به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ حجت الاسلام والمسلمین حسن علیدادی سلیمانی، جمعه(21 آبان) در خطبه هیا نمازجمعه مرکز استان در ادامه سلسله مباحث هفته های گذشته پیرامون انسان و مسائل سرنوشت ساز او، یکی از این مباحث را شناخت اصول شقاوت و سعادت آدمی دانست و در این باره با استناد به آیات قرآن کریم مطالبی بیان کرد.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان، طغیان و دنیا پرستی را از اصول شقاوت و در مقابل آن دو اصل مترقی و بزرگ و ارزشمند سعادت را ترس از خدا و جلوگیری از هوی و هوس دانست و گفت: ریشه طغیان هوی و هوس است که فساد در عقیده برای انسان به وجود می آورد.
وی با بیان اینکه آدم هوی پرست بی دلیل و به بی حجت حرکت می کند و حرف می زند؛ تصریح کرد: وقتی فرد هوی پرست شد در درون وجودش غیر و نااهل و نامحرم پایگاه می زند و آن پایگاه ،پایگاه شیطان و حرکتش حرکت شیطان است.
امام جمعه کرمان با استناد به متون معارفی، بزرگترین دشمن درونی انسان را هوی و هوس دانست و بر مبارزه با این دشمن بسان مبارزه با دشمن بیرونی تأکید کرد: دینداری و عقل با هوی پرستی قابل جمع نیست و هوی پرستی عواقب دردناک فراوانی دارد که یکی از آن عواقب هماهنگی بین شیطان درون و بیرون است.
وی در خطبه دوم نمازجمعه به سالگرد شهادت شهید زین الدین، مرد مخلص و قهرمان و تاریخ ساز و فرمانده لشکر علی بن ابیطالب علیه السلام، سالگرد ارتحال علامه طباطبایی و علامه جعفری به عنوان دو ستاره درخشان در آسمان فقاهت و علم و فهم و عمل اشاره کرد و سپس رسالت روحانیت و حوزه های علمیه را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: اولین محور این رسالت در حوزه عقاید اسلام و اخلاق و گسترش فرهنگ دینی است در طول 12 قرن حوزه های علمیه در دوران غیبت کبری این حراست را با دقت هر چه تمام تر و فداکاری به بهترین وجه ممکن به انجام رساند.
نماینده ولی فقیه در استان کرمان ادامه داد: علما و فقها در طول تاریخ این 12 قرن تلاش کردند تا اعتقادات اسلامی و اخلاق و احکام اسلامی همان گونه که از کتاب و سنت فهمیده می شود از نسلی به نسل دیگر منتقل شود تا شاهد گسترش فرهنگ دینی در توده های مختلف باشیم.
وی پاسخ گویی به شبهات را رسالت دیگر حوزه و روحانیت دانست و افزود: فقها و مراجع تقلید هزاران سوال را در مقاطع مختلف تاریخی پاسخگو بودند که مبنی بر احکام دینی و سنت بوده و با ابزار پویای فقه توانستند سوال جواب توده های مردم را به بهترین وجه پاسخگو باشند.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی تببین احکام دینی را یکی دیگر از این محورها عنوان و بیان کرد: رساندن احکام الهی در شهرها و روستاها با وسواس کامل و با دقت لازم تا حلال و حرام خداوند به گوش مردم رسانده شود و تلاش کنند هیچ هوی و هوسی در تبین احکام الهی راه پیدا نکند.
وی خاطرنشان کرد: رسالت اجتماعی و مردمی حوزه های علمیه یکی دیگر از محورهای کار روحانیت است و بدخواهان در طول تاریخ تلاش کردند که این پایگاه را با تبلیغات مسموم از روحانیت بگیرند؛ همان گونه که این تبلیغات مسموم را می بینید اما روحانیت هیچ گاه از مردم جدا نشدند.
امام جمعه کرمان محور دیگر را مبارزه با فساد و مفسد بیان کرد و گفت: در طول تاریخ روحانیت با هر گونه فساد و مفسد مبارزه کردند و همیشه پرچمدار این رسالت مهم بودند و هیچ گاه بین مفسدان و رانت خوران و حوزه و روحانیت آشتی وجود نداشته است که رسالت پرمرارت و مشکلی است و این رسالت را به جان خریدند و شاهد آن زندگی علما در طول تاریخ است و چندین بار در مصادیقی متعددی از زندگی خود گذشتند تا این رسالت را به خوبی انجام دهند.
وی اظهار کرد: در حوزه سیاست هم روحانیت و حوزه های علمیه و فقها همیشه پرچمدار سیاست مبتنی بر دیانت هستند که همان سیاستی است که شهید مدرس فرمودند سیاست در چهارچوب دیانت تعریف می شود یعنی سیاست مبتنی بر دین را پای آن می ایستیم و در تاریخ معاصر و به طور خاص جغرافیای پهناور ایران سه مسئولیت بزرگ را روحانیت انجام دادند.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان اضافه کرد: این سه؛ مبارزه با استکبار، استبداد و استعمار است؛ افرادی که با استکبار مبارزه کردند اما از استعمار غفلت کردند در حالیکه افتخار روحانیت و حوزه علمیه این است که با هر سه محور مبارزه کردند لذا پرچم عدالت خواهیِ مبتنی بر دین و پرچمدار مبارزه با استکبار، استبداد و استعمار؛ روحانیت و حوزه های علمیه هستند.
وی فرمانده عملیات میدان در نهضت جنگل را دانش آموخته حوزه خواند و با بیان اینکه هر کجا در کشور صدایی علیه استکبار، استعمار و استبداد بلند شد حوزه های علمیه پرچمدار آن بودند؛ تصریح کرد: سال ها زندانی طولانی شهید مدرس در کاشمر شاهد این ادعا است.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی تبلور عینی این امر را شخصیت برجسته امامین انقلاب دانست و با بیان اینکه امام راحل و امام خامنه ای به صورت کامل مأموریت و رسالت خود را انجام دادند و نتیجه آن مبارزات انقلاب شکوهمند اسلامی شد؛ اظهار کرد: شهید زین الدین ها، باکری ها و ده ها و صدها شهید گلگلون کفن که دغدغه آنها دفاع از دیانت بود محصول همین طرز تفکر است.
وی با اشاره به اینکه حرکت امامین انقلاب به داخل کشور منتهی نمی شود و شهید سلیمانی جغرافیای پهناور جهان اسلام را در نوردید فرزندی عزیز و عظیم الشان از این خطه بلند شد و مجاهدی خستگی ناپذیر و وارسته که چهل سال در این راه ایستادگی کرد و جبهه مقاومت را به بهترین وجه ممکن فرماندهی کرد؛ گفت: همه تلاش روحانیت این است که جوانان انقلابی در خط دیانت و در سایه اخلاص و حرکت های خدا پسندانه رهروان این راه باشند و امروز هم جوانان انقلابی باید از کیان حوزه علمیه و روحانیت دفاع کنند و تا زمانی که جان داریم و در خط رهبر عظیم الشان انقلاب این راه را ادامه خواهیم داد.
نظر شما