به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «مالک رحمتی» در جمع کارکنان سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی اظهار کرد: در شرایطی به سر میبریم که نیازهای مردم در حوزه فرهنگی بسیار گسترده شده و آستان قدس رضوی یکی از مراجع فرهنگی و دینی در جهان اسلام برای پاسخگویی به این نیازها است و باور و اعتقاد دینی دلدادگان اهل بیت(ع) به این آستان، بستر بسیار مناسبی را برای توسعه فعالیتهای فرهنگی فراهم کرده است.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به ظرفیتهای بیبدیل موجود در بخشهای مختلف سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی، افزود: این سازمان میتواند پیشران فرهنگ در عرصه ملی و بینالمللی باشد و تحقق این امر نیازمند برنامهریزی و سیاستگذاری منسجم، هم افزایی و همکاری میان تمامی بخشها است.
رحمتی به دغدغه رهبر معظم انقلاب اسلامی پیرامون کتاب و کتابداری اشاره و اظهار کرد: ایشان در بیانیه گام دوم انقلاب به مسأله خودسازی، جامعهپردازی و تمدنسازی تأکید داشتهاند و ما مسؤولیت داریم منطبق بر این رهنمودها، نقشه راهی را مدون و اجرا کنیم.
وی همچنین به بخشی از مطالبات رهبر انقلاب در حکم انتصاب تولیت آستان قدس رضوی اشاره کرد و گفت: طبق نظر ایشان، باید از ظرفیت عظیم فرهنگی آستان قدس رضوی برای اثرگذاری بر فضای عمومی کشور و جهان اسلام با کمک نخبگان فرهنگی در این حوزه تلاش کنیم، بنابراین مشخص است که کار در این حوزه به عنوان یکی از اولویت های مهم ما تعیین شده است.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی کتاب را ابزاری مهم برای تحقق این امر برشمرد و گفت: کتاب عامل ایجاد تحول روحی است که متأسفانه مورد غفلت قرار گرفته و یکی از دلایل این غفلت، غرق شدن افراد در فضای مجازی است، با توجه به گستردگی فضای مجازی، میتوان از بستر آن برای معرفی کتاب و مفاهیم عمیق آن بهره برد و سطح آگاهی و بینش مخاطب را ارتقاء داد.
رحمتی به جایگاه کتاب در تئوری پردازی برای جامعه اشاره داشت و تصریح کرد: جامعه در حوزه تمدنسازی از آستان قدس رضوی انتظار ایفای نقش دارد و بر این اساس لازم است با توجه جدی به مقوله کتاب، سازمان علمی و فرهنگی و بهویژه کتابخانههای آستان قدس رضوی اجرای برنامههای ثابت و مستمر را در دستور کار داشته باشند.
وی با اشاره به نقش بیبدیل کتاب در مرحله تمدن سازی، گفت: ما باید به سه حوزه در مقوله سلامت بهصورت همزمان توجه داشته باشیم؛ سلامت جسمی که از طریق تغذیه و ورزش و مانند آن تأمین میشود. حوزه دوم سلامت معنوی است که در عبادات و توسل به اهل بیت(ع) جلوه مییابد و حوزه سوم که سلامت فکری است و در این زمینه کتاب و کتابخوانی اهمیت و نقش ویژهای دارد.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی، ارتقاء اثربخشی و گسترش کمی خدمات و محصولات فرهنگی را هم مورد تأکید قرار داد و گفت: در این راستا آستان قدس رضوی آمادگی دارد با مسئولیت و محوریت سازمان علمی و فرهنگی، بازار تخصصی کتاب را در نزدیکی حرم مطهر رضوی ایجاد و به توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی کمک کند.
رحمتی تأمین محتوای خوب و رساندن کتاب به دست مخاطب را از دغدغههای آستان قدس رضوی برشمرد و گفت: از جمله طرحهایی که با رهنمودهای تولیت معزز آستان در این خصوص انجام شده، ایجاد مکانهای مطالعاتی در رواقهای حرم مطهر بوده است.
نظر شما