خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ ماههاست که شیوع ویروس کرونا مشکلات زیادی برای اقشار مختلف مردم به وجود آورده است از معضلات اقتصادی و اجتماعی گرفته تا مباحث درمانی. این روزها شاهد اخبار منعکس شده از نوع جهش یافته ویروس تا شروع موج های مختلف هستیم و این افزایش تعداد مبتلایان باعث ترس و وحشت اقشار مختلف مردم و خستگی کادر درمان شده است.
عده ای از زمان شیوع این بیماری تمام پروتکل ها را رعایت می کنند و برخی هم به بهانه های واهی از اجرای کامل دستورالعملها سرباز می زنند و این سهل انگاری ها باعث شیوع موج های متعدد و درگیری و حتی فوت تعدادی زیادی از هموطنان شده است.
متأسفانه از زمان شیوع بیماری کرونا شاهد برخی مشکلات مانند رکود اقتصادی، ورشکستگی برخی مشاغل، خستگی کادر درمان، ایجاد شغل های کاذب و... هستیم. با توجه به فراگیری و شیوع این بیماری عده ای از مبتلایان به این بیماری با قرار گرفتن در قرنطینه خانگی به اجبار مراحل درمانی را در منزل طی می کنند. این افراد برای کاهش گسترش بیماری و جلوگیری از ابتلای دیگر شهروندان رغبتی برای گرفتن خدمات از مراکز درمانی و بیمارستان ها ندارند و خدمات سرپایی اعم از تزریقات، پانسمان، فشار خون و... را از بخش خصوصی دریافت می کنند. حال مهمترین سوأل این است که آیا در این زمینه نظارتی در بحث هزینه ها و کیفیت خدمات از سوی نهادهای مربوطه صورت می گیرد.
عدم نظارت برعملکرد افراد سودجو
یکی از شهروندان ضمن گلایه از عدم رسیدگی در بیمارستان ها و مراکز درمانی، می گوید: هفته گذشته با علایم سرماخوردگی به پزشک مراجعه کردم و پس از معاینه و انجام تست، پزشک اعلام کرد به کرونا مبتلا شده ام از آنجا که اورژانس مملو از جمعیت بود و علائم حادی نداشتم و برای ادامه مداوا به منزل رفتم.
«محمد عباسی» ادامه می دهد: متأسفانه در چند روز اول همه افراد خانواده به این بیماری مبتلا شدند و همگی برای درمان، خود را در منزل قرنطینه کردیم.
وی تأکید می کند: برای وصل سرم و تزریق آمپول های تجویز شده به بیمارستان ولی عصر (عج) بیرجند مراجعه کردیم اما پرستار اعلام کرد تا پایان اتمام سرم باید در بیمارستان حضور داشته باشید و با توجه به آلودگی های مراکز درمانی، سردرد و سرفه های فراوان و... به توصیه یکی از پرسنل بیمارستان به منزل برگشته و قرار شد از خدمات بخش خصوصی در این زمینه استفاده کنیم. با یکی از شماره های اعلام شده در پشت شیشه یکی از داروخانه ها با مضمون انجام خدمات سرپایی، تزریق سرم، آمپول، تماس گرفتم و قرار شد برای وصل سرم و تزریق آمپول های تجویز شده دو نفر از اعضای خانواده، این فرد که به ظاهر پرستار یکی از بیمارستان های بیرجند است به منزل بیاید.
پرداخت ۲۷۰ هزار تومان برای دو سرم و آمپول
وی هزینه وصل دو عدد سرم و تزریق دو آمپول عضلانی را 270 هزار تومان اعلام می کند و ضمن گلایه از مسئولان مربوطه، ادامه می دهد: هیچ نظارتی بر این افراد از سوی دانشگاه علوم پزشکی صورت نمی گیرد در این زمان و با توجه به گسترش بیماری کرونا و حساسیت های به وجود آمده هر شخص رقم دلخواه خود را از مردم دریافت می کند.
عباسی می گوید: با توجه به ارقام نجومی و نبود توان مالی برای وصل سرم های بعدی به بیمارستان امام رضا(ع) بیرجند مراجعه کردیم و در آن جا برای وصل هر سرم به همراه آنژیوکت 20 هزار تومان پرداخت کردیم.
یکی دیگر از شهروندان مبتلا به کرونا می گوید: به دلیل حجم گسترده مراجعات و بیماران مبتلا به کرونا، برخی مراکز درمانی در استان و بیرجند با کمبود ظرفیت بستری و پذیرش مواجه هستند و به همین دلیل از پذیرش بیمارانی که با درگیری ریوی پایین هستند خودداری کرده و این بیماران را برای ادامه درمان به منزل می فرستند.
«حسین موسوی زاده» می افزاید: با توجه به گستردگی این بیماری و ازدحام جمعیت در مراکز درمانی و بیمارستان ها به اجبار با هدف استفاده از خدمات بخش خصوصی به منزل مراجعه کردیم که متأسفانه نه تنها هیچ نظارتی بر قیمت و کیفیت خدمات ارائه شده وجود ندارد بلکه در صورت بروز مشکل فرد خاطی جوابگوی خدمات ارائه شده خود نیست.
او که برای وصل سرم و تزریقات برای هر نفر مبلغ 120 هزار تومان پرداخت کرده است، می گوید: سه نفر از اعضای خانواده به کرونا مبتلا هستند و پزشک معالج برای هر کدام سه سرم و آمپول های تقویتی و وریدی تجویز کرده است که با این ارقام نجومی هر روز برای وصل سرم و تزریق آمپول داخل سرم باید حدود 400 هزار تومان هزینه کرد که توجیه ندارد.
هزینه های جانبی هنگف
موسوی زاده که شماره تماس برای ارائه خدمات در منزل را از کادر درمان یکی از بیمارستان ها گرفته است، با بیان اینکه عدم نظارت ها باعث بازار گرمی تعدادی افراد سودجو شده است، می گوید: با این اوضاع اقتصادی دغدغه های مردم بیشتر شده است از یک سو بیماری و از سوی دیگر هزینه های درمان و دیگر هزینه های جانبی مشکلات آن ها را دوچندان کرده است.
وی تأکید می کند: برای گرفتن نرخ خدمات ارائه شده با سه نفراز پرستارانی که شماره خود را در اختیار داروخانه ها قرار داده بودند تماس گرفتم و جالب این که هزینه وصل سرم از 65 هزار تومان تا 120 هزار تومان برای هر نفر و تزریق آمپول عضلانی از 20 تا 50 هزار تومان و تزریق آمپول در سرم 20 هزار تومان متغیر بود که این ارقام نشان از عدم رسیدگی مسئولان مربوطه دارد.
شهروند دیگری هم ضمن گلایه از عملکرد مسئولان مربوطه در زمینه درمان می گوید: متأسفانه هزینه تزریقات و ... در استان و به تبع آن در بیرجند نجومی و بسیار بالا است وقتی تعرفه وصل سرم در مراکز درمانی و بیمارستان ها حدود ۲۰ هزار تومان است چرا باید در منزل این رقم ۴ تا ۵ برابر بیشتر باشد.
«علی سالخورده» گریزی به مراکز مشاوره و ارائه خدمات در منزل تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی می زند و می گوید: با توجه به شیوع بیماری کرونا و حساسیت های مردم مبنی عدم ورود به مراکز درمانی برای وصل سرم، گرفتن فشار خون، قندخون و ... می افزاید: در این مراکز هزینه وصل سرم 75 هزار تومان و تزریق آمپول 20 هزار تومان است و استفاده از این خدمات بخش خصوصی با توجه به شرایط بد اقتصادی فقط برای تعداد اندکی از مردم میسر است.
در ادامه رئیس اداره پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجند تعداد مراکز مشاوره و ارائه خدمات مراقبت در منزل تحت پوشش این دانشگاه در مرکز استان را 6 مرکز اعلام می کند و می گوید: این 6 مرکز دارای مجوز فعالیت هستند و خدمات آن ها تحت نظارت و پوشش دانشگاه علوم پزشکی قرار دارد.
«زهرا فرج زاده» گریزی به ارائه خدمات غیرمجاز توسط تعدادی از افراد سودجو می زند و می گوید: متأسفانه تعدادی از افراد سودجو بدون داشتن مجوز فعالیت، اقدام به ارائه خدمات پرستاری شامل تزریق آمپول، سرم تراپی و... در منزل می کنند که در صورت مشاهده با این افراد برخورد می شود.
وی با بیان اینکه تعداد و اسامی مراکز دارای مجوز برای رویت عموم مردم در سایت دانشگاه وجود دارد، می افزاید: برای شفاف سازی علاوه بر اسامی مراکز، تعرفه ها نیز در سایت دانشگاه وجود دارد و چنانچه شکایتی از این مراکز تحت پوشش اعلام شود مورد بررسی قرار می گیرد.
به گفته وی باید افراد متفرقه نیز برای ادامه فعالیت خود تحت پوشش این مراکز دارای مجوز قرار گیرند و با داشتن مجوز به مردم و همشهریان خدمات ارائه کنند.
فرج زاده با بیان اینکه به جز 6 مرکز تحت پوشش، رسیدگی به تخلفات برخی افراد سودجو (تزریقات، مراقبت و... در منزل) در حیطه کاری واحد نظارت بر درمان دانشگاه است، می گوید: چنانچه شکایتی از این افراد به واحد پرستاری منعکس شود مراتب برای پیگیری به واحد نظارت بر درمان دانشگاه منعکس می شود.
سخن پایانی
با توجه به شیوع بیماری کرونا و مشکلات پیش رو چرا عده ای سودجو فقط به دنبال پر کردن جیب خود هستند و بدون در نظر گرفتن اوضاع اقتصادی مردم به راحتی مبالغی بالایی را از آن ها دریافت می کنند وقتی هزینه وصل یک سرم بدون آنژیوکت در بیمارستان و مراکز دولتی 10 هزار تومان و با استفاده از آنژیوکت حدود 20 هزار تومان است چرا باید در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی 75 هزار تومان و توسط پرستاران و افراد متفرقه تا 120 هزار تومان متغیر باشد.
متاسفانه مسئولان مربوطه به وجود 6 مرکز تحت پوشش در بیرجند به همراه تعرفه ها در سایت دانشگاه اشاره کردند در حالی که تعرفه های موجود در سایت دانشگاه مربوط به سال 96 بوده و از 6 مرکز ارائه خدمات در منزل تحت پوشش دانشگاه، شماره تماس برخی مراکز یا اشتباه به ثبت رسیده و یا برخی شماره ها را کسی پاسخگو نیست و همین امر باعث می شود مردم به شماره های متفرقه در داروخانه ها، مراکز درمانی و... بسنده کرده و از خدمات آنها استفاده کنند که با پرداخت هزینه های هنگفت خود مشکلی بر مشکلاتشان افزوده می شود.
نظر شما