عذرخواهی مشروط و دیرهنگام حوزه هنری

حوزه هنری پس از انتقادهای فراوان نسبت به اظهارات زرین کلک، استاد اخراجی دانشگاه تهران در اختتامیه جشنواره فیلم 100 که با حضور رییس سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد، با صدور بیانیه ای عذرخواهی کرد.

خبرگزاری شبستان: اختتامیه جشنواره فیلم 100 که حوزه هنری سازمان فرهنگ و تبلیغات اسلامی بانی آن بود در حالی در محل تالار اندیشه برگزار شد که برپایی آن بهانه ای برای تجلیل از چهره ای شد که چند سال قبل، به دلیل توهین به یک دختر محجبه از دانشگاه تهران اخراج شده بود.
 

نور الدین زرین کلک استاد انیمیشن دانشگاه تهران،سال هشتاد و شش در یکی از کلاسهای درس خود در دانشگاه تهران،به یک دختر محجبه به خاطر داشتن حجاب اسلامی توهین کرد و او را از کلاسش اخراج نمود. دانشگاه تهران هم در اقدامی وی را از سمت استادی این دانشگاه اخراج کرد. شامگاه روز جمعه در اختتامیه جشنواره فیلم صد، که زرین کلک از داوران آن بود (اقدامی که از پیش انتقادها را متوجه حوزه هنری کرده بود)، وقتی مجری از او با عنوان استاد دانشگاه یاد کرد، وی گفت: «من با اجازه یک اشتباهی که فرمودید، اصلاح کنم. شما فرمودید استاد دانشگاه، من عرض کنم استاد دانشگاه تهران بودم، ولی نیستم. من اخراج شدم.»
 

این اظهارات زرین کلک در حضور حجت الاسلام والمسلمین مهدی خاموشی، رییس سازمان تبلیغات اسلامی و محسن مومنی، رییس حوزه هنری، با کف و سوت عده ای در سالن استقبال شد.

 

روابط عمومی حوزه هنری استان تهران پس از گذشت سه روز از این واقعه که انتقاد برخی از رسانه ها را به دنبال داشت، بیانیه‌ای به شرح زیر منتشر کرد:

 

 

بسم الله الرحمن الرحیم

 

 

اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم 100 در هشتمین سال برگزاری خود با شعار محوری «سینمای اخلاق» و با هدف شناسایی و پرورش استعدادهای جوان متعهد و تربیت نسلی تازه در سینمای انقلاب اسلامی روز جمعه گذشته در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.

 

 

پرورش استعدادهای جوان البته فقط معطوف به برگزیدگان جشنواره نیست و پس از شناسایی ‌جوانان مستعد و متعهد در فرایندی مستقل صورت گرفته و می‌گیرد.

 

 

حوزه هنری نهالی برآمده از متن جامعه هنرمندان متدین و درختی بالیده در خاک مقدس انقلاب است. متاسفانه در هشتمین دوره جشنواره یکی از داوران فنی در مراسم اختتامیه از اخراج خود از دانشگاه یاد کرد که با تشویق جمعی از حاضران مواجه شد. انتخاب این داور اگر چه با عنایت به اصل برائت و توجه به این نکته که ملاک، حال فعلی افراد است صورت گرفته بود و پیش از این نیز در جشنواره‌های سینمایی دیگر طی همین چند سال گذشته به داوری پرداخته بود، اما نشان داد که حال امروز و گذشته‌اش فرقی نکرده است. بنابراین حوزه هنری استان تهران رسما به خاطر استفاده از نامبرده توسط جشنواره از جامعه هنری و همچنین رسانه‌ای متعهد عذرخواهی می‌نماید.

 

 

بدیهی است این موضوع خود موجب نگرانی و بیش از همه باعث تاسف و دلخوری این مجموعه را فراهم آورده است.

 

 

اما در بخش بین‌المللی جشنواره که داوری آن توسط کارشناسان حوزه هنری صورت گرفته است، سه فیلم به شکل مشترک برگزیده شده‌اند که به موضوعات بیداری اسلامی، توجه به معاد و همچنین آثار و تبعات جنگ آمریکا و طالبان در افغانستان اشاره دارد.

 

 

در بخش ملی نیز که بیش از 1900 اثر را در خود جای ‌داده بود، فیلم‌های بسیاری با موضوعاتی چون اخلاق اسلامی، جهاد اقتصادی و بیداری اسلامی تولید شده است که عموما منطبق بر باورهای مذهبی و اعتقادات دینی آفرینش یافته‌اند.

 

 

 

در این میان توجه رسانه‌های متعهد و جدیت آن‌ها در توجه به شریعت مقدس، ستودنی و به عنوان چراغ‌های هشداری همیشگی در مسیر خلق هنر و اجرای فعالیت‌های فرهنگی مورد احترام و اهتمام است و جای تقدیر، تشکر و قدردانی دارد. به ویژه خبرگزاری محترم فارس که با لحنی مشفقانه به بیان موضوع و ماجرا پرداخته است.

 

 

اما حساب اتفاق مذکور، از شرکت‌کنندگان باورمند و مذهبی و برگزارکنندگان خدوم آن از این ماجرا جداست. همچنین بزرگوارانی همچون جناب حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر خاموشی و دیگر ارجمندان، مسئولان و هنرمندان نام‌آشنای حاضر در این مراسم تنها به عنوان میهمان مدعو در این مراسم‌ حضور داشتند که موجب دلگرمی و البته افتخار و امتنان است. در همین مراسم به یاد شهدای بیداری اسلامی و همچنین در بخشی دیگر در گرامیداشت شهیدان ایران اسلامی که از آن‌ها به عنوان اسوه‌های عملی اخلاق امروز نام برده شد قرائت فاتحه و ذکر صلوات صورت گرفت و در کنار احادیث و روایات بیان شده در مراسم نشان از حال و هوای متفاوت با اتفاقات صورت گرفته و مخافت و ناهم‌‌راستایی فضای جشنواره با آن داشت تا آنجا که پاسخ ‌طنازانه رئیس حوزه هنری به این حرکت موجب ترک سالن توسط نامبرده و برخی حاضرین در سالن شد.

 

 

اکنون به نظر می‌رسد توجه رسانه‌های محترم و اهالی فرهنگ متعهد به این مسئله مایه این خیر و برکت باشد که حوزه هنری در دهه سوم انقلاب بدون توجه به برخی حاشیه‌سازی‌های احتمالی در راستای اهتمام به ارزش‌های اسلامی در حوزه‌های مختلفی همچون توجه بیشتر به مسئله حجاب، بهره‌مندی افزون‌تر از هنرمندان متدین و به کارگیری نیروهای مخلص و انقلابی و پالایش فضای فرهنگی از افراد ناهمسو یا کم‌باور به ارزش‌های نظام مقدس استوارتر و محکم‌تر قدم بردارد چه این که حوزه هنری جبهه فرهنگی و هنری اندیشه انقلاب اسلامی است و باید از ناپیراستگی‌های مرسوم برخی فضاهای فرهنگی این روزگار همچنان پاک و پالیش یافته باشد. ان‌شاءالله به فضل خدای متعال در مسیر تحقق ارزش‌های انقلاب و خشنودی امام عصر (عج) روز از روز قدم‌های محکم‌تر و موثرتری برداشته شود.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 111880

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha