به گزازش خبرگزاری شبستان، محمد کاظم انبار لویی، فعال سیاسی همچنین افزود: ظرفیت های مهمی میان طیف اصولگرایی و اصلاح طلب و ظرفیت عظیمی از نامزدهای انتخابات در میدان رقابت وجود دارد که بخشی از دیدگاههایشان در رسانه ها منعکس می شود و مردم در جریان نوع زقابت و دیدگاهها و نظرات نامزدها قرار می گیرند ولی آنچه که در حال حاضر به چشم می خورد هیجان عمومی مردم در درک این انتخابات در این شرایط و موضوعات این انتخابات است.
وی ادمه داد: این انتخابات اولین انتخاباتی است که بیگانگان رقبتی به حضور گسترده مردم ندارند و هیچ یک از رسانه های غربی از رقابت در داخل حمایت کنند زیرا که این انتخابات اولین سند سلامت انتخابات است که نشان می دهد شورای نگهبان وظیفه خود را به خوبی انجام داده است و نامزدها از سلامت سیاسی و فکری برخوردار هستند و مورد توجه بیگانگان نیستند.
انبارلویی با استناد به این فرموده امام (ره) که فرمودند : "وقتی بیگانگان از شما دفاع کردند برخودتان تردید کنید"؛ گفت:الان ما می بینیم که چنین حالتی در رقابت های انتخاباتی وجود ندارد بنابراین می توانیم بگوییم که این انتخابات سالم ترین انتخابات پس از انقلاب است و مردم با این تفکر به پای صندوق های رای می آیند و مهر مشروعیت به انتخابات و نظام می زنند.
این فعال سیاسی اظهار کرد: ازطرفی اضلاع گوناگونی از شخصیت ها، گروهها و احزاب ملی و مذهبی در صحنه انتخابات وجو دارد که امید است با شرایط کشور از لحاظ منطقه ای وجهانی این انتخابات یک رکورد عظیم مشارکت مردمی را داشته باشد و نمایندگانی به مجلس راه یابند که مسیر پیشرفت کشور و خدمت به مردم را هموار کنند.
انبار لویی با بیان اینکه از چند ماه قبل احزاب و گروهها تلاش هایی را در دو دسته شکلی و محتوایی انجام می دادند، خاطر نشان کرد: شکلی از این جهت که احزاب و گروهها ترجیح دادند که برای تضمین وحدت ملی و هملگرایی یک فرایند وحدت را طی کنند و وقتی رجال اصولگرایی بیانیه ای منتشر وفراخوان کردند که بیایید بر اساس این اصول با هم باشیم گروه ، احزاب و گروههای سیاسی به آن پاسخ دادند و پس بحث های زیاد به فهرست مشترکی دست یافتند و در حال حاضر بخشی از اضلاع رقابتی را تشکیل می دهند.
وی گفت: اررش کار آنها در فرآیند اجماع سازی است و اقدام شکل گیری یک گام برای اجماع سازی و همگرایی بود که برخی از رجال سیاسی دیگر فرآیند را طی و به فهرستی دیگری رسیدند و بقیه افرادی که در این فرآیند شرکت نکردند لیست های متفاوتی را ارایه دادند. بنابراین با فهرست های متفاوتی در انتخابات روبرو هستیم .
وی ادامه داد: از لحاظ محتوایی دیدگاههای مشخصی راجع به گفتمان پیشرفت، خدمت وولایت وجود دارد مردم از منتخبان خودشان می خواهند که مسیر خدمت به ملت را طی کنند و همچنین بسط عدالت نبوی وعلوی را در کشور محقق کنند.
این فعال سیاسی ادامه داد: در مقابل این گفتمان فروپاشی، آشوب و براندازی است که در لندن، پاریس و ایلات متحده آمریکا طراحی می شود و مردم در حمایت از این گفتمان تردید ندارند.
وی ادامه داد: در گفتمان پیشرفت و خدمت همه خودشان را عامل و معتقد به این گفتمان می دانند و و دیدگاههایی را براساس قانون اساسی و اولویت های مجلس آینده می گویند که ما نیز براساس این مسیر حرکت می کنیم و مردم نیز از طریق رسانه ها با دیدگاههای آنها آشنا می شوند و قطعا در 12 اسفند انتخاب خود را خواهند کرد.
انبار لویی در پاسخ به این سوال که آیا فرهنگ مناظره در حال حاضر در میان سیاسیون ما تبیین شده است، گفت: صورت مساله مناظره باید برای طرفین مناطره مشخص شود چرا که مناظره صحنه رو کم کنی، صحنه تضاد و تخارب نیست بلکه آدابی دارد که درصورتی که در انتخابات گذشته نیز سالم برگزار می شد کشور آسیب نمی دید در واقع در مناظره باید مسیر اسلامی و اخلاقی به نوع خود، کلاسی هم برای طرفین مناظره وهم ملت ایران که پایه های یک مدل نو در زمینه رقابتی است را طراحی کنیم.
وی با بیان اینکه نظام ما بر اساس مدل اسلامیت و جمهوریت استوار شده است، گفت: اسلامیت به معنای حرکت در مسیر احکام اسلام است و مدل جمهوریت ما نیز مدل اسلامی است. مدل جمهوریت ایران در حال حاضر مورد توجه ملت های مسلمان است. و براساس آنچه که امام(ره) طراحی کرده بود مدل رقابت های داخلی است که براین اساس دو جریان نیرومند روحانی کشورکه دارای سلایق متفاوتی هستند و رجال سیاسی با ارتباط به این دو جریان روحانی دو قطب را مدیریت می کنند که از مجلس سوم این مدل در کشور حاکم است.
انبارلویی ادامه داد: این مدل در انتخابات نهم ریاست جمهموری به هم خورد و مدل چند قطبی و به چند اضلاع تقسیم شد و در انتخابات دهم ریاست جمهوری نیز این اضلاع به اضلاع بیشتری تقسیم شد و برخی که دیدگاههایشان متفاوت بود به این مدل پایبند نشدند و مدلی را طراحی نکردند که مردم به سمت انتخاب بروند. از طرفی نیر مداخله بیگانگان در نفس رقابت ها موجب بیراه رفتن شدند.
وی گفت: در دوره اصلاخات منشور اخلاقی تدوین و به امضا رسید که دو طرف مانع دخالت بیگانگان شوند ولی در انتخابات ریاست جمهوری این گونه نشد و بر اساس یک فرمول جنگ نرم آمریکا آنها تفاوت ها را تبدیل به تضاد و تضادها را تبدیل به تخاسن و تخاسن را تبدیل به فروپاشی کردند که مردم متوجه آین مساله شدند ولی نخبگان متوجه آن نشدند و حیثت سیاسی خود رابروی این مساله گذاشتند از اینرو شورای نگهبان باید در این انتخابات ناظر جمهوریت و اسلامیت نظام باشد ودر این انتخابات دقت بیشتری داشته باشند هرچند در انتخابات های گذشته نیز این دقت بوده است.
انبار لویی ابراز کرد: در انتخابات گذشته فردی که خود را ملزم به قانون اساسی و نظام می دانست در رفتار انتخاباتی از خود این التزام رانشان نداد که این یک آسیب بود که در حال حاضر و در این دوره انتخابات کاندیداها و در رقابت های انتخاباتی این التزام و پایبندی به قانون و اخلاق را نشان می دهند. باید تلاش شود در انتخابات ساختار شکنی صورت نگیرد بلکه باید باید ساختارها رامحکم کنیم.
بنابراین گزارش در ادامه این برنامه مجتبی شاکری، فعال سیاسی انتخابات را امانتی دانست که باید به اهلش سپرده شود و گفت: با برگزاری انتخابات باشکوه باید انقلابی را که شهدای بسیاری برای آن زحمت کشیده اند ادامه دهیم.
وی فتنه 88 را کلاس بصیرت برای نخبگان و خواص دانست و افزود: انتخابات سال 88 آزمایشی بود که عقلانیت جامعه در این زمینه خوب سپری شد و رسانه ها نیز در این زمینه به نحو احسن به میدان آمدند و در واقع نمودها و نمادها را به سمت انقلاب زنده کرد.
شاکری با اشاره به اینکه تلاشی که در این دوره از انتخابات صورت گرفته است به گفتمان انقلاب اسلامی نزدیکتر است ادامه داد: کسانی که به نوعی عقبه و جریان تندروی سیاسی بوده اند گفتمانشان براساس ولایت مداری شده است و این نشان می دهد که گفتمان جامعه نیز به این سمت سوق یافته است.
وی نقش رسانه ها را در گرایش مردم به سمت انتخابات قابل توجه دانست و خاطرنشان کرد: ولی به نوعی رسانه ها در این زمینه به نوعی محافظ کاری نیز انجام می دهند باید در این زمینه برنامه چالشی نیز داشته و به عمق نظرات یکدیگر نیز ورود پیدا کنند.
این فعال سیاسی با اشاره به اینکه احزاب و گروهها باید در 4 زمینه مبانی و اصول، نفسیات، تبعیت از ولایت، بصیرت و دشمن شناسی، محک زده شوند خاطرنشان کرد: مردم با ارزیابی نقاط ضعف و قوت گروهها و احزاب در این زمینه باید به آنها رای دهند.
شاکری با اشاره به اینکه ایران الگویی برای کشورهای اسلامی دنیااست، تصریح کرد: الگوی جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر مدلی برای همگان است و همه باید این الگو را ببینند.
وی نداشتن وابستگی به کانون های قدرت و ثروت را همان گونه که مورد تاکید رهبری است دانست و ادامه داد: رسانه ها در این زمینه تاثیر گذاری زیادی دارند.
پایان پیام/
نظر شما