خبرگزاری شبستان: حجتالاسلام و المسلمین استاد علی ابوالحسنی (منذر)،محقق تاریخ اسلام و تاریخ معاصر ایران روز چهارشنبه 3 اسفندماه 1390 بر اثر عارضه قلبی دار فانی را وداع گفت و به دیار باقی شتافت.
حجتالاسلام و المسلمین علی ابوالحسنی متخلص به «منذر» از پژوهشگران در سال 1334 در تهران متولد شد و پس از گذراندن تحصیلات دانشگاهی، تحصیلات حوزوی را فرا گرفت.
حجت الاسلام و المسلمین ابوالحسنی پس از ورود به قم در مدرسه حقانى(شهیدین) که در آن زمان تحت مدیریت شهید آیت الله قدوسى قرار داشت، به تحصیل مشغول شد و پس از مدت کوتاهى، بطور آزاد در حوزه علمیه قم به ادامه تحصیل پرداخت. او در قم از محضر اساتید به نامی بهره برد، هم چون حضرات آقایان: مدرس افغانى و موسوى گرگانى (ادبیات)، اعتمادى، راستى کاشانى، دوزدوزانى، جلال طاهرشمس گلپایگانى، موسوى تهرانى و سید على محقق داماد (اصول فقه)، ستوده و پایانى (مکاسب)، خزعلى و شب زندهدار (تفسیر)، جعفر سبحانى (رجال)، مصباح یزدى (معارف)، شیخ حسین مظاهرى و شیخ جواد کربلایى (اخلاق) و حاج شیخ جواد تبریزى و وحید خراسانى (فقه و اصول).
وی همچنین از برخی از اساتید به صورت غیر رسمى بهره وافر برد، که از آن جمله میتوان به آیت الله شیخ حسین لنکرانى در تاریخ، سیاست، تفسیر و ادبیات، علامه سید مرتضى عسکرى در تاریخ اسلام و مسایل مربوط به سقیفه، سید محمد کاظم قزوینى در معارف اسلامى و ولایت و دکتر سید احمد فردید و دکتر رضا داورى اردکانی در غرب شناسی اشاره کرد.
او در همین سالها به صورت پیگیر به تالیف کتاب و مقاله در حوزههای مختلف فرهنگ اسلامی و تاریخ اسلام و تاریخ معاصر ایران و گاه تاریخ جهان پرداخت و در کارنامه علمی و حرفهای او آثار ارزشمندی به چشم میخورد.
لازم به ذکر است مجلس ختم این استاد فقید روز یک شنبه 7 اسفندماه بعد از برگزاری نماز مغرب و عشاء در محل مسجد نور واقع در میدان جهاد و مراسم شب هفتم ایشان در شهر مقدس قم روز پنج شنبه 11 اسفند ماه بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء در حسینیه شهدا واقع در صفائیه برگزار می شود.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، نکوداشت مورخ پیشکسوت حجتالاسلام والمسلمین مرحوم علی ابوالحسنی، به همت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در تالار علامه جعفری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه برگزار می شود.
آیین نکوداشت مرحوم استاد علی ابوالحسنی، با همکاری موسسه مطالعات تاریخ معاصر، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، خانه مشروطه اصفهان، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، کانون اندیشه جوان، مرکز پژوهشهای فرهنگی اجتماعی صدرا، مؤسسه تعلیماتی و تحقیقاتی امام صادق(ع)، بنیاد امام رضا(ع) و حوزه علمیه امام رضا(ع)، بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی و مجمع ناشران انقلاب اسلامی سه شنبه 9 اسفندماه برپا خواهد شد.
لازم به ذکر است در این آیین، اساتید تاریخ و بزرگان فرهنگ و اندیشه، از جمله حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر رشاد، دکتر رضا داوری اردکانی، حجت الاسلام و المسلمین جاودان و... به ارائه سخن خواهند پرداخت.
پایان پیام/
نظر شما