به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، قرارداد صدور خدمات فنی و مهندسی ایران به روسیه امضا شد، کنسرسیوم مشترک مراکز تحقیقات استراتژیک کشور تشکیل میشود، دور جدید مذاکرات برای رسیدن به نتیجه انجام می شود، برگزایر نشست تخصصی وارونگی افکار عمومی از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در شنبه ۶ آذر است.
بررسی آخرین وضعیت تخصیص و پرداخت بودجه وزارت بهداشت در سال جاری
اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی یکشنبه ۷ آذر استماع گزارش مسئولان سازمان نظام پزشکی در مورد برنامههای آن سازمان، بررسی طرح الزام به رسمیت شناخته شدن طب سنتی ایرانی در قوانین کشور ( قانون تشکیل وزارت بهداشت) و بررسی طرح اصلاح بند ( ب ) ماده ( 74 ) قانون برنامه ششم توسعه و دوشنبه ۸ آذر ادامه بررسی گزارش کارگروههای کمیته بهزیستی و توانبخشی، استماع گزارش سازمان برنامه و بودجه در مورد اجرای احکام مرتبط با سلامت در برنامه ششم و
استماع گزارش مسئولان کارگروههای چهارگانه ( سلامت، بیمه های اجتماعی، امدادی و اجتماعی ) و نظرات کارشناسی معاون قوانین مجلس در مورد نحوه تدوین و نگارش قانون برنامه هفتم را در دستور کار دارند.
بنابراین گزارش برای سهشنبه ۹ آذر بررسی آخرین وضعیت تخصیص و پرداخت بودجه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال جاری و پیشبینی بودجه 1401 بخش سلامت وبررسی شرایط معافیت فارغالتحصیلان پزشکی، دندان پزشکی و داروسازی متعهد به خدمت در مناطق محروم ( بر اساس ماده 6 قانون خدمات وظیفه عمومی) در دستور کار اعضای این کمیسیون قرار دارد.
کنسرسیوم مشترک مراکز تحقیقات استراتژیک کشور تشکیل میشود
اولین نشست مشترک مراکز تحقیقات استراتژیک کشور در مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
بابک نگاهداری رییس مرکز پژوهش های مجلس در این نشست پیشنهاد تشکیل کنسرسیوم مشترک مراکز پژوهشی کشور را مطرح کرد.
وی گفت: هدف از تشکیل این کنسرسیوم بررسی مشترک چالش های کلان کشور توسط مراکز علمی قوای سه گانه و مجمع تشخیص مصلحت نظام و رسیدن به تصمیمی مشترک و اجماع سازی در مورد موضوعات حساس کشور است.
رییس مرکز پژوهش های مجلس، برنامه ریزی و سیاست گذاری مشترک برای اهم مسائل و چالش های اولویت دار کشور، هم افزایی ظرفیت ها، تبادل داده ها، اطلاعات و دانش های کاربردی، به اشتراک گذاری پژوهش ها و برگزاری نشست های مشترک را از محورهای همکاری مراکز تحقیقات استراتژیک در قالب این کنسرسیوم اعلام کرد.
نگاهداری تصریح کرد: اگر در قالب این کنسرسیوم بتوانیم با همت و مشارکت مراکز علمی قوای سه گانه اجماع سازی بین قوه ای ایجاد کنیم، به تصمیم گیری روسای قوا در اجلاس سران قوا و شوراهای عالی کمک شایانی خواهد بود.
در ادامه این جلسه حجتالاسلام هادی رییس پژوهشگاه قوه قضاییه با استقبال از تشکیل این کنسرسیوم آن را ایده مناسبی توضیف کرد و گفت: قوای ۳ گانه کشور تاکنون کار مشترک علمی و پژوهشی نداشته اند.
وی پیشنهاد داد آغاز کار این کنسرسیوم با چند کار مشخص و دقیق باشد.
رییس پژوهشگاه قوه قضاییه همچنین پیشنهاد داد تفاهم نامه و سندمشترکی برای تعیین ابعاد همکاری تهیه و توسط طرفین امضا شود.
محمد صادق خیاطیان رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری هم از ایده تشکیل این کنسرسیوم استقبال کرد و گفت: در این کنسرسیوم مسائل اولویت دار کشور باید در دستور کار قرار بگیرد.
وی همچنین از راه اندازی سامانه مدیریت دانش برای ارتباط با شبکه نخبگانی کشور در دولت خبر داد.
خیاطیان اتصال شبکه نخبگانی به مراکز تصمیم گیری نظام را هم از دغدغه های مهم مراکز پژوهشی عنوان کرد.
قرارداد صدور خدمات فنی و مهندسی ایران به روسیه امضا شد
قرارداد صدور خدمات فنی و مهندسی ایران به روسیه با حضور کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه بین شرکت ایتسیا و شرکت ملی انرژی چین امضاء شد.
بر اساس این قرارداد، شرکتهای خدمات فنی و مهندسی توانمند ایرانی در پروژههای عمرانی، شهرسازی و ساختمان سازی و همچنین ساخت پروژههای نیروگاهی که شرکت ملی انرژی چین در روسیه به اجرا میگذارد مشارکت خواهند کرد.
دور جدید مذاکرات برای رسیدن به نتیجه انجام می شود
فدا حسین مالکی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی شبستان با اشاره به دور جدید مذاکرات ایران و 1+4 گفت: در این دور از مذاکرات قطعا رویکرد جمهوری اسلامی ایران با توجه به سیاستی که دولت دارد، تغییر می کند. تاثیری که از ناحیه جمهوری اسلامی ایران برای آغاز این دور از مذاکرات انجام شود به معنای این است که استراتژی جدیدی در میز مذاکره ایجاد شود.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: این استراتژی مذاکره برای مذاکره نیست بلکه مذاکره برای نتیجه است. پیش بینی ما این است که غربی ها تمکین کنند و این فرمایشی عمل کردن غربی ها که بیش از 8 سال است طول کشیده است نه به نفع غرب و نه به نفع آمریکا است چرا که ایران کار خودش را انجام می دهد و سیاست های خود در مورد برجام را بر اساس قانون مجلس اجرایی می کند و هم سعی می کند مسایل داخلی اش را خودش حل کند.
وی گفت: در حال حاضر همه ظرفیت های کشور برای حل مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم است و از برجام هم به عنوان پرونده مهم و نه به عنوان اولویت اول حساب می کند. ما خوش بین هستیم که در این دور از مذاکرات به نتایج مهمی برسیم.
نشست تخصصی وارونگی افکار عمومی برگزار میشود
مجموعه نشستهای تخصصی دوشنبههای سوهانک روز دوشنبه هشت آذر با موضوع «وارونگی افکار عمومی» برگزار میشود. این برنامه ساعت ۲ بعدازظهر با حضور «سپهر خلجی» مدرس دانشگاه، «سید نظام موسوی» سخنگوی مجلس و «اکبر نصراللهی» رییس دانشکده علوماجتماعی، ارتباطات و رسانه در سامانه دانان آغاز میشود.
رییس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه ۱۰ آبان و در نخستین نشست از این سلسله نشستها از برگزاری ۲۰ نشست تخصصی با موضوعات مهم روز تا پایان سال ۱۴۰۰ در قالب نشستهایی موسوم به «دوشنبههای سوهانک» خبر داد.
به گفته وی هدف این نشستها خروج از خودحبسی دانشگاه ها، کمک به شناخت، تبیین، پیشبینی و حل مشکلات کشور است و برای بهره بردن بهتر از این نشستها از ظرفیت دانشکدهها و گروه های دیگر دانشگاه ها از جمله دانشگاه های دولتی برای همآموزی، همافزایی و گسترش نشاط علمی، کمک به شناخت بهتر مسائل کشور و ارایه راهکارها استفاده خواهد شد.
نصراللهی خاطرنشان کرد: این نشستهای تخصصی با حضور دانشجویان، استادان و محققان هر هفته یک بار و با موضوعات روز برگزار میشود.
علاقهمندان شرکت در نشستهای تخصصی دوشنبههای سوهانک میتوانند دوشنبه این هفته از ساعت ۱۴ تا ۱۶ با مراجعه به درگاه https://daanaan.daan.ir با شناسه ورود به برنامه ۱۷۲cc۲۷ و رمز ورود ۲۲۰۰ در این نشست حضور داشته باشند.
نظر شما