به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، مطالبات دانشجویان منطبق بر آرمان های اصیل انقلاب اسلامی است، آمریکا به دنبال احیای داعش و تداوم بحرانآفرینی در منطقه، ۲۱ آذر؛ آغاز اجرای گام نخست طرح محدودیتهای هوشمند کرونایی از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در سه شنبه ۱۶ آذر است.
آمریکا به دنبال احیای داعش و تداوم بحرانآفرینی در منطقه است
وزیر خارجه سوریه که برای انجام یک سفر رسمی به تهران سفر کرده است، صبح امروز با علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و پیرامون آخرین تحولات منطقه و مناسبات دوجانبه با وی گفتوگو کرد. دریابان شمخانی در این دیدار با تبیین شرایط حاکم بر منطقه گفت: آمریکا از فروپاشی داعش در سوریه و عراق و پیروزی جبهه مقاومت که موجب افزایش قدرت راهبردی این جبهه شده به شدت عصبانی است و به دنبال بحران آفرینی های جدید است.
وی، توطئه ایجاد بحران امنیتی در سوریه را یک طرح آمریکایی - صهیونیستی ذکر کرد و نسبت به پیامدهای خطرناک آن که می تواند امنیت کل منطقه را دچار آسیب کند، هشدار داد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان بابیان اینکه اشغالگری از سوی هر کشوری در سوریه موجب استمرار ناامنی و گسترش دامنه خشونت خواهد شد، خاطر نشان کرد: سرنوشت هرگونه تجاوز و اشغالگری در تاریخ جز عقب نشینی و شکست خفت بار چیز دیگری نبوده است.
نماینده مقام معظم رهبری با محکوم نمودن تجاوز مستمر رژیم صهیونیستی به خاک سوریه این حملات را در استمرار تجاوزات وحشیانه این رژیم به فلسطین و لبنان برشمرد و تصریح کرد:مقاومت و ستیز قهرآمیز، تنها راه دفع غده ی سرطانی صهیونیسم از منطقه است.
شمخانی با اشاره به روابط راهبردی ایران و سوریه در حوزه های سیاسی و امنیتی، تسری آن به سایربخش ها به ویژه حوزه اقتصادی را مورد تاکید قرار داد و آمادگی کامل کشورمان را در این زمینه اعلام کرد.
فیصل مقداد وزیر خارجه سوریه نیز در این ملاقات با تشکر از حمایت های همه جانبه تهران از مردم و دولت سوریه اظهار داشت: با شکست جبهه متحد تروریسم و ایجاد ثبات نسبی در سوریه فصل جدیدی در همکاری های دو کشور با اولویت مناسبات اقتصادی آغاز شده است.
مطالبات دانشجویان منطبق بر آرمان های اصیل انقلاب اسلامی است
محمدباقر قالیباف ،رئیس مجلس شورای اسلامی در ابتندای جلسه علنی امروز سه شنبه (۱۶آذر)مجلس شورای اسلامی،با عرض تبریک به مناسبت روز دانشجو گفت: یاد و خاطره شهدای گرانقدر حماسه روز 16 آذر ماه سال 1332 که نشان از شجاعت، استکبارستیزی و موقعیتشناسی دانشجویان را داشت، گرامی میدارم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به دیدار روز گذشته خود با دانشجویان در دانشگاه شهید بهشتی اظهار کرد: بیش از 4 دهه از وقوع انقلاب اسلامی، مطالبات دانشجویان ما فارغ از جناحبندیهای سیاسی، منطبق بر آرمان های اصیل انقلاب اسلامی است. مطالبات آنها در راستای عدالتطلبی، رفع تبعیض، قانونگرایی، کاهش فاصله مردم و مسئولین، فسادستیزی، استقلالطلبی و استکبارستیزی، دفاع از آزادیهای اجتماعی، تأکید بر شفافیت، جوانگرایی و همچنین شجاعت و صراحت در بیان نقد نسبت به عملکرد مسئولان منطبق با آرمانهای انقلاب اسلامی است.
وی ادامه داد: دانشجویان روحیه انقلابی خود را دقیقاً مانند سالهای ابتدای انقلاب حفظ کردند و همان آرمانها را مطالبه میکنند، این صراحت و شجاعت در بیان مطالبات باید مایه خوشحالی و خرسندی همه دلسوزان انقلاب اسلامی و کشور عزیزمان باشد. آنچه در این میان مهم است اینکه دانشجویان امروز، ما را بر اساس آرمانهای اصیل انقلاب و مکتب امام نقد میکنند. به این معنا که مبانی اصیل انقلاب امروز تبدیل به شاخصهای آرمانخواهی شده است که گامی بسیار بزرگ برای جلوگیری از انحراف انقلاب از اصول و مبانی خود محسوب میشود.
قالیباف بیان کرد: آنچه ما را از آرمانهای انقلاب اسلامی دور کرده در اصل عملکرد و کارنامه مسئولان در پیگیری مطالبات به حق مردم است. دیدار با دانشجویان مانند همیشه برای ما یادآور زنده بودن آرمانهای امام و مشی و منش انقلابی ایشان در نسلی است که آن بزرگمرد تاریخ را درک نکردند ولی بیشتر از مسئولان دغدغهمند تحقق سیره امام راحل هستند.
وی خاطر نشان کرد: امیدواریم بتوانیم با تلاش شبانهروزی و در چارچوب وظایف قانونی مجلس، پاسخگوی مطالبات مردم باشیم و از عهده وظیفه دشوار نمایندگی ملت شریف، انقلابی و دوست داشتنی ایران عزیز برآییم. برای همه دانشجویان ثبات قدم در مسیر مطالبهگری و پیشنهاد برای حل مسائل و تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی را از خداوند مسئلت میکنم.
رایزنی ایران و روسیه برای رفع مشکلات واردات فلفل از ایران
کاظم جلالی، سفیر ایران در گفتوگو با قائم مقام اتاق بازرگانی و صنعت روسیه، با اشاره به محدودیت موقتی اعمال شده بر واردات فلفل از ایران، خواستار مساعدت نهادهای ذیربط روسیه برای حل هرچه سریعتر این مشکل شد. ولادیمیر پادالکا در این گفتوگو با ابراز تاسف از این موضوع گفت : اتاق بازرگانی و صنعت فدراسیون روسیه این موضوع را در عالی ترین سطوح دولت روسیه پیگیری خواهد کرد تا به زودی شاهد رفع این محدودیت باشیم.
در دو روز اخیر خبری مبنی بر ممنوعیت واردات محصولات کشاورزی از جمله فلفل از ایران به روسیه منتشر شد. در این خبر ذکر شده بود که روسیه به دلیل وجود باقی مانده سموم کشاورزی در محمولههای فلفل این ممنوعیت را برقرار کرده است. موضوعی که رئیس سازمان حفظ نباتات توضیحاتی در این خصوص ارائه داد.
کیخسرو چنگلوایی در گفتوگو با ایسنا، در این باره اظهار کرد: سوم آذر ۱۴۰۰ سرویس فدرال نظارت بر حقوق مصرف کنندگان روسیه نامهای به وزارت بهداشت و جهادکشاورزی ایران ارسال و اعلام کرد که در چند محموله از فلفلهای ایران مقداری سموم پیدا شده که در کشور روسیه ثبت و استفاده نمیشود و پس از آن یعنی از ۸ آذر نیز واردات فلفل به این کشور ممنوع شد.
وی ادامه داد: بر اساس قانون، سازمان حفظ نباتات کشور وظیفه نظارت بر آفات، بیماریها و علفهای هرز محصولات کشاورزی را دارد و در هیچ مقولهی دیگری یعنی بررسی فلزات سنگین، باقی مانده سموم ، نیترات و ... نقشی ندارد. در حقیقت نظارت بر این موارد بر عهده سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت است.
رئیس سازمان حفظ نباتات اضافه کرد: باید تمام محصولاتی که عرضه میشود مورد بررسی قرار گیرند و اگر میزان سم باقی مانده در آنها بالاتر از حد مجاز بود، اجازه توزیع به آنها داده نشود.
وی در ادامه گفت: در حقیقت بحث کشور روسیه این نیست که چرا فلفلهای باقی مانده سموم کشاورزی دارند بلکه آنها میگویند در تولید این محصولات از سمومی استفاده شده که مورد قبول این کشور نیست. در حقیقت اقدام آنها فی البداهه و ناگهانی است؛ چرا که از قبل هیچ پروتکل یا تفاهم نامهای به امضای دو طرف نرسیده و حتی مکاتبهای هم نداشتیم تا شروط واردات مشخص شود و آنها صریحا اعلام کنند که از چه سمومی نباید در محصولات وارداتی استفاده شود.
نبود نظارت دقیق در ساختار بانک مرکزی چالش اساسی است
محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی شب گذشته (دوشنبه 15 آذر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه نبود نظارت دقیق در ساختار بانک مرکزی چالش اساسی است، گفت: ساختار نظارتی بانک مرکزی ساختار پس از وقوع است و برخط نیست.
وی با بیان اینکه کسانی که معوقات بانکی دارند و در فهرست مطالبات غیر جاری نظام بانکی قرار می گیرند در چند دسته بندی قرار می گیرند، گفت: نخست کسانی هستند که به واسطه شرایط اقتصادی کشور, امکان پرداخت معوقات را ندارند و باید به آن ها کمک کنیم.
پورابراهیمی با بیان اینکه بخشی هم کسانی هستند که نه به علت شرایط اقتصادی بلکه به علت اینکه منابع را در جایی خارج از تعهدات خود قرار دادند و با ارتباطاتی که با شبکه بانکی داشتند، توانستند از این منابع استفاده کنند، گفت: منابع هم در سرجای خود قرار نگرفته است و به همین علت امکان وصول آن نیست و همچنین به علت نگرفتن ضمانت های لازم، نظام بانکی امکان وصول آن را ندارد .
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از بزرگ ترین بدهکاران نظام بانکی، دولت از جمله شرکت های مستقیم یا غیر مستقیم وابسته به دولت هستند، گفت: تمرکز نظام بانکی باید بر آن هایی باشد که منابع را در جای دیگر به غیر از اهداف مربوط، خرج کردند و باید با آن ها برخورد و اسامی آن ها اعلام شود.
وی با اشاره به اینکه دستگاه های نظارتی نیز باید نظارت لازم را داشته باشند، گفت: اگر این نظارت ها بر اساس روش های نوین و برنامه های نرم افزاری جدید باشد امکان تخلف کم می شود.
۲۱ آذر؛ آغاز اجرای گام نخست طرح محدودیتهای هوشمند کرونایی
حسین قاسمی، دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا شب گذشته (دوشنبه 15 آذر) در بخش خبری ساعت 21 شبکه یک سیما با بیان اینکه گام نخست طرح محدودیتهای هوشمند از یکشنبه آینده اجرایی میشود، گفت: دستگاههای اجرایی موضوع ماده ۲ قانون مدیریت بحران کشور مشمول مرحله نخست میشوند و مربوط به کارکنان این دستگاه هاست که اگر تزریق واکسن انجام داده باشند و در شرایط بیماری نباشند میتوانند به محل کار خود مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه برای این موضوع به نام نویسی نیازی نیست، گفت: بر اساس طراحی که در سامانه «امید» انجام شده است افراد میتوانند با استفاده از کد ملی و شماره موبایل خود، وضع واکسیناسیون خود را استعلام کنند.
قاسمی با اشاره به اینکه این طرح در گام نخست در مورد دستگاههای اجرایی، در گام دوم در حوزه حمل و نقل شهری، در گام سوم در حوزه اصناف، در گام چهارم در حوزه حمل و نقل برون شهری و در گام پنجم در حوزه ترددهای شخصی است، گفت: فاصله هر مرحله تا مرحله بعدی، یک هفته است که به صورت پیوسته به گامهای نخست اضافه میشود.
دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا درباره اینکه آیا زیر ساختهای اجرای این طرح، فراهم است؟ گفت: با همکاری و هماهنگی که میان همه دستگاهها انجام شده، زیرساختهای سامانه فراهم شده است و تبادل اطلاعات به صورت فازبندی در این سامانه انجام میشود.
وی با بیان اینکه رانندگان خودروهای شخصی اگر بنا به تردد به شهرهای قرمز و نارنجی را داشته باشند حتماً باید واکسن بزنند و در وضع بیماری و قرنطینه نباشند، گفت: این موضوع از طریق استعلام سیستمی با هماهنگی و اطلاعات پلیس راهنمایی و رانندگی انجام میشود.
قاسمی با بیان اینکه اگر افراد دو دز واکسن خود را نزده باشند و بخواهند به این شهرها سفر کنند، مشمول جریمه میشوند، اضافه کرد: مبلغ جریمه در شهرهای قرمز و نارنجی، یک میلیون تومان و در شهرهای زرد ۵۰۰ هزار تومان است.
نظر شما