به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی انتشارات سوره مهر، جلد بیستوهفتم از مجموعه پژوهشی شخصیتهای مانا، نوشته علی تقوی که به زندگی و احوالات و آثار مشفق کاشانی شاعر انقلاب اسلامی اختصاص دارد، بهتازگی توسط انتشارات سوره مهر منتشر و راهی بازار نشر شده است.
تاکنون زندگینامه بزرگانی چون سیدجعفر شهیدی، سیدمحمد فرزان، مجید شریف واقفی، سلمان هراتی، بهاءالدین محلاتی، سیداحمد خمینی، سید غلامرضا سعیدی، سید محمدعلی داعی الاسلام و طاهره صفارزاده، قیصر امینپور و ... در قالب اینمجموعه منتشر شده است.
مجموعه پژوهشی شخصیتهای مانا توسط دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری منتشر میشود. گروه پژوهش شخصیتهای مانا، اردیبهشت سال ۸۸ تشکیل شد و با استفاده از پروندههایی که در بایگانی «فرهنگ ناموران معاصر» حوزه هنری وجود دارد، به زندگینامه افرادی که گمنام و یا کمتر شناخته شده هستند اما فعالیتهای سیاسی، علمی، اقتصادی و هنری زیادی در انقلاب داشتهاند، میپردازد.
علی تقوی در جلد بیستوهفتم اینمجموعه، به فعالیتهای زندهیاد مشفق پرداخته است. عباس کیمنش مشهور به مشفق کاشانی ۲۳ مرداد ۱۳۰۴ در کاشان به دنیا آمد. او تا مقطع کارشناسی ارشد را در دانشگاه تهران گذراند و سپس پیشه معلمی را برگزید و برای ۳۷ سال در آموزشوپرورش به خدمت معلمی پرداخت و بعدتر به شاعری روی آورد. او از جمله شاعرانی بود که همواره اشعارش با مضمون هایی مذهبی چون دین، امامان معصوم و اعتقادات شیعه همراه بود. در جلسات شعری رهبر انقلاب هم حضور مییافت و شعرخوانی میکرد.
تقوی درباره مشفق کاشانی میگوید: او از دهه ۱۳۳۰، با مهاجرت مشفق به تهران، تحولی خاص در کار شعر و شاعری او دیده میشود. در این تحول، چند عامل نقشی بهسزا داشت؛ ازجمله، تلاش و همت مضاعف شاعر و شرکت در انجمنهای ادبی و همنشینیها و مراودات بسیار با جمعی از شاعران معاصر، بهویژه شاعرانی که در جدال سنت و تجدد، مشرب و مرامی میانه داشتند و سبک و شیوۀ کار آنان با روحیه مشفق سازگاری بیشتری داشت.
با پیروزی انقلاب اسلامی، مشفق بخش عمدهای از عواطف و مضامین شعریاش را معطوف به انقلاب و جنگ تحمیلی کرد. شعر او را در این دوره، میتوان سند منظوم آرمانهای انقلاب و شعارها و موضعگیریهای خاص آن دوران نامید. افزونبر این، چند عامل در میزان خلاقیت و نوآوری شاعر در این دوره، تأثیرگذار بوده است، ازجمله اینکه او بنا به دعوت برخی از سازمانها و نهادهای انقلابی، پارهای از مناصب اداری را نیز پذیرا شد و از سوی دیگر، برای گردآوری و تدوین مجموعه شعرهای دیگر شاعران در موضوعات گوناگون، وقت بسیار صرف کرده است.
نظر شما