خبرگزاری شبستان//گیلان
مقدمه
انتخابات به عنوان بارزترین شاخصه دموکراسی در کشورهایی دارای آزادی سیاسی، همواره امری حیاتی برای مشروعیت بخشی به نظام های حاکمیتی مختلف، جایگزینی نداشته است، در این میان کشور ایران که به واسطه سرنگونی دیکتاتوری شاهنشاهی و رسیدن به استقلال و داشتن حق رأی و انتخاب در سرنوشت خود و جامعه، در سال 57 موجی از ترس و هراس را در کشورهای غربی از جمله آمریکا و انگلیس به جهت به خطر افتادن منافعشان در زوایای مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و .. ایجاد کرد به همین خاطر در طول 33 سال گذشته یعنی از زمان بر سر کارآمدن نظام اسلامی در ایران همواره به دروغ از سوی کشورهای مذکور با تبلیغات شدید رسانه ای محکوم به نقض حقوق بشر و دموکراسی شده و این در حالی است که آمار شرکت کنندگان واجد شرایط در انتخابات های صورت پذیرفته در ایران حکایت از بالاترین میزان درصد مشارکت مردم در میان سایر کشورها و از جمله کشورهای مدعیان دموکراسی است. حال سوال اساسی اینجاست که در شرایط حساس فعلی وظیفه مردم و کاندیداهای انتخاباتی برای برگزاری یک انتخابات سالم در نهمین دوره مجلس شورای اسلامی چیست؟ و این امر چگونه تحقق می یابد؟
حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا پورجعفر در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان، با اشاره به حدیثی از پیامبر(ص) در رابطه با بحث مسئولیت پذیری و وظیفه شناسی، گفت: کسی که کاری را به عهده گیرد و با قدرت آن را به پایان برساند مورد رحمت و آمرزش الهی قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه نظام اسلامی ایران در سال 57 مبتنی بر پایه های اسلامی و اجرای قوانین اسلامی شکل گرفت، افزود: با توجه به گذشت 33 سال از پیروزی انقلاب اسلامی انتظار می رود که هرچه از مدت انقلاب می گذرد قوانین اسلامی اجرایی تر و در جامعه ملموس تر شود.
این استاد حوزه علمیه شهرستان رشت، با اشاره به اینکه توقع رهبری در این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی از مردم، افزایش شور و شعور سیاسی برای انتخاب افراد اصلح است، تصریح کرد: در واقع تحقق بخشی به آرمان نظام اسلامی و تصویب قوانین مربوطه در طول چهار سال به مقدار زیادی وابسته به نوع انتخاب مردم در انتخابات 12 اسفند است.
حجت الاسلام پورجعفر با تصریح این مطلب که هرگونه ناهنجاری های انتخاباتی و خلاف موازین شرعی به هیچ وجه از کاندیداهای نمایندگی مجلس پذیرفته نیست، افزود: نشانه کارها و اعمالی که برای رضای الهی صورت می پذیرد برجسته بودن نقش خدا در تمام حرکات، سکنات و تفکرات است.
وی دارا بودن تخصص کافی علاوه بر داشتن تعهد دینی را برای کاندیدهای نمایندگان مجلس یکی از شروط تعیین کننده احراز صلاحیت افراد عنوان کرد و ابراز داشت: بی تردید نداشتن تخصص جز سربار شدن و ناتوانی در انجام مسئولیت های سپرده شده نتیجه ای نخواهد داشت.
این استاد حوزه علمیه شهرستان رشت، در ادامه با تاکید بر لزوم عملی کردن وعده های داده شده به مردم توسط کاندیداهای نمایندگان مجلس، خاطرنشان کرد: از روایت مذکور از پیامبر اسلام (ص) نیز برداشت می شود که یا وعده ندهیم و یا اگر وعده ای می دهیم باید به آن وعده ها جامعه عمل بپوشانیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: دوره های قبلی نمایندگی مجلس نشان می دهد که عمر انتخاباتی عمر چندانی نیست اما آنچه که باقی است خداست و نیروهایی که در خدمت خدا برای مردم مستضعف و متدین این کشور خون ها داده اند و زحمت ها کشیده اند.
خرج های سنگین تبلیغاتی نوعی عوام فریبی انتخاباتی است
بهزاد فرمانبر از طلاب حوزه علمیه شهرستان رشت، با بیان اینکه انتخابات نقش اساسی در سرنوشت کشور در ابعاد مختلف سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و.. دارد، اظهار کرد: شرکت هرچه با شکوهتر مردم در انتخابات در تثبیت امنیت، رشد و پیشرفت جامعه نقش بی بدلیلی خواهد گذارد.
وی خرج های سنگین تبلیغاتی را نوعی عوام فریبی انتخاباتی عنوان کرد و افزود: در حقیقت صداقت، عمل گرایی و داشتن تعهد، شاخصه و ملاک اصلی مردم آگاه ایران برای انتخاب شخص اصلح در مجلس شورای اسلامی است.
این طلبه حوزه علمیه شهرستان رشت، با تاکید بر اینکه کاندیدهای نمایندگی مجلس بعد از انتخاب توسط مردم باید تمام فکر و تلاش خود را برای تحقق وعده های داده شده به مردم بگذارد، افزود: با توجه به معضلات اقتصادی کشور یک نماینده مجلس همچنین باید همواره منافع و مصالح قشر نیازمند جامعه را در نظر داشته باشد و آن را در تصویب قوانین مجلس لحاظ کند.
نمایندگان باید مشکلات مردم را مشکلات خویش بدانند
مجتبی سیدی، طلبه مدرسه علمیه مستوفی شهرستان رشت، انتخابات را عامل محکم شدن ساختارهای دینی و سیاسی کشور اسلامی ایران عنوان کرد.
وی اختلافات انتخاباتی را عامل دور شدن از اهداف اصلی نظام و انقلاب دانست و افزود: اهداف اصلی انتخابات از یک سو رشد و سازندگی کشور و از سوی دیگر مأیوس کردن دشمنان معاند داخلی و خارجی است.
این طلبه مدرسه علمیه مستوفی شهرستان رشت، با بیان اینکه یکی از شاخصه های نماینده اصلح، داشتن کارنامه اجرایی موفق است، خاطرنشان کرد: کاندیداهای نمایندگی مجلس باید ضمن دوری از خرج های هنگفت تبلیغاتی بهتر است که نوع کارکردهای گذشته خود را برای مردم تشریح کنند.
وی افزود: نماینده اصلح نماینده ای است که در مدت خدمت خود در کسوت نمایندگی، مشکلات مردم را مشکلات خویش بداند و با دوری از حاشیه های مختلف برای برپا شدن قوانین اسلامی از هیچ قدرتی نهراسد.
هزینه های بیش از حد تبلیغاتی توسط برخی کاندیداها شک برانگیز است
مجتبی صدوقی نیا از دیگر طلاب حوزه علمیه شهرستان رشت، با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری پیرامون اهمیت شرکت حداکثری مردم در انتخابات، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این انتخابات اولین فراخوان گردآوری رأی مردم بعد از ماجرای فتنه سال 88 و نیز بعد از بیداری اسلامی در کشورهاست خود به خود بر اهمیت این انتخابات و شرکت مردم افزوده می شود.
وی هزینه های بیش از حد تبلیغاتی توسط برخی کاندیداها را شک برانگیز و توجیه ناپذیر دانست و ادامه داد: ملاک انتخاب شخص اصلح، کارهای گذشته اجرایی و نیز حال فعلی افراد است.
این طلبه حوزه علمیه شهرستان رشت، همچنین افزود: در واقع اگر کسی از سوابق و پیشینه درخشانی بین مردم برخوردار باشد و در حال حاضر نیز به عنوان شخص امانتدار نسبت به انقلاب و مردم شناخته شده باشد بدون تردید مردم آگاه و با بصیرت ایران به او رأی خواهند داد.
صدوقی نیا با اشاره به اینکه تمام رشادت ها و از جان گذشتگی های مردم در دوران انقلاب و جنگ تحمیلی برای اسلامی کردن و اسلامی ماندن کشور صورت پذیرفته است، گفت: تقوا، تخصص و مردم داری از ویژگی های مهم کاندیدای اصلح برای ورود به مجلس شورای اسلامی است.
پایان پیام/
نظر شما