته نیست و هر سال قدرت خرید مردم کمتر می شود.

 

وی با بیان اینکه قیمت آجیل و میوه به طرز باور نکردنی بالا می رود، افزود: مردم قدرت خرید ندارند و نیار است دولت برای حمایت از مردم برنامه عملی اراده دهد.

 

حسنوند با بیان اینکه فرشندگان میوه فروشی هابرای انواع میوه‌ها از جمله پرتقال و انار قیمت های متفاوتی در نظر گرفته اند، افزود: با این قیمت ها مردم نیازمند جامعه بیشتر و بیشتر می شوند.

 

وی با گلایه از عدم کنترل قیمت‌ها، گفت: به نظر می رد هیچ نظارتی بر خرید و فروش و بازارها صورت نمی‌گیرد.

 

حسنوند ادامه داد:  با این گرانی و مشکلات مالی دیگر شب یلدایی برای مردم باقی نخواهد ماند مگر اینکه افراد توانمند بتوانند جشنی ساده بگیرند البته در این شرایط زندگی همان افراد توانمند هم مشکلات خاص خود را دارند.

کد خبر 1129178

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha