به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «یوسف امینی» امروز چهارشنبه(۲۶آبان) در مراسم معارفه مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی که در ساختمان مجتمع فرهنگی هنری امام رضا علیه السلام برگزار شد؛ ضمن خیرمقدم به مسئولین و هنرمندان حاضرین در جلسه، بیان کرد: خراسان رضوی در عرصه فرهنگ و هنر ظرفیت هایی بسیار فراتر از قابلیت ها و توانمندی هایی که در سطح یک استان باشد دارد و به نوعی ظرفیت های فرهنگی و هنری خراسان، ظرفیت های ملی و بین المللی هستند
قائم مقام مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی با بیان اینکه مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی خود برخواسته از درون جامعه فرهنگی و هنری است و این خود یک مزیت برای جامعه فرهنگ و هنر در استان می باشد؛ گفت: بزرگترین مزیت فرهنگی استان وجود مضجع شریف و منور امام رضا (ع) است که ما در پناه این وجود مقدس افتخار و نشان پایتخت معنوی ایران اسلامی را کسب کردیم و این یک ظرفیت بی نظیر و بی مانندی است که افتخار آن برای خراسانی ها می باشد.
وی با اشاره به ظرفیت دیپلماسی فرهنگی در خراسان رضوی؛ افزود: به لحاظ حوزه تمدنی زبان فارسی و مفاخر فرهنگی و علمی مشترک که با کشورهای آسیای میانه و با کشورهای افغانستان و پاکستان و شبهه قاره هند داریم این یک ظرفیت دیپلماسی فرهنگی ایجاد می کند که جزو مزیت های خاص این استان است.
امینی اظهار کرد: خراسان رضوی و مشهد، پایتخت و مرکز فعالیت های قرآنی کشور است، وجود دهها قاری بین المللی قرآن کریم جزو مزیت های فرهنگی است که در این استان وجود دارد ، مکاتب هنر در بحث موسیقی مقامی و آیینی دو جایگاه ویژه در استان است، در شمال خراسان و تربت جام، خواف و تایباد این موسیقی به نوعی معرف هنر اصیل و فاخر ایرانی در فراسوی مرزهای ایران اسلامی است.
وی تصریح کرد: حضور و فعالیت هنرمندان جوان، استعداد های جدید و اساتید پیشکسوت در استان در عرصه های مختلف حوزه های سینما، شعر و ادبیات، موسیقی، هنرهای تجسمی، حوئزه کتاب و نشر مکتوب و رسانه ظرفیت هایی است که تاکنون توانستند افتخارات زیادی را برای خراسان رضوی کسب کنند.
قائم مقام مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی بیان کرد: ظرفیت بین المللی و ملی که رسانه های استان دارند هم در حوزه نشر مکتوب و حوزه رسانه های دیجیتال اینها مربوط به ظرفیت هایی است که در حوزه فرهنگ و هنر خراسان رضوی وجود دارد البته اداره کل ارشاد اسلامی استان یک سری محرومیت ها و محدودیت هایی در حوزه زیرساخت ها، منابع مالی و منابع انسانی دارد.
وی با بیان اینکه سرانه فرهنگی استان با این سرمایه های معنوی در مقایسه با استان های دیگر (حوزه جغرافیایی و جمعیتی) پایین تر است؛ گفت: ما در بسیاری از شهرستان ها با کمترین منابع و امکانات کار می کنیم و نیاز به حمایت های بیشتری داریم تا این سرمایه های معنوی و فرهنگی هنری در فرآوری و تبدیل اینها به محصولات فرهنگی بیشتر از آن چیزی که هست فعالیت انجام بگیرد.
امینی افزود: تاکنون اقدامات ارزشمندی انجام شده و بعضی فعالیت های فرهنگی خراسان رضوی برند و جایگاه و نشان ملی دارد از جمله نمایشگاه قرآن مشهد، نمایشگاه کتاب مشهد ، جشنواره فیلم مشهد و .. ما پایخت کتاب کشور را کسب کردیم و شهرها خلاقی که در حوزه فرهنگ و هنر در سطح ملی در خراسان رضوی وجود دارند.
وی بیان کرد: امیدواریم در دوره جدید با مدیریت تحول گرا و انقلابی و جوان و جهادی، با وفاق و همدلی همه همکاران و با استفاده از همه ظرفیت های داخل و جامعه فرهنگی و هنری استان شاهد تجولات جدید ، نوآوری ها و خلاقیت های جدید در حوزه فرهنگ و هنر استان باشیم.
قائم مقام مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در پایان گفت: رهبر معظم انقلاب اخیرا به اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی مسئله نظم و تحول انقلابی در حوزه فرهنگ را مطالبه کردند لذا در دوره جدید باید گام هایی برای تحقق این خواست و مطالبه رهبری برداریم.
نظر شما