تربیت اسلامی زندگی دانش آموزان را از آسیب مصون می کند

کارشناسان درحالی بر اهمیت امور تربیتی در سنین کودکی و نوجوانی تاکید دارند که "تربیت اسلامی" به عنوان گزینه ای کلیدی در صورت اجرای صحیح، زندگی دانش آموزان در تمام مقاطع بعدی را از آسیب ها مصون خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار شبستان، یکی از مسائلی که در هر مکتبی همواره به آن تاکید شده "تربیت" است و در راس تمامی ادیان الهی دین اسلام به عنوان کاملترین آنها بر این موضوع تاکید ویژه دارد، بطوریکه در آیات مختلف قرآن کریم همچون" وَمَنْ تَزَکَّى فَإِنَّمَا یَتَزَکَّى لِنَفْسِهِ " "و هر کس به تزکیه و پاکی خویش بپردازد، نتیجه آن به خودش باز می‌گردد."به این موضوع اشاره شده است.


حال با برگشتن پاکی به خود افراد این ویژگی در رفتار آنها متجلی میشود و از آنجایی که هر فرد جزئی از اجتماع است براحتی جامعه ای پاک، بی آلایش و به دور از هرگونه پلیدی شکل می گیرد.

 

در این زمینه، فروغ امین زاده مدرس حوزه علمیه، در گفت و گو با خبرنگار شبستان می گوید: تربیت اسلامی در مدارس نقش بسزایی دارد لذا مدارس باید در این خصوص برنامه ریزی صحیح داشته و از مقطع پیش دبستانی آموزه های اسلام ناب را مدنظر قرار داده و بر روی این موضوع سرمایه گذاری کنند.

 

وی معتقد است کودکان در سنین پایین ذهن مساعدتری برای پذیرش آموزه ها دارند و اگر آموزش ها در سنین پایین و در غالب شعر و داستان و ... انتقال داده شود در سنین جوانی و نوجوانی از این لحاظ به مشکل برخورد نخواهیم کرد.

 

امین زاده می افزاید: غالب آموزش ها در مدارس علمی است و بر روی حوزه دینی و مسائل اعتقادی اخلاق و احکام تمرکز کمتری شده است و با بردن آموزش ها در رده های سنی پایین باعث ثبت آموزشها در دانش آموزان شده و در مراحل مختلف زندگی آنها را از انواع آسیب ها مصون خواهد کرد.

 

وی به جایگاه مسائل دینی در جامعه اشاره کرده و  می افزاید: با نگاهی به افراد متخصص و موفق در مباحث علمی می توان به راحتی پایبندی این افراد به اصول اعتقادی را مشاهده کرد. چون افرادی که تربیت اسلامی را به خوبی در سنین پایین فرا گرفته و به آن پایبند هستند به طبع از انواع آسیب ها و ناهنجاری ها در امان خواهند بود.

 

مباحث دینی به تناسب رده سنی انتقال داده شود

 

در همین حال یک کارشناس دیگر معقد است اگر آموزه های اسلامی توسط خانواده، مخصوصاً از طریق مادران به فرزندان ارایه شود بسیار مفیدتر و سازنده تر است، چرا که پایه های یک جامعه خانواده ها هستند و تعلیم و تربیت و مشخصاً تربیت اسلامی باید در درون خانواده ها به شکلی صحیح اعمال شود.

 

وی می افزاید: در حال حاضر کودکان و نوجوانان پندپذیر نیستند و در چنین شرایطی باید مباحث دینی به صورت غیرمستقیم و در غالب فیلم، سریال، بازی، داستان و نمایش به تناسب رده سنی انتقال داده شود.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 111849

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha