به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز دوشنبه ۱۵ آذر شبستان به شرح زیر است:
راهاندازی فاز سوم «سامانه جامع هوشمند تعاون»
مرکز فناوری اطلاعات، ارتباطات و تحول اداری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گزارشی از راهاندازی فاز سوم «سامانه جامع هوشمند تعاون» برای تسریع صدور مجوز تشکیل تعاونی خبر داد. بر اساس این سامانه، مستندات مورد نیاز برای تشکیل تعاونی به طور الکترونیکی با رعایت ملاحظات قانونی برای ارائه به سازمان ثبت شرکتها دریافت و به سازمان ثبت شرکت ها تحویل میشود؛ این موضوع باعث تسریع فرآیند صدور مجوز تشکیل تعاونی و افزایش رضایت ذینفعان آن شده است.
همچنین فاز اول «سامانه داشبوردهای مدیریتی» وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در حال راه اندازی است و در سامانه جامع روابط کار قابلیت گفتوگوی برخط برای افزایش رضایتمندی مخاطبان و افزایش کانال های ارتباطی اضافه شده است که گزارش های دریافتی نشان میدهد این طرح با استقبال مخاطبان همراه بوده است.
طرح «احراز هویت یکپارچه (SSO) » برای سامانههای وزارتخانه برای افزایش رضایت ذینفعان و کاربران سامانه های خدمت رسانی و یکپارچه سازی سامانهها از سمت کاربران، تهیه شده است و پس از اقدامات قانونی، اجرایی می شود.
ارایه خدمات «یادگیری الکترونیکی» به کارکنان با توجه به تغییر رویکرد در خصوص برگزاری کلاس های آموزشی ضمن خدمت کارکنان و استفاده از زیر ساختهای یادگیری الکترونیکی از دیگر اقدامات این مرکز است که بر همین اساس، در سه ماهه گذشته ۳۸ هزار و ۲۳۶ نفر ساعت آموزش به همکاران در کل کشور، ارایه شده که باعث کاهش هزینه ها و رعایت دستورالعملهای بهداشتی شده است.
همچنین در خصوص شناسایی وظایف و اختیارات قابل تفویض به ادارات کل استانها و شهرستان ها ۱۰۴ وظیفه و ۱۵۶ فعالیت برای واگذاری بررسی شده که بر این اساس ۱۳ وظیفه جهت و ۶ فعالیت به منظور تفویض و واگذاری، نهایی شده است.
در راستای تسهیل فرآیندهای کسب و کار، از ۴۴ مجوز کسب و کار دستگاه، سه عنوان مجوز، «مشاغل خانگی» و «مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی» از معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال و «ایجاد مراکز کارآموزی جوار کارگاهی و بین کارگاهی» از سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در دستور کار قرار گرفته و مقدمات اجرایی شدن آنها فراهم و به شیوه پسینی عملیاتی شده است.
جزئیات پرداخت تسهیلات خودمالکی مسکن اعلام شد
محمدحسن علمداری درباره وام خودمالکی مسکن، اظهار کرد: میزان وام متقاضیان ساخت مسکن خود مالکی با تسهیلات انبوه سازان، هیچ فرقی ندارد و متقاضی میتواند از بانک مسکن و یا سایر بانکها دریافت کند.
وی با اشاره به این که انبوه ساز هم میتواند دولتی و هم شخصی باشد، افزود: هر خود مالکی، اگر بیشتر از دو واحد مسکونی بسازد انبوه ساز شخصی محسوب میشود.
وی با بیان اینکه خود مالک به این معناست که سند مالکیت زمین به نام بخش خصوصی یا حقیقی است، تصریح کرد: هر خود مالک میتواند برای ساخت تعداد واحدهای در دست ساخت، وام دریافت کند، اما فقط یک واحد آن را میتواند به نام خود ثبت کند.
بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار متقاضیان میتوانند در تهران، شهرهای بالای یک میلیون نفر جمعیت، مراکز استانها، سایر شهرها و روستاها به ترتیب ۴۵۰ میلیون تومان، ۴۰۰ میلیون، ۳۵۰ میلیون، ۳۰۰ میلیون و ۲۵۰ میلیون تومان وام ساخت دریافت کنند.
بر اساس قانون جهش تولید مسکن بانکها امسال باید ۳۶۰ هزار میلیارد تومان وام در قالب نهضت ملی مسکن پرداخت کنند که این رقم وام در سالهای بعدی متناسب با تورم اعلامی بانک مرکزی افزایش مییابد.
بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۶ ارز را برای امروز (دوشنبه، ۱۵ آذرماه ۱۴۰۰) اعلام کرد که بر اساس آن بهای ۱۹ واحد پولی کاهش و قیمت ۴ ارز افزایش یافت. همچنین نرخ ۲۳ واحد پولی دیگر ثابت ماند. امروز هر دلار آمریکا ۴۲ هزار ریال، پوند انگلیس ۵۵ هزار و ۵۸۰ ریال و یورو ۴۷ هزار و ۵۰۶ ریال ارزشگذاری شد. برپایه این گزارش، امروز هر فرانک سوییس ۴۵ هزار و ۷۶۶ ریال، کرون سوئد چهار هزار و ۵۹۰ ریال، کرون نروژ چهار هزار و ۶۰۷ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۳۸۹ ریال، روپیه هند ۵۵۸ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۸ هزار و ۴۲۹ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۳ هزار و ۷۶۴ ریال، یکصد ین ژاپن ۳۷ هزار و ۲۲۸ ریال، دلار هنگکنگ پنجهزار و ۳۸۸ ریال و ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۲ ریال ارزشگذاری شد.
همچنین هر دلار کانادا ۳۲ هزار و ۶۹۷ ریال، دلار نیوزیلند ۲۸ هزار و ۳۴۷ ریال، راند آفریقایجنوبی ۲ هزار و ۶۱۰ ریال، لیر ترکیه سههزار و ۶۵ ریال، روبل روسیه ۵۶۹ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق ۲ هزار و ۸۷۸ ریال، لیر سوریه ۱۷ ریال، دلار استرالیا ۲۹ هزار و ۳۹۲ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۰ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۰ ریال، دلار سنگاپور ۳۰ هزار و ۶۰۱ ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۸ هزار و ۹۹۸ ریال، ده روپیه سریلانکا ۲ هزار و ۸۰ ریال، کیات میانمار ۲۴ ریال، یکصد روپیه نپال ۳۴ هزار و ۶۷۳ ریال، یکصد درام ارمنستان هشتهزار و ۵۹۶ ریال و دینار لیبی ۹ هزار و ۱۵۷ ریال تعیین قیمت شد.
امروز در تابلوی بانک مرکزی هر یوان چین ۶ هزار و ۵۸۷ ریال، یکصد بات تایلند ۱۲۴ هزار و ۲۳ ریال، رینگیت مالزی ۹ هزار و ۹۲۸ ریال، یکهزار وون کرهجنوبی ۳۵ هزار و ۵۵۳ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۹ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۹ هزار و ۵۸۴ ریال، هر لاری گرجستان ۱۳ هزار و ۴۲۶ ریال، یکهزار روپیه اندونزی ۲ هزار و ۹۰۸ ریال، افغانی افغانستان ۴۳۸ ریال، روبل جدید بلاروس ۱۶ هزار و ۵۳۶ ریال، منات آذربایجان ۲۴ هزار ۷۰۶ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۸۳ هزار و ۳۶۲ ریال، سومونی تاجیکستان سههزار و ۷۲۱ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۱هزار و ۹۶۷ ریال قیمت خورد.
عرضه ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن نهاده در سال گذشته در سامانه بازارگاه
سهراب فرجی، قائم مقام معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی شب گذشته (یکشنبه 14 آذر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در بررسی جزئیات تأمین نهاده تا مدرن شدن صنعت دامداری با اشاره به اینکه سامانه بازارگاه بنا به شرایطی در سال ۹۷ در کشور راه اندازی شد، گفت: نهاده در سامانه بازارگاه عرضه میشود، عرضه نهاده صنعت طیور به صورت سیستمی از اول مهر در سامانه آغاز شد.
وی با اشاره به اینکه در اوایل مشکلاتی وجود داشت و دو تا سه ماه طول کشید تا مشکلات کم شد افزود: امروز مرغداران به راحتی به سامانه بازارگاه مراجعه و نهادهای مورد نیازشان را خریداری میکنند. ۳ کیلو و ۲۵۰ کیلوگرم ذرت برای یک دوره ۴۵ روزه در نظر گرفته شده است.
فرجی با اشاره به اینکه بازارگاه سه حلقه دارد ادامه داد: مشکل در بحث حمل و نقل وجود دارد و بعضاً تامین ارز با تأخیر مواجه میشود و نهاده هایی که در سامانه بازارگاه عرضه میشود با فاصلهی ۱۰ روزه یا یک هفته ای تخصیص پیدا می کند. مرغداری که قبلاً جوجه ریزی کرده به صورت قرضی نهاده را تامین می کند و نهاده وقتی به دستش میرسد که مرغش ۳۰ روزه و یا ۴۵ روزه شده است و مرغ را به بازار می دهد و لذا نهاده را به بازار عرضه می کند و یا به جایی که قرض گرفته پس می دهد، این دور تسلسل باطل اتفاق می افتد.
قائم مقام معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه کشتارگاه ها در طرح نظارت سازمان نظام پزشکی قرار دارند، گفت: مرغدار کل مرغ تولیدی اش را از نظر تعداد و از نظر وزن باید تحویل کشتارگاه بدهد البته پس از کسر تلفاتی که متعارف است، اگر کمتر از عددی که شناخته شده تحویل صورت بگیرد تخلف محسوب میشود لذا سیاستهای تنبیهی و تشویقی در داخل سامانه در نظر گرفته شده است.
فرجی با بیان اینکه سال گذشته در سامانه بازارگاه ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن نهاده توزیع شده است، گفت: امسال تا به امروز ۱۲ میلیون تن در سامانه بازارگاه عرضه شده است. به دلیل خشکسالی نیاز بیشتر شد و بالغ بر ۲۱ میلیون تن نهاده وارداتی سه قلم باید تامین شود. تامینی که تا به الان صورت گرفته ۱۲ میلیون تن بوده است لذا این عدد بزرگ است و کمبود نهاده به وجود آمده است، بالغ بر یک و نیم میلیون تن ذرت تولید داخل داریم و آنچه که الان گفته میشود که نهاده وارداتی از سوی بازار می آید طبق قوانین گمرک تا یک و نیم درصد نهاده های وارداتی به عنوان کسری و پرت محاسبه می شود.
تاخیر در تامین و تخصیص نهاده به واحدهای مصرف کنندگان؛ عمده مشکل سامانه بازارگاه
احمد مقدسی، رئیس انجمن صنفی گاوداران کشور شب گذشته (یکشنبه 14 آذر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در بررسی جزئیات تأمین نهاده تا مدرن شدن صنعت دامداری با بیان اینکه عمدهترین مشکل و ایرادی که به سامانه بازارگاه وارد است تاخیر در تامین و تخصیص نهاده به واحدهای مصرف کنندگان است، گفت: ورودی این سامانه کمتر از حد تقاضا بوده است و نیاز مصرف کنندگان را رفع نمیکند.
وی با بیان اینکه واحدهای دامداری و مرغداری سنتی از سامانه بازارگاه به میزان نیاز یا تقاضای خود منتفع نمیشوند، گفت: واحدهای تولیدی صنعتی هم گاهی با مشکل دریافت نهاده از بازارگاه مواجه هستند.
مقدسی تصریح کرد: علاوه بر ایرادات و مشکلات تامین نهاده از طریق سامانه بازارگاه، قرارگیری در خشکسالی و کم آبی هم دردی مضاعف برای تولید کنندگان و دامداران کشور محسوب میشود.
نظر شما