حوزه های علمیه باید پاسخگوی نیازهای نظام و انقلاب اسلامی باشند

حجت الاسلام ایزدی با تأکید بر لزوم ارتقاء مهارت های علمی طلاب مستعد، گفت: حوزه های علمیه باید پاسخگوی نیازهای نظام و انقلاب اسلامی باشند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، حجت الاسلام«حمید ایزدی» امروز (۲۰ آبان) در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی اظهار کرد: در مرکز نخبگان و استعدادهای برتر دنبال شناسایی، ساماندهی و حمایت طلاب مستعد هستیم کسی که حوزه و جامعه را می تواند متحول کند همین استعدادهای برتر و نخبگان حوزوی هستند.

 

مسئول مرکز نخبگان و استعدادهای برتر حوزه علمیه خراسان ادامه داد: ما از طلاب مستعد انتظار ایجاد تحول را داریم نه از عموم طلاب البته که عموم طلاب هم زحمت خاص خودشان را می کشند و باید در جامعه ظهور و بروز داشته باشند اما آن مباحث تحولی در عرصه های مختلف زندگی علمی، سیاسی، اجتماعی و بینشی که ما برای حوزه های علمیه نقش خاصی قائل هستیم در جامعه از کانال همین مستعدین برتر و نخبگان و برگزیدگان و مفاخر حوزه علمیه اتفاق می افتد برای همین هم معتقد هستیم برای این قشر از دوستان طلبه و اساتید و بزرگان باید برنامه های ویژه های را تدارک ببینیم.

 

وی گفت: ما طلاب مستعد را از طریق مدیران مدارس و اساتیدی که در حوزه مشغول هستند و با  دوستان طلبه در ارتباط هستند شناسایی می کنیم، ما معتقدیم که این طلبه وقتی به ترازی رسید و مستعد شد مباحث علمی، پژوهشی و مهارتی او در مسائل بینش های سیاسی و اجتماعی باید متفاوت دیده شود، پس از اینکه او شناسایی شد ما باید به فکر ارتقاء مهارت های علمی او باشیم.

 

حجت الاسلام ایزدی در ادامه افزود: ما باید به سمتی حرکت کنیم که دست طلبه مستعد ما در مسائل بینشی، سیاسی و اجتماعی پر باشد و لازمه این کار این است که یک بستر آموزشی خاص برنامه ریزی کنیم تا انتفاع آن در آینده هم برای جامعه حوزه علمیه و هم برای نظام و انقلاب اسلامی محقق شود، حوزه های علمیه قاعده نظام هستند و در مقابل نظام اسلامی باید پاسخگو باشند و بتواند نیازهای انقلاب اسلامی را برآورده کنند، بهترین کسانی که می توانند از عهده این عرصه بر بیایند همین طلاب مستعد برتری هستند که در حوزه علمیه حضور دارند و فعالیت های اثر گذار آن ها در جامعه محسوس است.

 

مسئول مرکز نخبگان و استعدادهای برتر حوزه علمیه خراسان بیان کرد: در حوزه علمیه خراسان جنوبی قریب به ۴۰ نفر به عنوان مستعد برتر شناسایی شده اند که ظرفیت بالایی است، اگر بتوانیم برای این ها برنامه ریزی کنیم تحول بسیار شگرفی هم در حوزه علمیه و هم در جامعه پیرامون حوزه اتفاق می افتد و در مراحل بعدی شناسایی ها بیشتر می شود و آمار طلبه ها بالاتر می رود.

 

وی ادامه داد: ما برنامه ریزی داریم که اساتید خاص را هم شناسایی کنیم و برای توانمندسازی آن ها هم برنامه فوق العاده و ویژه ای در نظر بگیریم، استاد یکی از نقش های اصلی را در اینجا ایفا می کند، حول موضوع پرورش طلاب مستعد باید کارگروهی تشکیل شود و شناسایی و هدایت این طلاب به دست اساتید بیفتد، طلبه های مستعدی که شناسایی شده اند باید به دست استادی سپرده شوند که مورد اعتماد است و از این استاد آموزش، اخلاق، تهذیب و مسائل فرهنگی ویژه برای این طلبه ها بخواهیم.

 

حجت الاسلام ایزدی اظهار داشت: ما در عرصه های آموزش، پژوهش، تبلیغ، مدیریت، اخلاق و تهذیب دنبال شناسایی مستعدین و نخبگان هستیم، در حوزه علمیه خراسان نزدیک ۶۲۰ نفر تاکنون شناسایی شدند که بخشی از آن ها را به بنیاد ملی نخبگان معرفی کرده ایم، ما علاوه بر ارتباط با مرکز نخبگان حوزه های علمیه با بنیاد ملی نخبگان نیز جهت دریافت حمایت ها ارتباط داریم که اگر طلبه به شاخص های مدنظر برسد به عنوان نخبه ثبت می شود و از حمایت های خیلی خوبی مانند مشمولیت سربازی، فرصت های مطالعاتی، تسهیلات مسکن و ... قرار برخوردار می شوند.

 

وی در پایان افزود: ما در نظر داریم برنامه ویژه ای برای ارتقای مباحث علمی این طلاب مستعد در نظر بگیریم، ما از این افراد انتظار داریم در آینده برنامه های مدیریتی و تحولی حوزه را به دست بگیرند، اما این موضوع لوازمی را می طلبد، این طلاب نباید در حوزه معیشت دغدغه داشته باشند، اگر طلبه ای مستعد برتر باشد ولی نتواند معیشت خود و خانواده اش را تامین کند موفق نخواهد بود و نمی تواند انتظارات ما را برآورده کند.

کد خبر 1115212

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha