از نقش حوزه های علمیه خواهران در تربیت دختر تراز اسلامی تا لزوم ورود حوزه به مسائل استراتژیک نظام

سخنرانان اجلاس حوزه های علمیه سراسر کشور از نقش حوزه های علمیه خواهران در تربیت دختر تراز اسلامی گفتند و بر این مسئله تاکید کردند که ورود حوزه های علمیه خواهران به مسائل استرتژیک نظام ضروری است.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام حاج‌علی‌اکبری در اجلاس دو روزه حوزه های علمیه سراسر کشور که امروز (یکشنبه، 30 آبان) در هتل سیمرغ برگزار شد، گفت: موضوع حوزه های علمیه بسیار اساسی در مسیر پیش روی انقلاب اسلامی است یعنی یک حوزه علمیه ماموریتی کاملا تمدنی دارد.

 

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور افزود: باید با نگاه متفاوتی روبرو شویم و رویکردمان را اصلاح کنیم تا بتوانیم تصمیمات درستی بگیریم. وی تاکید کرد: حضور شبکه حوزه های علمیه خواهران در کشور یکی از کمک های بزرگ در تربیت دختر تراز اسلامی است.

 

وی با اشاره به ضرورت تعامل بین انجمن های اسلامی دانش آموزان با حوزه های علمیه خواهران گفت: حضور بانوان طلبه در مدارس باید تقویت شود. همچنین زمینه همکاری بین انجمن های اسلامی دانش آموزان با حوزه های علمیه خواهران در استان ها را باید تقویت کنیم.

 

 

 

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور تصریح کرد: یکی از فرصت های ویژه برای نقش آفرینی طلاب در بخش خواهران و در حوزه دانش آموزی است چرا که محیط های دانش آموزی به واسطه فضای دلنشینی که دارند و با توجه به شرایط سنی پذیرش دانش آموزان در حوزه های فرهنگی و تربیتی بهتر است.

 

وی گفت: در رویارویی تمدنی و نبردی که به صورت جدی برقرار است و تکلیف اقتضا می کند جدی تر به موضوع تربیت بپردازیم، یکی از مولفه های تعیین کننده در پیروزی و شکست ما در میدان فرهنگی و اقتصادی این است که در بخش بانوان چه کرده ایم.

 

حجت الاسلام والمسلمین حاج‌علی‌اکبری چالش پیش رو در جنگ تمدنی را مربوط به حوزه بانوان عنوان کرد و گفت: در مسیر پیش رو باید به سمتی حرکت کنیم که در نقطه اوج خود مستقر شود و نماز جمعه در بهترین کیفیت خود برگزار گردد.

 

وی ادامه داد: اگر شیرازه امامت را به شکل مناسبی نتوانیم ببندیم هیچ توفیقی در هیچ بخشی نخواهیم یافت. حجت الاسلام والمسلمین علی اکبری تاکید کرد: اگر این شبکه که به عنوان امامت است در اقصی نقاط کشور مستقر نشود و ظرفیت هایش احصاء نشود، شاید به جلو برویم اما کامیابی نخواهیم داشت.

 

حجت الاسلام والمسلمین  حاج‌علی‌اکبری گفت: در یک تعامل قوی تر ضمن تصمیمات مرکزی در سطح میدان، ائمه جمعه یا نمایندگان ولی فقیه باید احساس کنند جایگاه حوزه علمیه خواهران متعلق به خودشان است و یکی از بازوهای اصلی آنها برای پیشبرد اهداف انقلاب است. وی در پایان از حوزه های علمیه خواهران درخواست کرد تا در کیفیت بخشی نمازهای جمعه و ارتقای شبکه امامت کمک کنند.

 

 

 

 

رییس ستاد امر به معروف و نهی از منکر:
ولایت فقیه اعتقاد به حاکمیت علم، تقوا و کارآمدی است

بنابراین گزارش در ادامه این اجلاس حجت الاسلام والمسلمین صدیقی امروز 30 آبان در اجلاس مدیران استانی حوزه های علمیه خواهران که در تهران برگزار شد، گفت: شهید حججی و شهید سلیمانی حجت های زمان ما هستند. رییس ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور افزود: شهید سلیمانی خود یک جریان هدایت، بندگی، معرفت، ولایت مداری، بی تعلقی، کار بدون ادعا و خدمت بدون طلب بود.

 

وی خاطرنشان کرد: در عصری زندگی می کنیم که یک انسان خداباور، عارف، حکیم و مجتهد در عرصه های مختلف رهبری را بر عهده دارد؛ بنابراین خداوند در چنین شرایطی حجت را بر ما تمام کرده است.

 

حجت الاسلام والمسلمین صدیقی با تاکید بر جایگاه ولایت فقیه گفت: ولایت فقیه تنها یک امر سیاسی نیست بلکه یک نوع شایسته سالاری و اعتقاد بر حاکمیت علم، تقوا و کارآمدی است.

 

وی در ادامه با اشاره به ویژگی های اخلاقی از برخی بزرگان و عالمان دینی از جمله آیت الله بهجت گفت: قرائت مداوم مسبحات و خمس از جمله این توصیف ها است.

 

امام جمعه موقت تهران تاکید کرد: علمای دینی هیچ گاه درخواستی از دیگران نمی کردند و این از نکات مهم اخلاقی ایشان است که باید الگوی طلاب قرار بگیرد و دست به سوی کسی دراز نکنند.

.

مدیر حوزه های علمیه خواهران تاکید کرد
فرصت مقابله با جنگ اقتصادی برای بانوان فراهم شود

 

همچنین حجت الاسلام والمسلمین «عبدالکریم بهجت پور» گفت: اگر ائمه جمعه و نمایندگان ولی فقیه ظرفیت حوزه های علمیه خواهران را بشناسند و برای گسترش آن تدبر کنند، بخش زیادی از نگرانی های امام راحل و رهبر معظم انقلاب برای اصلاح امور اجتماعی و فرهنگی مرتفع می شود.

 

مدیر حوزه های علمیه خواهران با اشاره به جمله ای از امام راحل مبنی بر اینکه زنان نیمی از جامعه هستند و نیمی موثر، افزود: حوزه های علمیه در شرایط فرهنگی خاص که کشور با آن مواجه است و با تهدیدی که کیان خانواده دچار آن شده است، می تواند به صورت ویژه ورود کند و در این حوزه نقش آفرینی کند.

 

وی با اشاره به افزایش آمار طلاق، کاهش ازدواج، افزایش رفتارهای جنسی خارج از خانواده و بسیاری انحرافات اخلاقی که امروز در جامعه شاهد آنها هستیم، خاطرنشان کرد: حوزه های علمیه خواهران برای گسترش برنامه های فرهنگی و اجتماعی نقش موثری دارند.

 

حجت الاسلام والمسلمین بهجت پور با بیان اینکه هیچ چیز به اندازه انگیزه های دینی مردم را نگاه نمی دارد، گفت: هیچ متغیری مردم را برای گذر از این حادثه ها به سلامت عبور نخواهد داد.

 

وی با اشاره به جمله ای از شهید مطهری مبنی بر اینکه اگر یک نسل روحانیت در میدان نباشند مردم بعد از آن مسلمان و متدین نخواهند بود، تاکید کرد: به سبب گستردگی مسایلی که پیش آمده و پیچیدگی های ایجاد شده در زندگی باید بیش از گذشته به حوزه های تخصصی توجه کنیم.

 

مدیر حوزه های علمیه خواهران مسئله زن و خانواده را مهمترین مزیت حوزه های علمیه خواهران عنوان کرد و گفت: بانوان در بخش های اقتصادی و اجتماعی نقش مهمی دارند و هر جا مشاهده شده جایگاه و موقعیت بانوان در جامعه تثبیت شده است، بسیار تاثیرگذار بوده اند.

 

وی با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در خصوص توجه و حمایت از ظرفیت حوزه های علمیه خواهران خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب فرموده اند هر جا که برای تثبیت حوزه های علمیه خواهران لازم است بگویید ورود کنم که این امر بیانگر اهمیت و جایگاه حوزه های علمیه خواهران است؛ بنابراین، نمایندگان ایشان در استان ها نیز باید به این موضوع توجه داشته باشند.

 

حجت الاسلام والمسلمین بهجت پور با اشاره به فعالیت 500 حوزه علمیه خواهران در سراسر کشور گفت: در حال حاضر 417 محل رشته سطح دو و 260 محل رشته سطح 3 و 4 در کشور داریم.

 

وی با اشاره به اهمیت تعامل ائمه جمعه و نمایندگان ولی فقیه در استان ها با مدارس و حوزه های علمیه خواهران گفت: با توجه به نوع فعالیت حوزه های علمیه میزان پذیرش طلبه در سال جاری در مقایسه با سال 98 دو برابر افزایش داشته است.

 

مدیر حوزه های علمیه خواهران گفت: باید لشکری در تراز اسلامی و برای پیشبرد اهداف نظام جمهوری اسلامی و حل معضلات ناشی از جنگ اقتصادی و فرهنگی و شبیخون فرهنگی بسازیم که این امر نیازمند ایجاد فرصت برای بانوان است.

 

حجت الاسلام والمسلمین بهجت پور با اشاره به ضرورت استقلال مالی حوزه های علمیه خواهران گفت: نگرانی عمده ما این است که با توجه به وضعی که پیش می رویم، میزان فاصله گرفتن حوزه های علمیه از مردم تشدید شود و انگیزه ها برای چنین شیبی تشدید شود، بنابراین تلاش کرده ایم در جایگاه مردمی خود بمانیم.

 

وی ادامه داد: حمایت های دولت نباید به گونه ای باشد که روزمره حوزه های علمیه را تامین کند و ماندگاری و فعالیت ما وابسته به این بودجه ها باشد بلکه باید زمینه ای فراهم شود تا منابع درآمد پایداری داشته باشیم و در این راستا نهادهای پیرامونی باید به ما کمک کنند.

 

وی ادامه داد: دوراندیشانه حالت این است که به گونه ای در حوزه های علمیه سرمایه گذاری کنیم که هر مدرسه بتواند روی پای خود بایستد

 

 

 

مشاور مدیر حوزه های علمیه خواهران:
حوزه وارد مسائل استراتژیک نظام شود

حجت الاسلام و المسلمین «محمد حسین هاشمیان» در اجلاس مدیران حوزه های علمیه خواهران استان ها در تهران گفت: حوادث فرهنگی کشور نشان می دهد مقطع کنونی، زمان حساسی برای شکل گیری مجدد ساختارهای فرهنگی اثرگذار کشور است و حوزه های علمیه می توانند در این تحولات اجتماعی نقش آفرین باشند.


 
مشاور مدیر حوزه های علمیه خواهران با اشاره به مطالبات فرهنگی رهبر معظم انقلاب در نخستین دیدار هیات دولت مبنی بر تحول ساختار حوزه فرهنگی کشور و نوع تغییر در اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، خاطرنشان کرد: ساختار فرهنگی کشور در دوره تغییر و بازآفرینی است و اگر درصدد تعریف جایگاه مناسبی برای حوزه های علمیه خواهران هستیم، اکنون زمان مناسبی است.


 
وی با بیان اینکه آنگونه که باید به ظرفیت حوزه های علمیه خواهران در عرصه فرهنگی کشور توجه نشده است، گفت: حوزه های علمیه خواهران، مزیت های نسبی دارند و  اگر نتوانیم در درون حوزه، مزیت های راهبردی بسازیم، حتی اگر وارد محیط پیرامون بشویم، به ثمرات مناسب نخواهیم رسید یا فعالیت های محیطی ما ارزش آفرین نخواهد بود. 

 

حجت الاسلام و المسلمین هاشمیان تاکید کرد:  مسائل استراتژیک نظام از قبیل مسائل زنان، مسائل جمعیتی و سرمایه اجتماعی یکی از مزیت های مهمی است که در حوزه های علمیه خواهران باید مورد توجه قرار گیرد.

 

وی استعدادسازی در حوزه فرهنگ را یکی از پیش نیازهای ورود به این حوزه دانست و گفت: استقرار نظام مدیریت استعدادهای فرهنگی با ابعاد تهذیبی، اخلاقی، دانشی و مهارتی ضروری است و  این نظام می تواند در میان طلاب، دانش آموختگان، اساتید و مدیران اجرا شود.


 
مشاور مدیر حوزه های علمیه خواهران، با اشاره به ضرورت «مدیریت تصویر» از سوی حوزه های علمیه خواهران گفت: امروز در عصر «دوجهانی» شدن هستیم، در این عصر شاهد یک جهان «عین» و یک جهان تصویر هستیم که حاصل بازنمایی کارهایمان است.

 

وی با بیان اینکه در معرفی ظرفیت ها و فعالیت های حوزه های علمیه به یک مدیریت قوی نیاز داریم، تاکید کرد:  تمام مدیریت های استانی و مدارس علمیه نیازمند تعریف مدیریت راهبرد رسانه ای هستند.
 
 
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع)، ورود حوزه به رشته های علمی جدید را ضروری دانست و گفت: باید در سطح سه و چهار، دوره ها و رشته های علمی سیاست گذاری فرهنگی در خانواده و رسانه را توسعه دهیم، چرا که دغدغه منابع انسانی در عرصه فرهنگی جدی است و این دغدغه در میان خانم ها جدی تر است.


 
وی از مهارت های ارتباطی به عنوان یکی از این مهارت ها یاد کرد و گفت: بر این اساس اشخاص در درون سیستم استان، مدرسه و ... ارتباط خوبی با زیرمجموعه می یابند. در بحث توسعه ارتباطات استانی نیز حوزه فرهنگی، ظرفیت خوبی برای پیوند با عرصه اجتماعی دارد. در این صورت می توانیم میدانی برای معرفی ظرفیت ها و توانمندی های طلاب ایجاد کنیم تا آنها در مسائل و برنامه ها درگیر شوند.


 
حجت الاسلام و المسلمین هاشمیان، مهارت آینده پژوهی را از دیگر مهارت های مورد نیاز حوزه های علمیه دانست و گفت: بسیاری از مسائل کشور که اندک اندک در حال تبدیل شدن به بحران هستند، ناشی از فقدان آینده یژوهی اند. مسائلی از قبیل جمعیت و کم آبی،و مسائل زیست محیطی از این دست مسائل اند.


 
مدیرگروه مدیریت راهبردی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه باقرالعلوم(ع)، مهارت شبکه سازی را یکی دیگر از مهارت های مهم مورد نیاز حوزه دانست و گفت: اگر طلاب و اساتید و ... را شبکه سازی نکنیم، هم افزایی اتفاق نمی افتد. یکی از رموز موفقیت پیامبر اکرم(ص) هم شبکه سازی بود.


 
حجت الاسلام و المسلمین هاشمیان با بیان اینکه شبکه سازی در میان دانش آموختگان حوزه های علمیه خواهران تا اندازه ای انجام شده است، اضافه کرد: باید به طلاب هویت بدهیم و طلاب را در میدان های جدید درگیر کنیم.


 
مشاور مدیر حوزه های علمیه خواهران، از مهارت تامین مالی به عنوان یکی دیگر از مهارت های مورد نیاز حوزه یاد کرد و گفت: اگر تصویر مناسبی از حوزه، نزد ذی نفعان استانی و ملی ارائه شود، می توان به تامین مالی مناسب و جذب منابع امیدوار بود

 

 

 

معاون امور حوزه های حوزه های علمیه خواهران:
مردم نهاد بودن حوزه های علمیه حفظ شود

حجت الاسلام و المسلمین «واحدی» در اجلاس دو روزه مدیران حوزه های علمیه خواهران با اشاره به جایگاه حوزه های علمیه گفت: علما به عنوان وارثان انبیا در جریان سازی اجتماعی نقش مهمی ایفا می کنند.

معاون امور حوزه های حوزه های علمیه خواهران افزود: وظیفه حوزه های علمیه این است که جریان قیام اجتماعی را برای تبدیل شدن به بنده الهی ایجاد کند و در این بستر باید نهاد حوزه های علمیه را برای ایجاد اقامه قسط و عدل ببینیم.


وی به نقش حوزه های علمیه در ایجاد عدل و قسط اشاره کرد و گفت: وجود نهاد حوزوی نشانگر یک مدنیت توحیدی است که امروز باید به دست مردم تداوم یابد.

 

معاون امور حوزه های حوزه های علمیه خواهران با اشاره به جایگاه مردمی حوزه های علمیه گفت: مردم نهاد بودن حوزه های علمیه حفظ شود.


وی با اشاره به تاکید مدیر حوزه های علمیه خواهران بر استقلال واحدهای علمی تربیتی، خاطرنشان کرد: استقلال واحدهای علمی تربیتی به این معنا است که اگر روزی ستاد مرکز نتواند نقش خود را ایفا کند، مدرسه علمیه باید بتواند به کار خود ادامه دهد.


حجت الاسلام و المسلمین واحدی با اشاره به اینکه در برنامه 5 ساله حوزه های علمیه خواهران به مساله استقلال مالی حوزه های علمیه خواهران توجه شده است، گفت: در این برنامه برگشت به استقلال مالی حوزه های علمیه خواهران در نظر گرفته شده و راهبردهایی برای آن تعریف شده است.


وی با اشاره به نقش و جایگاه هیات امنا در مدارس علمیه گفت: با وجود مزیت های هیات امنا، آسیب هایی نیز در مقابل آن وجود دارد که پیش بینی شده است در چارچوب برنامه ای 5 ساله برطرف شود.


معاون امور حوزه های حوزه های علمیه خواهران به ضرورت نقش آفرینی مدیریت های استانی در فعال سازی هیات های امنا و تامین منابع مالی مدارس علمیه اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از اقدامات ما الزام مدیریت های استانی به تدوین برنامه تامین مالی مدارس علمیه بود.

.

.

کد خبر 1118755

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha