به گزارش خبرنگار شبستان، حجتالاسلام والمسلمین حمید محمدی، قائممقام رییس و دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در نشست خبری تشریح آخرین رویدادهای این عرصه گفت: پس از ارتقای جایگاه رییس مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی کشور به قائممقامی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به زودی شاهد ایجاد معاونت قرآن و عترت در این وزارتخانه هستیم.
وی با اشاره به برگزاری بالغ بر 50 جلسه در کمیسیونهای تخصصی شورای توسعه فرهنگ قرآنی اظهار کرد: اینها جدای از 14 جلسه رسمی خود شورا، 15 جلسه مجمع مشورتی، 10 جلسه کارگروه مجمع و نیز جلسات متعدد کارگروهها ذیل کمیسیونهای تخصصی است.
حجتالاسلام محمدی درباره نتایج حاصل از برگزاری این جلسات تصریح کرد: احیای مجدد اداره کل قرآن، نماز و عترت در وزارت آموزش و پرورش، راهاندازی کمیسیون توسعه آموزش و پژوهش عالی قرآن در وزارت علوم و ایجاد کمیسیون توسعه آموزش و پژوهش قرآنی در نظام بهداشت و سلامت در وزارت بهداشت مهمترین این نتایج به شمار میرود.
قائممقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی با اشاره به افزودهشدن دو عضو جدید به شورای توسعه فرهنگ قرآنی ادامه داد: پیش از این، این شورا 19 عضو داشت اما هماکنون در این شورا و نیز رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها به این شورا اضافه شده و آییننامه شورای تخصصی را به تصویب رساندهاند.
وی ادامه داد: تصویب ماده واحده راهاندازی صندوق حمایت از فعالیتهای قرآنی، تدوین طرح مقابله با اسلامهراسی، اسلامستیزی و قرآنسوزی، تصویب آییننامه ضوابط ارزیابی و سطحبندی قاریان و مدرسان قرآن و نظامنامه اسناد راهبری منشور توسعه فرهنگ قرآنی را میتوان از دیگر نتایج فعالیت شورای توسعه فرهنگ قرآنی برشمرد.
حجتالاسلام محمدی از واگذاری مسئولیت امور پیگیری مصوبات شورای توسعه در استانها به شورای فرهنگ عمومی خبر داد و عنوان کرد: این مهم بنا بر مصوبه آخرین جلسه شورای توسعه در 17 دی انجام میشود و مقرر است پس از این تمامی امور قرآنی استانها توسط شورای فرهنگ عمومی به ریاست نماینده ولیفقیه در استانهای مختلف پیگیری شود.
وی با بیان این مطلب که کمیته امور قرآنی نیز ذیل این شورا فعالیت میکند، ابراز کرد: این کمیته به عنوان مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی با سه ابلاغ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان رییس شورای فرهنگ عمومی و رییس سیاستگذاری ائمه جمعه کشور تشکیل شده و فعالیت خود را آغاز میکند.
حجتالاسلام محمدی درباره اعضای این شورا بیان کرد: مدیر کل ارشاد اسلامی استان ریاست این شورا را عهدهدار بوده و نمایندگان امام جمعه استان، سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان تبلیغات اسلامی، صدا و سیمای استان، آموزش و پرورش، حوزه علمیه اعم از خواهران و برادران، نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها، نیروی انتظامی و تشکلهای مردمی قرآنی در آن عضویت دارند.
وی تأکید کرد: این مصوبه تمامی سازوکارهای لازم برای اجرای امور قرآنی در سطح استانها را مشخص میکند و با نظارت ائمه جمعه و کمیته امور قرآنی ذیل شورای فرهنگ عمومی استانها همراه است.
حجتالاسلام محمدی درباره اولویتهای کاری شورای توسعه فرهنگ قرآنی اعلام کرد: استقرار صندوق توسعه مشارکتهای قرآنی، راهاندازی سامانه جامع دانش قرآنی کشور، اجرای طرح ارزیابی فعالیتهای قرآنی که میتواند آمار دقیقی به ما دهد و نیز استقرار سامانههای اطلاعاتی و افکارسنجی نخبگان فعالان قرآنی از مهمترین این اولویتها به شمار میرود.
وی خاطرنشان کرد: اجرای پیمایشهای ملی سنجش شاخصهای فرهنگ قرآنی جامعه به منظور استفاده از نتایج پروژهای که چند سال قبل در شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام شده بود، حمایت از نشریات و پایاننامههای قرآنی و راهاندازی و تقویت سامانههای اطلاعرسانی نیز جزء این اولویتها است.
شایان ذکر است، نشست خبری تشریح آخرین رویدادهای قرآنی کشور یکشنبه 7 اسفند با حضور قائممقام رییس و دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما