به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، چند سینماگر جشنواره فیلم فجر را ارزیابی کردند.
* شیخطادی: شکل و نوع اجرای سیامین جشنواره بینالمللی فیلم فجر، یک شگفتی بود
«پرویز شیخ طادی» کارگردان فیلم سینمایی «روزهای زندگی» و برنده سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی سینمای ایران در سیامین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر در گفتوگو با روابط عمومی این جشنواره گفت: سیامین دوره این جشنواره، به لحاظ ساختار و شکل برگزاری، نقطه عطفی بود که در چند سال اخیر در جشنوارههای ما روی داده است. نظم و انضباط آن و حفظ و احترام به کرامت هنرمندان از طرف گروه اجرا و دبیر جشنواره، به نظرم غنیمتی برای ما بود. همچنین شکل و نوع اجرای سیامین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر، نسبت به سالهای گذشته یک شگفتی بود.
وی همچنین گفت: فکر میکنم اگر همین شیوه را ادامه بدهیم در واقع به ملت احترام گذاشتهایم. وقتی هنرمندان را کرامت میکنیم یعنی مردم را کرامت کردهایم، یعنی به ملت احترام گذاشتهایم. انشاءالله برگزاری این جشنواره، بابی برای رفع کدورتها باز کند و بیادبیهایی به فرهنگ آشتی و نزدیکی تبدیل شود.
برنده سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی سینمای ایران از جشنواره بینالمللی فیلم فجر در ادامه افزود: خیلی خوشحالم که زحمات همه هنرمندانی که در سینمایی «روزهای زندگی» نقشی داشتند، دیده شد و مورد احترام قرار گرفت. امیدوارم این تشویقها باعث پیشرفت و ارتقای سطح کیفی سینمای ایران شود.
شیخ طادی در مورد دبیری محمد خزاعی در سیامین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر گفت: «محمد خراعی» ثابت کرد وقتی کارهایمان را به دست جوانان آگاه میسپاریم جواب بهتری میگیریم. ایشان در کارشان پر از نوآوری و انرژی هستند. واقعاً از تلاش «محمد خراعی» تشکر میکنم، چندین بار خودشان را دیدم و از نزدیک از ایشان تشکر کردم. ایشان همیشه میگویند؛ خدا ما را یاری میدهد و همیشه در همه این مسیرها خداوند کمکمان کرده است. همچنین از صبوریهایشان، از دوراندیشیشان، از مقاومتشان، از تلاشهایشان و از گروهشان تشکر میکنم و بایستی واقعاً به آنها احترام گذاشت. به سهم خودم از همه آنها قدردانی میکنم. خیلی دوست داشتم یک ابزاری بود و این توانایی را داشتم که از «محمد خراعی» به صورت ویژه قدردانی میکردم.
«پرویز شیخ طادی» در پایان این گفتوگو تأکید کرد: فیلمهای خیلی خوبی در جشنواره امسال بودند که فیلمهای قابل فهمی بودند که خدا را شکر کارگردانهای خوبی هم آن را ساخته بودند. ما همیشه جایزه اصلی خود را از مردم گرفتهایم و برای این هم خیلی خوشحال هستم.
* باشهآهنگر: جشنواره فیلم فجر در طول این 30 سال نمونه بود
«محمد علی باشهآهنگر» کارگردان فیلم سینمایی «ملکه» و برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران بخش مسابقه بینالملل سیامین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر در گفتوگو با روابط عمومی این جشنواره گفت: مسئولان سیامین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر، جشنواره بسیار سنگینی را برگزار کردند، امیدوارم این جشنواره با همین مدیریت و با این برنامهریزی دقیق بتواند در ردههای جهانی هم خودش را نشان دهد و بههرحال این هنر نجیب را به دنیا عرضه کند.
وی همچنین گفت: تفاوت عمده این جشنواره با بقیه جشنوارهها، نظم خاص آن بود. به نظرم در طول این 30 سال نمونه بود. که قطعاً مدیریت خیلی منسجمی پشت آن بوده و قطعاً عوامل اجرایی جشنواره بینالمللی فیلم فجر، در این مدت فشار زیادی را متحمل شدهاند. همچنین فیلمسازان همکار بنده، نیز تلاش زیادی کردند تا طبق برنامهریزی که دبیر جشنواره مشخس کرده بود فیلمهایشان را به دفتر جشنواره برسانند. که این نوید روزهای روشن و بهتری را برای سینمای ایران میدهد.
باشهآهنگر در مورد ساخت فیلم سینمایی «ملکه» در حوزه دفاع مقدس گفت: اگر حس «فرزند خاک» و «بیداری رؤیاها» نبود شاید «ملکه» به سرانجام نمیرسید. به نظرم در حوزه جنگ، ما همچنان به ایدههای نو و جهانی نیاز داریم. هر چند یک نوع نگاه رادیکالی در مقابل این ایدهها وجود دارد نه در مسئولین بلکه در کسانی که یک مقدار ادای اصولگرایی را در میآورند، وگرنه اصولگراهای اصل و رزمندهگان دوران 8 سال جنگ، اتفاقاً نگاه بازتری نسبت به مسائل دارند. ما همچنان در بخش ایدههای نو دچار مشکل هستیم، بایستی تلاش کنیم ایدههایمان از سطح کشوری و منطقهای به ایدههای جهانی نزدیک شود چون این سینما قابلیت جهانی و استاندارد جهانی را با خودش دارد.
وی در ادامه اظهار داشت: با توجه به اینکه تا لحظات آخر فیلم را بایستی برای نمایش در جشنواره آماده میکردم، به دو سالن بیشتر نتوانستم حضور پیدا بکنم و چند فیلم هم در برج میلاد دیدم و همانطور که اشاره کردم برای برنامهریزی در بخشهای مختلف جشنواره، زحمت زیادی کشیده شده بود، ولی همچنان بعضی از سینماهای ما به دلیل اینکه فاقد استانداردهای لازم برای پخش تصویر و پخش صدا هستند زحمات بسیاری از همکاران من در آنجا خوب دیده نمیشد. از جمله سینما استقلال، صدای بسیار بدی داشت و برای آن صدا بسیار متأسف هستم. برج میلاد هم سالنش سالن استانداری برای نمایش فیلم نیست ولی صدای آنجا برای پخش فیلم، خوب است. امیدوارم با برنامهریزی منسجم در آینده بتوانیم سالنهای استانداری داشته باشیم. قطعاً همه ما متوجه شدیم که در سالنهایی که در سطح استاندردهای کشور خودمان نمونه بودهاند بینندهگان محترم استقبال بهتری از آنها میکنند.
«محمد علی باشهآهنگر» در پایان این گفتوگو تأکید کرد: مردم ایران را دوست دارم و به آنها افتخار میکنم، چونکه صلحطلبترین مردم جهان هستند. در مقابل تمام فشارهایی که در طول این سالها به ما آمده است هیچ وقت به هیچ کشوری تجاوز نکردیم، هیچ وقت در مورد هیچ کشوری بد نخواستیم و همچنان هم ایستادیم تا اینکه به حقهایی که در جهان برای ما بایستی قائل باشند، برسیم.
* قاضیانی: امسال جشنواره فیلم فجر نظم خیلی خاصی داشت
«هنگامه قاضیانی» بازیگر فیلم سینمایی «روزهای زندگی» و برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن سیامین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر در گفتوگو با روابط عمومی این جشنواره گفت: من داور بخش مسابقه «سینمای سعادت» بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر بودم، با توجه به تجربه ای که در این بخش از جشنواره داشتم، میهمانان خارجی که در جشنواره امسال حضور داشتند و برای دیدن فیلمها به ایران آمده بودند از شرایط موجود خیلی راضی بودند. به خاطر اینکه امسال، جشنواره یک نظم خیلی خاصی داشت.
وی همچنین گفت: من امسال خیلی خوشحالم که «محمد خزاعی» دبیر سیامین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر بودند، چون نشان دادند یک نیروی جوان و مطمئن، چقدر احترام به دیگران در وجودشان نهفته است. یعنی در اینجا «محمد خزاعی» نشان دادند که در واقع یک هنرمند هستند.
قاضیانی در مورد فیلمهای بخش مسابقه «سینمای سعادت» بخش بینالملل جشنواره بینالمللی فیلم فجر سیامین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر گفت: سطح فیلمها خوب بود و به نظرم به خوبی برای نمایش در این بخش از جشنواره انتخاب شده بودند. به طور کلی فیلمها یک وحدت موضوعی داشتند چونکه در فیلمهای این بخش، میبایست در نقطه نظر اصلی فیلمسازها، تفکر اندیشه اسلامی وجود میداشت. که در فیلمهای بخش مسابقه «سینمای سعادت» جشنواره فیلم فجر امسال خیلی ملموس بود.
داور مسابقه فیلمهای بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر در ادامه افزود: در مراسم بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر که به خوبی برگزار شد ما آرای خود را اعلام کردیم و جوایز به برندگان بخشهای مختلف جشنواره اهدا شد. که فکر میکنم این جوایز، به حق به برندگان داده شد.
وی در مورد نمایش فیلمهایش در جشنواره بینالمللی فیلم فجر و دیدن آن با مردم و اهالی رسانه گفت: در این زمینه خیلی احساس خوبی دارم برای اینکه امسال با دو فیلم خوب به نامهای «میگرن» به کارگردانی خانم مانلی شجاعیفرد و «روزهای زندگی» به کارگردانی پرویز شیخطادی در این جشنواره حضور داشتم و برای هر دو فیلم هم، کاندید بهترین بازیگری زن امسال بود. در جشنواره هر دو فیلمم را دیدم، فیلمهای آبرومند و دوست داشتنی هستند. به خاطر اینکه من اصولاً تا فیلمنامهای را دوست نداشته باشم، امکان ندارد اصلاً پایم را در هیچ پروژه ای بگذارم. بنابراین به طبع، وقتی بازیگر با انتخاب، سر جای خودش قرار میگیرد از شرایط راضی خواهد بود.
«هنگامه قاضیانی» در پایان این گفتوگو تأکید کرد: به مردم ایران میخواهم بگویم که دوستشان دارم و دوست دارم که سینما را در دوست داشته باشند. سینما احتیاج به نفس مردم دارد و خواهشم از مردم این است که از خریدن سیدیها صرفنظر کنند و فیلمها را در سینماها ببینند. سینما رفتن یک آیین است و آیین، اسطوره را بوجود میآورد و عملکرد اسطوره هم پرتاب انسانها به جهان دیگر است. ما با کار فیلمسازی داریم اسطورهسازی میکنیم.
* بلوندی: نظم بسیار خوبی بر سیامین جشنواره فیلم فجر حاکم بود
«عباس بلوندی» برنده سیمرغ بلورین طراحی صحنه و لباس سیامین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر در گفتوگو با روابط عمومی این جشنواره گفت: با توجه به انبکه در دورههای مختلف این جشنواره شرکت کردهام به نظرم امسال، یک نظم بسیار خوبی بر جشنواره حاکم بود و نشان میدهد یک مدیر جوان، باانرژی و پرشور، توانسته است یک نظم خوبی را حاکم کند و از همین جا به ایشان خسته نباشید میگویم و تشکر میکنم. چونکه در ایام برگزاری جشنواره، شرایط خوبی را برای اهالی سینما، مردم و دستاندرکاران مهیا کرده بودند، بخصوص برای تمام آنهایی که واقعاً سینمارو هستند و به سینما علاقه دارند.
وی همچنین گفت: خوشبختانه برای طراحی صحنه و لباس فیلم سینمایی «ملکه» به کارگردانی محمد علی باشه آهنگر، سیمرغ بلورین طراحی صحنه و لباس سیامین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر را گرفتم. با توجه به فیلمهایی که در جشنواره دیدم، فکر میکنم این فیلم در بخشهای دیگر هم میتوانست جایزه بگیرد که از آنها میتوان به کارگردانی اشاره کرد، نظر شخصیام این است که واقعاً آقای باشه آهنگر لیاقتش را داشت که برای این کار در بخش مسابقه سینمای ایران جایزه بگیرد.
«عباس بلوندی» در پایان این گفتوگو اظهار داشت: از تمام عوامل فیلم سینمایی «ملکه» تشکر و قدردانی میکنم، چون واقعاً اگر همدلی و همراهی تمام این عزیزان نبود این مهم اتفاق نمیافتاد و من نمیتوانستم این جایزه را از آن خود کنم.
* روزبهانی: خوشبختانه امسال مراسمهای جشنواره فیلم فجر، به خوبی برگزار شد
همچنین «محسن روزبهانی» برنده سیمرغ بلورین جلوه های ویژه سیامین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر در گفتوگو با روابط عمومی این جشنواره گفت: خیلی خوشحالم که در سیامین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر، هشتمین سیمرغ بلورینم را گرفتم، خوشبختانه امسال مراسمهای جشنواره به خوبی برگزار شد.
وی همچنین گفت: نظم جشنواره خیلی خوب بود، دست «محمد خزاعی» و همکارانشان درد نکند و به همه آنها خسته نباشید میگویم.
پایان پیام/
نظر شما