۸۰ درصد کانون های مساجد استان در سامانه بچه های مسجد ثبت شده اند

ابدالی تکلو با ییان اینکه دوران انجام فعالیت ها به صورت سنتی تمام شده است؛ گفت: کرونا بخش فرهنگی را برای حضور جدی تر در فضای مجازی بیدار کرد تا اگر به هر دلیلی مساجد، مکان های فرهنگی و مذهبی تعطیل شود، پیش بینی لازم از قبل صورت گرفته باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «محمد ابدالی تکلو» امروز پنج شنبه (11 آذر) در اولین اجلاسیه شبکه فعالان فرهنگی کانون های مساجد خراسان رضوی که به صورت وبیناری برگزار شد؛ گفت: یکی از برنامه های کانون فرهنگی هنری مساجد که قبل از ویروس کرونا آغاز شد، ایجاد سامانه بچه های مسجد و ثبت فعالیت های کانون ها در این سامانه و طرح فهما و ایران قوی بود.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی افزود: اگر این فعالیت ها به صورت سنتی انجام می شد، قطعا در دوران کرونا ضربه سنگینی را متحمل می شدیم. در واقع کرونا تهدیدی بود که با همت شما فعالان فرهنگی به فرصت تبدیل شد و موجب شد تا پای خود را در بحث فعالیت های فرهنگی از فضای مسجد و محله فراتر بگذاریم و فضای اطراف محله و مسجد را پوشش دهیم .

 

وی با بیان اینکه برخی معتقدند کار مسجدی باید حضوری و در مسجد انجام شود؛ گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند:" من اگر رهبر نبودم مدیر فضای مجازی می شدم" و این نشان از اهمیت فضای مجازی است که اکنون در زندگی ما نقش اساسی ایفا می کند. شاید در گذشته استفاده از فضای مجازی اهمیتی نداشت اما اکنون دیدگاهها و نگرش ها در همه ابعاد تغییر کرده است و بسیاری از تبلیغات و تجارت های خرد و کلان در فضای مجازی صورت می گیرد.

 

ابدالی تکلو اظهار کرد: شاید ما خیلی زودتر از اینها باید بحث فضای مجازی را جدی می گرفتیم، در واقع می توان گرفت کرونا بخش فرهنگی را بیدار کرد که باید کار خود را جدی تر در فضای مجازی دنبال کنند که اگر شرایطی پیش بیاد که مساجد، مکان های فرهنگی و مذهبی تعطیل شود، پیش بینی لازم از قبل صورت گرفته باشد.

 

وی با بیان اینکه امسال سومین سال ثبت فعالیت ها در کانون های فرهنگی هنری مساجد و سامانه بچه های مسجد است؛ افزود: با استقبال کانون ها از ثبت فعالیت های خود در این سامانه، اکنون 80 درصد آنها در سامانه بچه های مسجد ثبت نام و برنامه های خود را ثبت کردند.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی، دوره فعالیت سنتی کانون های مساحد را تمام شده دانست و گفت: فعالیت فرهنگی به صورت سنتی در برخی موارد ماندگاری آن ناچیز و یا مقطعی بود و با حضور شخص، فعالیت فرهنگی صورت می گرفت و با رفتن آن شخص از مسجد، کل فعالیت ها تعطیل می شد اما با راه انداری سامانه بچه های مسجد، شناسنامه ای از فعالیت کانون ها در زمینه های مختلف ایجاد شد و هر فردی که بخواهد فعالیت کانونی را در سطح شهر مشاهده کند می تواند به این سامانه مراجعه کند.  

 

وی با بیان اینکه این سامانه یک رقابت سالم را بین کانون های مساجد ایجاد کرده است؛ تصریح کرد: در گذشته تعریف یک کانون از فعالیت های فرهنگی برگزاری دعاهای هفتگی بود در حالی که هدف از ایجاد کانون صرف این موارد نبوده است، شاید اگر کانون وجود نداشته باشد بحث دعاها و برنامه های هفتگی مسجد را می تواند شخص دیگر انجام دهد. در واقع رسالت اصلی کانون ها برنامه هایی است که اگر کانون وجود نداشته باشد آن برنامه ها نیز وجود نخواهد داشت.

 

ابدالی تکلو با اشاره به اینکه بعد از راه اندازی سامانه بچه های مسجد، برنامه های فرهنگی کانون ها در 3 شبستان و 12 رواق تعریف شد و از کانون ها خواسته شد تا برنامه های فرهنگی خود را بارگذاری کنند؛ گفت: تاکنون همکاران ما در استان به ثبت کانون ها با توجه به مشکلاتی که مسئولان کانون در زمینه هایی چون اینترنت و عدم تسلط کافی در بحث ورود به فضای مجازی داشتند، کمک کردند اما قطعا این کمک ها کمرنگ خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه کانونی موفق خواهد بود و جذب اعتبار خواهد کرد که فعالیت بیشتری را ثبت کند؛ افزود: الان کانون باید گزارش کار بدهد، فعالیت ثبت کند و بتواند جذب کند، در طرح ایران قوی 5 کانون ما تا 25 میلیون تومان حمایت به صورت نقدی و بن کتاب دریافت کردند. همچنین ما کانون هایی را در سال گذشته حمایت کردیم که در سطح شهر حداقل 15 هزار و در سطج روستا 12 هزار امتیار کسب کرده باشند و فعالیت های ما را به صورت مشخص انجام دهند.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی بیان کرد: در گذشته برخی کانون ها به صورت سنتی فعالیت های زیادی داشتند که دیده نمی شد و در حد همان مسجد و محله محدود می شد اما الان با ثبت این فعالیت ها، حتی در سطح کشور فعالیت آنها دیده می شود.

 

وی با بیان اینکه با همت و همدلی کانون های مساجد کار منسجمی در این خصوص صورت گرفته است و حتی برخی از کانون های ما در سطح کشور بولد شده اند؛ گفت: اهداف در برگزار این جلسه، ظرفیت سازی و معرفی توانمندی های منابع انسانی بچه های مسجد، شبکه سازی ظرفیت های فرهنگی مسجدی ها، ایجاد محفل نخبگانی ویژه کانون های فرهنگی هنری مساجد، ایجاد هیئت اندیشه ورز استانی بچه های مسجد جهت استفاده از ایده ها و پیشنهادات و تجربیات موفق مسجدی، ابجاد بستر رسانه ای و اجرایی فعالیت های مسجدی، معرفی فعالان موفق عرصه فرهنگی مساجد و معرفی توانمندی کانون های فرهنگی هنری مساجد به نهادها و سازمان ها بوده است.

کد خبر 1122677

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha