تجارت ۳۳ میلیارد دلاری ایران با همسایگان/نسبت تسهیلات به سپرده‌ها افزایش یافت

نرخ رسمی ۱۱ ارز کاهش یافت، تجارت ۳۳ میلیارد دلاری ایران با همسایگان، نسبت تسهیلات به سپرده‌ها افزایش یافت، تقویت بازار در دستور کار است، نوآوری و چابکی باید در بانک صنعت و معدن نهادینه شود برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز شنبه ۲۷ آذر شبستان به شرح زیر است:

نوآوری و چابکی باید در بانک صنعت و معدن نهادینه شود

حسین مهری در آخرین روز برگزاری گردهمایی سراسری مدیران بانک صنعت و معدن در سال جاری با رویکرد بررسی عملکرد ۸ ماهه و هم اندیشی در خصوص افق پیش روی این بانک که به صورت مجازی برگزار شد، اظهار کرد: فرصت ها و تهدیدها به سرعت ظهور می کنند و باید با چابکی با استفاده از همه ابزارها به ویژه فناوری اطلاعات، مدیریت ریسک و اعتبارسنجی بتوانیم اثربخشی، چابکی و قدرت سازگاری خود را با تغییرات بالا ببریم.  نوآوری باید در سراسر بانک نهادینه شود تا با شناخت و درک درست از مشتریان و نیازهای آنها در برآوردن این نیازهای در حال تحول و خدمت رسانی صحیح و به موقع، همیشه یک گام جلوتر باشیم.

وی ادامه داد: تحول شبکه بانکی در جهان با شتاب در حال وقوع است و شیوع ویروس کرونا، سازمان ها را به سمتی سوق داد تا از دورکاری استفاده کنند و دیجیتالی شدن و استفاده از اتوماسیون را سرعت ببخشند؛ در همین راستا ما به عنوان یک بانک توسعه ای باید تا سال ۲۰۲۵ ده مهارت را فرا بگیریم که شامل تفکر تحلیلی و نوآوری، یادگیری فعالانه و بکارگیری استراتژی های یادگیری، حل مسائل پیچیده، تفکر و تحلیل انتقادی، خلاقیت، اصالت و ابتکار، رهبری و تأثیر اجتماعی، استفاده، پایش و کنترل فناوری، طراحی و برنامه نویسی فناوری، تاب آوری، تحمل استرس و انعطاف پذیری و استدلال، حل مسئله و ایده پردازی است.

مدیرعامل بانک صنعت و معدن با اشاره به اهمیت سرمایه گذاری در آموزش مهارت های جدید به نیروی انسانی افزود: از هر ۳ نفرکارآفرین، ۲ نفر انتظار دارند که بازگشت سرمایه گذاری برای آموزش مهارت های جدید کارکنان، در همان سال اول محقق شود و این نشان از لزوم توجه به ارتقای مهارت های سرمایه انسانی در بستر دنیای رقابتی و پیشرفته امروز و بهره برداری به موقع از این توانایی ها دارد.

مهری با اشاره به مأموریت، چشم انداز و ارزش های این بانک عنوان داشت: برنامه راهبردی بانک که حقیقتاً کار تحقیقاتی و مدون ارزشمندی است با تکیه بر ۶ استراتژی مهم تدوین شده و در اختیار همه همکاران قرار دارد و لازم است همه مدیران و کارشناسان در اجرای صحیح و جزء به جزء آن تلاش مضاعفی داشته باشند.

وی به تشریح اقدامات عملیاتی بانک در برنامه راهبردی تا افق ۱۴۰۴ پرداخت و تصریح کرد: برای تدوین این برنامه همکاران ما در مدیریت های مختلف در طول سه سال، زحمات زیادی را متحمل شدند و جلسات منظم هفتگی برگزار شد و در نهایت با نظر اعضای هیأت مدیره، کارشناسان بانک و اساتید دانشگاهی این برنامه تهیه و تصویب شد.

 

تجارت ۳۳ میلیارد دلاری ایران با همسایگان

سید روح الله لطیفی، سخنگوی گمرک از تجارت ۳۳ میلیون دلاری ایران با همسایگان طی ۸ ماه امسال خبر داد و گفت: ۶۲ درصد وزن تجارت، با کشورهای همسایه بوده است. از تجارت ۱۱۰ میلیون و ۲۸۴ هزار تنی کشور به ارزش ۶۳ میلیارد و ۱۳۲ میلیون دلار در هشت ماهه امسال، ۶۸ میلیون تن کالا به ارزش ۳۳ میلیارد دلار با کشورهای همسایه بوده، که ۶۲ درصد وزن و ۵۲ درصد ارزش تجارت کشور را به خود اختصاص داده است.

وی در خصوص تجارت کشور تا اول آذر ماه توضیح داد: تجارت ۶۸ میلیون تنی کشور به ارزش ۳۳ میلیارد دلار با ۱۵ کشور همسایه، در هشت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۹ درصد در وزن و ۴۵ درصد در ارزش رشد داشته است.

لطیفی در خصوص میزان صادرات به کشورهای همسایه گفت: از ۸۳ میلیون و ۷۴۰ هزار تن کالای صادراتی به ارزش ۳۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار در هشت ماه نخست، ۵۲ میلیون و ۳۹۰ هزار تن کالا به ارزش ۱۶ میلیارد و ۶۶۴ میلیون دلار به ۱۵ کشور همسایه ایران صادر شده است که ۶۲ درصد وزن و ۵۳ درصد ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص داده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۱ درصد در وزن و ۲۴ درصد در ارزش رشد داشته است.

سخنگوی گمرک درخصوص ترتیب مقاصد صادراتی به کشورهای همسایه افزود: عراق با رشد ۱۳ درصدی، ۲۱ میلیون و ۶۳۶ هزار تن کالا به ارزش ۶ میلیارد و ۱۳۳ میلیون دلار، ترکیه با رشد ۱۲۸ درصدی ۱۱ میلیون و ۳۵۱ هزار تن کالا به ارزش سه میلیارد و ۷۶۸ میلیون دلار، امارات با رشد پنج درصدی، هفت میلیون و ۲۸۹ هزار تن کالا به ارزش، دو میلیارد و ۹۳۵ میلیون دلار، افغانستان با کاهش ۱۶ درصدی سه میلیون و ۵۷ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۲۷۱ میلیون دلار و پاکستان با رشد ۲۸ درصدی یک میلیون و ۸۶۶ هزار تن کالا به ارزش ۷۶۴ میلیون دلار، پنج کشور اول همسایه در خرید محصولات ایرانی هستند.

وی در ادامه گفت: روسیه با رشد ۲۸ درصدی، ۶۹۷ هزار تن کالا به ارزش ۳۷۰ میلیون دلار، عمان با رشد ۵۸ درصدی، یک میلیون و ۲۴۳ هزار تن کالا به ارزش ۳۶۳ میلیون دلار، آذربایجان با کاهش هفت درصدی، ۵۵۴ هزار تن کالا به ارزش ۳۳۶ میلیون دلار، ارمنستان با کاهش ۱۰ درصدی، ۷۸۷ هزار تن کالا به ارزش ۲۱۱ میلیون دلار، ترکمنستان با رشد ۱۶۸ درصدی، ۸۹۵ هزار تن کالا به ارزش ۲۰ میلیون دلار، قزاقستان با رشد ۲۳ درصدی، ۳۱۲ هزار تن کالا به ارزش ۱۱۳ میلیون دلار، قطر با کاهش دو درصدی، ۷۸۴ هزار تن کالا به ارزش ۹۷ میلیون دلار، کویت با کاهش ۶ درصدی، یک میلیون و ۹۱۲ هزار تن کالا به ارزش ۹۱ میلیون دلار، بحرین هفت هزار ۶۰۰ تن کالا به ارزش پنج میلیون دلار و عربستان با ۴۲۸ تن کالا به ارزش ۴۱ هزار دلار در رتبه‌های بعدی خرید کالا از ایران قرار دارند.

 

نسبت تسهیلات به سپرده‌ها افزایش یافت

گزارش وضعیت کل مانده سپرده‌ها و تسهیلات ریالی و ارزی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری به تفکیک استان در پایان مرداد ماه سال ۱۴۰۰ حاکی از آن است که مانده کل سپرده‌ها بالغ بر ۱۴۴۵۴.۲ هزار میلیارد ریال بوده است که نسبت به مقطع مشابه سال قبل ۱۴۴۵۴.۲ هزار میلیارد ریال (۴۶.۷ درصد) و نسبت به پایان سال قبل معادل ۶۶۴۴.۲ هزار میلیارد ریال (۱۷.۱ درصد) افزایش نشان می‌دهد.

بیش‌ترین مبلغ سپرده‌ها مربوط به استان تهران با مانده ۲۴۹۸۹.۸ هزار میلیارد ریال و کم‌ترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد معادل ۱۱۲.۳ هزار میلیارد ریال است. مانده کل تسهیلات بالغ بر ۳۳۲۴۳.۵ هزار میلیارد ریال است که نسبت به مقطع مشابه سال قبل ۱۱۴۴۱.۷ هزار میلیارد ریال (۵۲.۵ درصد) و نسبت به پایان سال قبل ۵۳۲۰.۸ هزار میلیارد ریال (۱۹.۱ درصد) افزایش داشته است. بیش‌ترین مبلغ تسهیلات مربوط به استان تهران با مانده ۲۱۶۱۷.۷ هزار میلیارد ریال و کم‌ترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویر احمد معادل ۱۰۶.۷ هزار میلیارد ریال است.

شایان ذکر است که نسبت تسهیلات به سپرده‌ها بعد از کسر سپرده قانونی ۸۱.۲ درصد است که نسبت به مقطع مشابه سال قبل و پایان سال قبل، به ترتیب ۳.۵ و یک واحد درصد افزایش نشان می‌دهد. نسبت مذکور در استان تهران ۹۴.۶ درصد و در استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۰۷.۱ درصد است.

بانک مرکزی تاکید کرده است که یکی از علل مهم بالا بودن رقم تسهیلات و سپرده‌ها در استان تهران استقرار دفاتر مرکزی بسیاری از شرکت‌ها و مؤسسات تولیدی سایر استان‌ها در استان تهران بوده و عمده فعالیت‌های بانکی آنها از طریق شعب بانک‌ها و مؤسسات اعتباری استان تهران انجام می‌شود.

 

نرخ رسمی ۱۱ ارز کاهش یافت

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۶ ارز را برای امروز (شنبه، ۲۷ آذرماه ۱۴۰۰) اعلام کرد که بر اساس آن بهای ۱۱ واحد پولی کاهش و قیمت ۷ ارز افزایش یافت. همچنین نرخ ۲۸ واحد پولی دیگر ثابت ماند. امروز هر دلار آمریکا ۴۲ هزار ریال، پوند انگلیس ۵۵ هزار و ۷۱۸ریال و یورو ۴۷ هزار و ۳۵۸ریال ارزش‌گذاری شد. برپایه این گزارش، امروز هر فرانک سوییس ۴۵ هزار و ۵۰۹ریال، کرون سوئد چهار هزار و ۶۶۱ریال، کرون نروژ چهار هزار و ۶۶۱ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۳۶۹ریال، روپیه هند ۵۵۲ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۸ هزار و ۴۶۲ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۳ هزار و ۵۶۲ریال، یکصد ین ژاپن ۳۶هزار و ۹۸۳ریال، دلار هنگ‌کنگ پنج‌هزار و ۳۸۴ریال و ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۴ ریال ارزش‌گذاری شد.

 

همچنین هر دلار کانادا ۳۲ هزار و ۷۳۳ریال، دلار نیوزیلند ۲۸ هزار و ۳۶۵ریال، راند آفریقای‌جنوبی ۲ هزار و ۶۴۹ریال، لیر ترکیه دو هزار و ۵۸۱ریال، روبل روسیه ۵۶۷ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق ۲ هزار و ۸۷۸ریال، لیر سوریه ۱۷ ریال، دلار استرالیا ۳۰هزار و ۱۷ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۱ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۲ریال، دلار سنگاپور ۳۰ هزار و ۷۸۸ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۹ هزار و ۱۳۹ریال، ده روپیه سریلانکا ۲‌ هزار و ۷۸ریال، کیات میانمار ۲۴ ریال، یکصد روپیه نپال ۳۴ هزار و ۴۷۸ریال، یکصد درام ارمنستان ۸ هزار و ۷۶۹ریال و دینار لیبی ۹ هزار و ۱۱۰ریال تعیین قیمت شد.

 

امروز در تابلوی بانک مرکزی هر یوان چین ۶ هزار و ۵۸۹ریال، یکصد بات تایلند ۱۲۶هزار و ۳۰ریال، رینگیت مالزی ۹ هزار و ۹۵۵ریال، یک‌هزار وون کره‌جنوبی ۳۵ هزار و ۳۷۸ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۹ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۹ هزار و ۵۹۳ریال، هر لاری گرجستان ۱۳ هزار و ۶۰۶ریال، یک‌هزار روپیه اندونزی ۲‌ هزار و ۹۲۴ریال، افغانی افغانستان ۴۱۱ریال، روبل جدید بلاروس ۱۶ هزار و ۵۸۹ریال، منات آذربایجان ۲۴ هزار ۷۱۹ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۸۴هزار و ۱۷۸ریال، سومونی تاجیکستان سه‌هزار و ۷۲۲ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۱هزار و ۹۸۲ریال قیمت خورد.

 

تقویت بازار در دستور کار است

مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار شب گذشته (جمعه 26 آذر) در بخش خبری ساعت 21 شبکه یک سیما درباره تصویب کلیات پیشنهادی ۱۰ بندی وزارت اقتصاد و سازمان بورس در ستاد اقتصادی دولت گفت: به سمتی پیش رفتیم که جلوی افزایش شدید هزینه‌های بخش‌های تولیدی صنعتی را بگیریم و از طرفی به صندوق تثبیت بازار سرمایه کمک کنیم.

 

وی با بیان اینکه یک بند که مورد توجه فعالان بازار و با حمایت رئیس جمهور مورد توجه قرار گرفت، موضوع افزایش قدرت صندوق تثبیت بازار سرمایه است تا بتواند در مواقع بحرانی بازار به فعالیت خودش برای ثبات بازار کمک کند، گفت: مقرر شده این صندوق علاوه بر ردیف بودجه مشخصی که در بودجه ۱۴۰۱ در نظر گرفته شده است حدود ۱۰ برابر این عدد هم از طریق انتقال سهام و نقدینگی به این صندوق کمک شود تا این صندوق بتواند به وظیفه خودش عمل کند.

 

عشقی تصریح کرد: قرار است مبلغ ۵۰ هزار میلیارد تومان به صندوق تثبیت بازار سرمایه اضافه شود تا بتواند از سهم‌های بازار حمایت کند و یک جریان ورودی خوبی به بازار تزریق شود.

 

 

کد خبر 1127858

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha