ماجرای کودک درون استاد حکیمی و دستمزد وی از خدا

آیین نکوداشت محمود حکیمی عصر روز گذشته با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون فرهنگی وزیر ارشاد و جمعی از نویسندگان عرصه های مختلف برگزار شد.

 

به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم نکوداشت استاد محمود حکیمی روز گذشته 7 اسفندماه با حضور «سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «بهمن دری» معاون فرهنگی وزیر ارشاد، معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش و محمد حسنی مدیرعامل بنیاد ادبیات داستانی در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و معماری برگزار شد.

 

حسینی: آثار حکیمی روحیه انقلابی نسل جوان پیش از انقلاب را پرورش داد

 

«سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم، به 150 اثر محمود حکیمی اشاره کرد و گفت: امیدواریم که به زودی دویستمین جلد از کتاب‌های استاد را در مراسم بزرگداشتی دیگر برای وی رونمایی کنیم.وی در ادامه خاطره‌ای از استاد حکیمی و داستان‌هایش بیان کرد و گفت: آثار حکیمی همه را به کتابخوانی سوق و همچنین روحیه انقلابی نسل جوان را پرورش می‌داد. رمز و راز موفقیت او می‌تواند الگوی مناسبی برای جوانان باشد و همین ویژگی‌های برجسته است که عنایات الهی را مشمول انسان می‌کند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به زمینه آثار حکیمی اشاره کرد و افزود: دستمایه بسیاری از داستان‌هایی که آقای حکیمی نوشتند دو کتاب المراجعات و الغدیر است، بنابراین اگر این گونه مبانی وجود داشته باشد شاخ و برگ و ثمرش نیز نمایان است و همه این عوامل باعث می‌شود متانت و وزانت ویژه‌ای در کتاب‌های وی وجود داشته باشد.

 

وی با اشاره به سریال مختارنامه اظهار کرد: تمامی آثار داستانی استاد حکیمی در معرفی اصحاب و یاران و ائمه اطهار (ع) است و این نوع آثار اثرگذاری ویژه‌ای بر روی مخاطب دارد، همچنان که وقتی سریال مختارنامه ساخته و پخش شد تأثیر بسیاری بر روی مردم گذاشت، بنابراین باید آثار مکتوبی چون آثار استاد خلق شوند تا تأثیرگذار باشند.وزیر ارشاد با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص ادبیات و تأثیر آن بر روی مردم بیان کرد: مقام معظم رهبری همچنین در جریان این بزرگداشت‌ها قرار دارند و درباره آنها سخن می‌گویند.

 

وی تأکید کرد: باورپذیری و جذابیت برای نوجوانان در داستان‌های محمود حکیمی از جمله ویژ‌گی‌های کتاب‌های وی است چرا که مسایل واقعی را با قلمی شیوا چنان تأثیرگذار بیان کرده‌ است که درس زندگی برای نسل جدید است. درّی: آثار حکیمی نقش موثری در ترویج کتابخوانی داشتبهمن دری، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد و رییس هیئت امنای بنیاد ادبیات داستانی در این مراسم طی سخنانی گفت: تردیدی نیست که استاد حکیمی به گردن چند گروه از نسل‌های مختلف حق دارند، همچنان که ما کتاب‌خوان شدنمان را مدیون این بزرگوار هستیم.

 

وی با بیان اینکه کتاب "فرار از ظلمت" اولین کتابی بود که قبل از انقلاب از استاد خوانده است، اظهار کرد: کتاب‌های استاد بسیار به روند کتابخوان شدن جوانان و نوجوانان به ویژه کتاب‌های دینی کمک کرد.دری با اشاره به اینکه این مراسم قبل از اینکه بزرگداشتی برای استاد حکیمی باشد، بزرگداشت نخبگی است، گفت: طی 10 سال گذشته تعدادی بزرگداشت برای فرهیختگان بیشتر نداشتیم در حالی که طی سال گذشته 70 الی 80 بزرگداشت و نکوداشت برای شخصیت‌های ادبی کشور برگزار کرده‌ایم چرا که تأکیدمان این است برای ارایه مدل و الگو برای جوانان تجلیل‌ها از افرادی صورت گیرد که در قید حیات هستند.

 

حکیمی: نویسندگان در آثارشان به آموزه های دینی توجه کنند

 

 

به گزارش شبستان، «محمود حکیمی» نیز در این مراسم نکوداشت که به همت بنیاد ادبیات داستانی برای وی ترتیب داده شده بود، برای ایراد سخنانی کوتاه پشت تریبون آمد و گفت: نمی‌دانم چطور از تک‌تک افرادی که مرا شرمنده کرده‌اند، تشکر کنم اما باید بگویم که در زمان قبل از انقلاب تنها نویسنده داستان‌های دینی و نوجوان من نبودم و نویسندگان دیگری نیز چون مهدی آذریزدی و مصطفی زمانی در این زمینه فعالیت داشتند.

 

وی به دهه های 40 و 50 که وضعیت بدی حکمفرما بود، اشاره کرد و توضیح داد: در آن زمان چند داستان دینی نوشتم که مورد تهدید کمونیست‌ها نیز قرار گرفتم. اما اکنون نویسندگان خوبی آمده‌اند که بهتر از من می‌نویسند و عطر نوشته‌هایشان ایران را عطرآگین کرده است.این نویسنده ضمن تشکر و یادآوری نام تعدادی از افرادی که در طی سالها وی را مورد لطفشان قرار داده اند، گفت: در دهه 40 و 50 باید از نهضت مسلمانان در افریقا، آسیا و کشورهای مختلف بگوییم، اما امروز شرایط دیگری است، تهاجمی که علیه شیعیان و آموزهای امامان ما صورت می‌گیرد شدید است. اما از آن جهت که در سراسر جهان گرایش شدیدی به تشیع آغاز شده است، وهابیون سخت دچار وحشت و دست به کار شده‌اند.

 

حکیمی در پایان از طاهره صفارزاده یاد کرد و افزود: از نویسندگان درخواست می کنم در این شرایط با تاکید بر امامان و اهل بیت و آموزه‌های آنها بنویسند. مومنی: حکیمی همه دنیا را زمینه داستانش قرار می‌داد«محسن مؤمنی» رییس حوزه هنری نیز در این مراسم درباره ابعاد شخصیتی استاد حکیمی اظهار کرد: نکوداشت استاد حکیمی در واقع بزرگداشت فردی است که در راه اعتقادات و اهداف خود تلاش کرده است، من و هم‌سن‌هایم او را از آثارش می‌شناختیم ولی من از زمانی که وی در مجله سوره نوجوان مشغول به فعالیت شدند ایشان را از نزدیک شناختم و آن زمان در سوره نوجوان تا به حال با ایشان همکاری‌های بسیاری داشتیم.

 

وی خاطرنشان کرد: روی آوردن استاد به قالب داستان از سر ضرورت بود و بارها تأکید داشتند که از این قالب می‌توان برای مطرح کردن ارزش‌های بالا استفاده کرد چرا که قبل از انقلاب داستان بر مبنای قالب دینی وجود نداشت بلکه حتی به ضد دین هم استفاده می‌شد.مؤمنی تأکید کرد: استاد حکیمی با هوشمندی به قالب داستانی روی آوردند و به همین دلیل زودتر از همگان مخاطبان وسیعی یافتند.

 

رییس حوزه هنری به نوآوری‌های حکیمی در آثارش اشاره کرد و توضیح داد: محمود حکیمی در داستان‌هایش نوآوری‌هایی داشت و در این زمینه فراتر از عناصر داستانی پیش رفته و با توجه به مقتضیات زمانی برای نوجوانان و مخاطب خاص خود قصه‌سازی کردند. از دیگر نوآوری‌های وی داستان دنباله‌دار نوشتن بود که موجب می‌شد خواننده تا شماره‌های بعد آن را پی‌گیری کند.

 

وی اضافه کرد: نگاه و سیر نگاه استاد حکیمی فراتر از منطقه بود و همه دنیا را زمینه داستانی‌اش قرار می‌داد.جواد محقق نیز در سخنانی کوتاه به شروع آشنایی‌اش با استاد حکیمی اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم به استاد حکیمی جوایز متعددی‌ را بدهیم یکی از آنها جایزه‌ای برای کتابخوان‌کردن بچه‌هایی است که قبل و بعد از انقلاب اسلامی در دوران نوجوانی‌شان می‌زیستند.

 

وی خاطرنشان کرد: دغدغه‌مند بودن استاد حکیمی بارزترین شاخصه شخصیتی هستند چرا که همواره دغدغه آشنایی و شناساندن بیشتر فرهنگ و تاریخ ایران و اسلام را برای نسل جوان داشته‌اند. پیام آیت‌الله مکارم شیرازی به بزرگداشت محمود حکیمیمتن و پیام آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی به جلسه نکوداشت محمود حکیمی به شرح ذیل است:فاضل گرامی و نویسنده توانا جناب آقای محمود حکیمی دامة تأییدات، آثار خوب و برجسته‌ای از خود به یادگار گذاشتند. سالیان دراز از مجله مکتب اسلام با ما همکاری داشته و مورد تأکید بوده است. امیدواریم بتوانند به خدمات ارزشمند خود در طریق احیای ارزش‌های والای اسلامی و اخلاقی همچنان ادامه دهد.

 

پیام آیت‌الله سبحانی در مراسم بزرگداشت محمود حکیمی قرائت شد متن این پیام به شرح زیر است:بسم الله الرحمن الرحیمالحمدالله رب العالمین و الصلاه و السلام علی خیر الخلقه و آل الطاهرینقال رسول الله: کلم الناس علی قدر عقولهمحدیثی را که عرض کردم گاهی به پیامبر اسلام نسبت می دهند و گاهی هم به یکی از ائمه معصومین (ع) و در هر حال این حدیث از مقام بزرگ و عصمت صادر شده است که نویسندگان و گویندگان وقتی که با مردم سخن می گویند باید پایه معلومات و یا ادراکات آنها را در نظر بگیرند و طبق منطق آنها با ایشان سخن بگویند.کسانی هستند که سخن می گویند با یک رشته اصطلاحات علمی که در حقیقت می خواهند برتری خود را ثابت کنند اما مخاطب از آن سخنان بهره ای نمی برد در حالی که باید عالم هر چه هم که در مقام بالایی از علم باشد سخنش در حد ادراک مستمع باشد، البته کاری هم بکند که سطح علمی مخاطب نیز بالا رود.دانشمند محترم و نویسنده گرامی جناب آقای محمود حکیمی در حقیقت یکی از مصادیق روشن این حدیث است که از مقام عصمت صادر شده است.قریب 40 سال است که ایشان با مجله مکتب اسلام رابطه قلمی دارد در همان دوران خفقان گذشته (طاغوت) یک رشته حقایق علمی، عقیدتی، فکری و گاهی انتقادی را در لباس داستان می نوشت و مکتب اسلام هم منتشر می کرد.خداوند متعال این قدرت را به جناب آقای حکیمی داده است که با قلم زیبا که واقعا جاذبه خوبی دارد، توانسته محتوا را هم به مخاطب برساند به صورتی که برای مخاطب هم مفید باشد و بدین وسیله پیوسته مخاطب پیرو قلم وی است.خداوند متعال وجود ایشان را از همه بالاها حفظ کند و دیگران هم دعوت کند در این خط باشند. هم محتوای خوب زیبا و هم تقوای نفسانی داشته باشند.

 

حاشیه ها: * اجرای این مراسم نکوداشت بر عهده فرزاد جمشیدی بود که وی با تسلط کامل پاراگراف به پاراگراف از متن ها را از بر می خواند و تعجب محمود حکیمی را برانگیخت.*

 

در پایان صحبت های محمود حکیمی، فرزاد جمشیدی از وی پرسید که دوست دارد دستمزدش از خدا چه باشد؟ استاد نیز در پاسخ گفت: از خدا می خوام به من عمری دهد که باز هم داستان دینی به زبان ساده بنویسم.*

 

در این مراسم، کلیپ مستندی شامل صحبت های محمود حکیمی و همچنین نویسندگان دیگر درباره او، با عنوان «در جستجوی حقیقت» پخش شد که بسیار مورد توجه حضار قرار گرفت.* بهمن درّی در بخشی سخنانش درباره استاد حکیمی گفت: کودک درون محمود حکیمی هنوز زنده است.* در پایان نکوداشت، از کتاب «جشن نامه» که حاصل کوشش مهدی کاموس درباره زندگی و آثار حکیمی بود، تقدیر شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 112433

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha