به گزارش خبرنگار شبستان، نشست تخصصی بررسی سینما مستند صنعتی در ایران عصر گذشته با حضور دکتر مهدی حجت ،مدیر صنعتی و مدرس معماری دانشگاه تهران، محمد حسن عرفانیان، مجری طرح و مدیر عامل سابق شرکت فولاد مبارکه، احمد ضابطی جهرمی، مدرس دانشگاه، محمد سعید محصصی، نویسنده و مستند ساز و مهدی تقی زاده، مستند ساز در سالن بتهوون خانه هنرمندان برگزار شد .
محمد حسن عرفانیان، در ابتدای این نشست با اشاره به ناتوانی اهالی صنعت از تعریف سینمای مستند عنوان داشت: ما به عنوان صنعت گر گمشده ای داریم که فکر می کنیم آن گمشده را مستند سازان می توانند پیدا کنند و از یک مستند ساز توقع داریم آن چرا که در توان ما نیست را در یک قاب هنری به مخاطبان منتقل کند.
عرفانیان در ادامه مستند سازی را مثابه یک کامیون حمل و نقل دانست و افزود: مستندسازی باید بتواند آن چه که صنعتگران به دست می آورند، را به دیگران منتقل کند. بنابراین نقش مستند سازان تنها حرف زدن و تصویر برداری نیست، بلکه باید با استفاده از هنر سینما مخاطب را به درک درستی از صنعت و فعالیت هایی که در آن صورت می گیرد برساند.
در ادامه این نشست دکتر مهدی حجت، بیان کرد: مستند سازی را نباید تنها به فولاد محدود کرد و باید بدانیم که در هنگام ساخت یک مستند صنعتی تنها یک دستگاه دیجیتالی مقابل تولیدات قرار نمی گیرد، بلکه در این میان نگاه و اندیشه هنرمند نیز در کار است. در کار سینمایی- صنعتی از طرفی حضور فیلمساز و هنرمند و از طرفی دیگر حضور صنعت و صنعتگر فیلمی با در رویکرد هنری – صنعتی تولید می کنند.
وی در ادامه با اشاره به روند تولید هنر توسط هنرمند اظهار داشت: در ابتدا هنرمند با یک امر و واقعیت بیرونی مواجه است که موظف است از آن واقعیت پرده برداری کند تا حقیقت پشت آن نمایان شود و در واقع وظیفه هنرمند مکاشفه حقیقت از پس واقعیت است. به همین دلیل توقعی که از یک مستند ساز صنعتی می رود این است که روح و جان یک حرکت صنعتی را به نمایش در آورد.
وی در پایان افزود: یک مستند ساز باید جان صنعت را صید کند و تا زمانی که در حوزه صنعت فعال باشد و تمامی اندام های صنعتی را به تصویر بکشد، کار خود را تمام و کمال و موفق انجام نداده است. چرا که فیلمسازی موفق است که به حقیقت پنهان پشت صنعت پی ببرد و بتواند پس از دریافت آن را به چشم مخاطب خود برساند.
پایان پیام/
نظر شما