رحیم مخدومی، نویسنده و عضو بنیاد ادبیات داستانی با بیان اینکه شخصیتهای فرهنگی و هنرمندانی که کاندیدای نمایندگی مجلس شورای اسلامی شدند در صورت اخذ رای باید به مجلس رنگ و بوی فرهنگی بدهند، به خبرنگار شبستان گفت: اگر اهالی فرهنگ و ادب بخواهند وارد مجلس و سیاست شوند و مانند تجربه های گذشته رنگ سیاست بگیرند نه تنها در حوزه فرهنگ پیشرفتی حاصل نمی شود بلکه دست ما از حوزه فرهنگ کوتاه می شود چون جمعی از فرهنگیان به حوزه سیاست رفته اند و سنگر فرهنگی را خالی گذاشتند.
مخدومی با تاکید بر اینکه انقلاب ما به فرموده امام خمینی (ره) انقلاب فرهنگی است و سیاست نیز باید رنگ و بومی فرهنگی بگیرد، بیان کرد: در دوره های قبل مجلس، تعداد انگشت شماری از شخصیت های فرهنگی حضور داشتند و تاثیرگذار بودند. شرط اثرگذاری اهالی فرهنگ در حوزه سیاست این است که آنقدر رشد یافته باشند که بتوانند بر سیاست اثر بگذارند.
وی معتقد است که هر مقوله ای که وارد سیاست شود در آن گم می شود و بر این اساس صاحب مسندی که وارد سیاست می شود باید آنقدر قوی ، پخته و باتجربه باشد که نه تنها در سیاست ذوب نشود بلکه موجب تحول سیاسی شود.
این نویسنده شرط اساسی تاثیرگذاری مجلس در رشد فرهنگی را دغدغه مند بودن نمایندگان مجلس دانست و افزود: برای تحول فرهنگی لازم نیست حتماً اهالی فرهنگ و هنر بر صندلی مجلس بنشیند بلکه مساله مهم این است که نمایندگان دغدغه فرهنگی و رفع مشکلات مردم را داشته باشند. زمانی درخصوص آموزش و پرورش چنین اشتباهی رخ داد و عده ای فکر می کردند چون نمایندگان مجلس، معلم نیستند نمی توانند وضعیت آموزشی را درک کنند و اتفاقاً معلمانی به مجلس راه یافتند و نه تنها تحولی در سیستم آموزشی ایجاد نکردند بلکه خود در مجلس و فضای سیاسی آن ذوب شدند.
مخدومی با بیان اینکه توقعات مردم از نمایندگان نهمین مجلس شورای اسلامی بسیار بیشتر از نمایندگان دوره های قبل است، بیان کرد: با توجه به ورود به دهه چهارم انقلاب، بارور شدن نهال نوپای انقلاب، دوخته شدن چشم مستضعفان جهان به نظام جمهوری اسلامی ایران و شکل گیری حرکت هایی تحت عنوان بیداری اسلامی در منطقه با تبعیت از انقلاب اسلامی، مسئولیت نمایندگان بسیار افزودن تر و سنگین تر است. نمایندگان متناسب با این توقعات باید با خلوص، جدیت و پشتکار بیشتری تلاش کنند.
نویسنده "نرگس"،" مالک خیبر"، "معلم فراری" و "مردان درد" با ابراز تاسف از اینکه بعد از 33 سال در حوزه فرهنگ دستمان خالی است، تصریح کرد: مجلس در بعضی مواقع در برخی حوزه ها همچون فرهنگ گویا دست خود را بسته دیده و در حد یک مخاطب که بالاجبار باید سر تعظیم فرود آورد، اظهارنظر می کند، در صورتی که مجلس باید بازوی اجرایی رهبران دینی باشد.
مخدومی با اشاره به اتفاقات رخ داده در خانه سینما اظهار داشت: با یک نگاه می توان گفت که ویترین قالب های هنری ما سینماست و سینما یک زبان بین الملل است. با این وجود بعد از 33 سال در خانه سینما عده ای جمع شدند و اساسنامه ای غیرمذهبی و غیرملی شکل دادند و نتیجه آن فیلمهای ضدارزشی است که از پول بیت المال بر علیه مردم ساخته می شود و یکی از سیاه ترین فیلم ها توسط ارشاد تجلیل شد، فیلمی که فحاشی به ملت و دروغ انگاشتن قضاوت و اجرای جامعه است. نماینده ای که به اسم ملت به مجلس می رود باید متوجه این گونه مسایل باشد، در قبال آنها سکوت نکند.
پایان پیام/
نظر شما