اجتهاد به معنای ابتکار و نظریه پردازی است

یکی از عالمان برجسته گیلانی تصریح کرد: اگر آنچه را که فراگرفته ایم همراه با تفکر و تجزیه و تحلیل نباشد فایده و ارزش ندارد و در واقع اجتهاد به معنای ابتکار و نظریه پردازی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، آیت الله رودباری، یکی از عالمان برجسته استان در جمع طلاب مدارس علمیه شهرستان رشت با تبیین علوم نافع در سخنان امام علی(ع)، اظهار داشت: دنیای امروز به واسطه دوری از معارف و تعالیم اهل بیت(ع)، غوطه ور در فساد و تباهی است.

 

وی در ادامه با بیان اینکه چشم چرانی سر منشا تمام مفاسد اخلاقی در اجتماعات مختلف است، افزود: اگر مانع ورود آلودگی ها به فکر و قلب خود شویم و از پرحرفی و لغویات دوری کنیم بی تردید به مراتب و کمالات انسانی نائل می شویم.

 

عضو شورای مدیریت حوزه علمیه گیلان، با تاکید بر این مطلب که باید تلاش کنیم تا فرصت ها و توان خویش را صرف آموختن علوم نافع کنیم، گفت: در بیان امام علی (ع)، اصول عقائد شامل توحید، نبوت و معاد اولین چیزهایی است که باید یک انسان فرا گیرد چرا که امکان تقلید در این موارد وجود ندارد.

 

آیت الله رودباری آموختن دستورات قرآنی در زمینه تزکیه و تهذیب نفس و همینطور سایر دستورات عملی را از جمله موارد علم نافع عنوان کرد و ادامه داد: طی بیست و سه سال ارتباط و شاگردی در محضر امام خمینی(ره)، همواره حرف اول و آخر ایشان تزکیه نفس بود.

 

وی در این باره افزود: حضور طلاب در درس اخلاق از شرکت در سایر دروس بالاتر، با فضیلت تر و کاربردی تر است.

این عالم برجسته گیلانی با اشاره به اینکه تقویت قدرت تفکر نیز از دیگر موارد علم نافع از دیدگاه امیرالمومنین(ع) است، تصریح کرد: اگر آنچه را که فراگرفته ایم همراه با تفکر، تجزیه و تحلیل نباشد فایده و ارزش ندارد و در واقع اجتهاد به معنای ابتکار و نظریه پردازی است.

 

آیت الله رودباری فراگیری علم رجال را لازم و از دیگر موارد علم نافع برشمرد و افزود: به طور کلی آموختن علومی همچون پزشکی، اقتصاد، مهندسی و هسته ای و غیره نیز که جامعه به نحوی نیازمند یادگیری آنهاست واجب کفایی است.

 

وی  با بیان اینکه دارا بودن علم ساخت و تهیه سلاح های دفاعی نیز بر طبق آیه "وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّة" تا جایی که دشمنان جرأت تجاوز به کشور را نداشته باشند امر مهمی است، اظهار داشت: می توان با دقت در این مطالب نتیجه گیری کرد که فراگیری، آموختن و کاربردی کردن علوم مختلف در جهت عینیت بخشیدن به این بخش از آیه شریفه "وَ لَنْ یَجْعَلَ اللَّهُ لِلْکافِرِینَ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ سَبِیلا" می باشد.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 111572

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha