به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله عبدالله جوادی آملی،امروز در پیام تصویری به اولین همایش «معنویت پژوهی؛ معنویت و علوم اسلامی» ضمن تاکید بر جایگاه ویژه معنویت در علوم مختلف، گفت: طهارت روح و تقوا لازمه هر عملی است و دوری جستن از پلیدی، خودخواهی، غرور و برتری طلبی دستمایه پیشرفت در علوم مختلف است.
این مرجع تقلید معنویت را نسخهای برای تکامل انسان دانست و افزود: معنویت باید در درون انسان باشد تا تمام گفتهها، نوشتهها و آثار را با آن ارزیابی کنیم و به این وسیله علوم ما جاودانه شود.
آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور در این همایش به جایگاه معنویت در دنیای کنونی پرداخت و گفت: زمانی معنویت در ذیل مباحث علوم دیگر قرار داشت، اما در شرایط فعلی اهتمام حوزه به معنویت یک ضرورت و راهبرد اساسی است.
وی به ابعاد گسترده و وسیع معنویت اشاره کرد و افزود: معنویت میتواند ابعاد گستردهای داشته باشد و تنها در مناسک خاصی از جمله دعا و نیایش خلاصه نشود.
مدیر حوزههای علمیه کشور بر ضرورت ترویج معنویت اصیل تاکید کرد و گفت: باید معنویت اصیل در جامعه رشد یابد تا معنویتهای دروغین مجال گسترش پیدا نکنند.
حجت الاسلام مهدی علیزاده، با اشاره به توجه بیش از پیش به معنویت در دنیای معاصر، افزود: در حال حاضر معنویت گرایی در گسترهای جهانی مطرح شده است و این اقبال موجب شده است که برخی با سوء استفاده از شرایط به وجود آمده معنویتهای غیر واقعی را تبلیغ و ترویج کنند.
مدیر این همایش افزود: در چنین شرایطی انقلاب اسلامی و فرهنگ تشییع موظف است بهترین نسخه معنویت را به بشریت عرضه کند.
حجت الاسلام علیزاده با اشاره به اینکه همایش به مدت سه روز با حضور اساتید برجسته حوزه و دانشگاه به صورت حضوری و مجازی برگزاری میشود، تصریح کرد: تا کنون در ۱۲ نشست تخصصی موضوعات مرتبط با این همایش بررسی شده است.
وی از استقبال خوب پژوهشگران از این همایش خبر داد و گفت: حدود یکصد چکیده مقاله به دبیرخانه همایش معنویت پژوهی ارسال شده است که از این میان ۵۰ مقاله برگزیده در طول برپایی همایش ارائه خواهد شد.
در پایان این مراسم برخی آثار و تولیدات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی رونمایی شد.
نظر شما