به گزارش خبرنگار شبستان، «سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه نشست تقدیر از دست اندرکاران نوزدهمین دوره هفته کتاب، در جمع خبرنگاران، درباره برنامههای نمایشگاه کتاب سال آینده گفت: برای نمایشگاه کتاب هماهنگی بیشتری خواهیم داشت که به خوبی برگزار شود و مردم به راحتی بتوانند از آن استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه نمایشگاه کتاب امسال هم در مصلی برپا میشود، بیان کرد: کار اصلی نمایشگاه بر عهدهی ناشران است و ما فقط بسترها را فراهم و زمینهسازی میکنیم. امیدواریم که بیستوپنجمین دوره نمایشگاه کتاب که همکاران ما در معاونت فرهنگی مقدمات آن را فراهم کردهاند، به خوبی برگزار شود.
برنامههای وزارت فرهنگ و ارشاد در سال آینده
سیدمحمد حسینی در پاسخ به پرسش دیگری در مورد مهمترین هدفگذاریهای وزارت ارشاد در سال آینده، خاطرنشان کرد: اگر فرصتی باشد پایان اسفند ماه و یا اوایل سال آینده، به برنامههای سال 91 در نشستی اشاره خواهیم کرد. اما کارهای خوبی هم اکنون در دست اقدام داریم که به امید خدا و اختصاص اعتبارات بیشتر، همهی آنها با قوت ادامه خواهد داشت.
وی در این باره افزود: خوشبختانه زمینهی کار چه در تهران و چه در شهرستانها بسیار فراهم است و نیروهای مستعد در کشور فراوان هستند که باید تحت حمایت قرار گیرند. هم اکنون کارهای سنگینی در دست اقدام داریم که کارهای ماندگاری در کشور خواهد بود که به حمایت بیشتری نیاز دارند.
وزیر ارشاد انجام این فعالیتها را موثر قلمداد کرد و ادامه داد: اگر ما بتوانیم این اقدامات را انجام دهیم، میتواند مؤثر باشد، چرا که میتوانیم در نمایشگاههای خارج از کشور و برنامههای هفتههای فرهنگی حضور داشته باشیم.
اظهارات وزیر ارشاد درباره صدور و لغو مجوزها
وی همچنین در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه کارنامه معاونت فرهنگی را در صدور و لغو مجوز کتاب و نشرها چگونه ارزیابی میکند، توضیح داد: تأکید ما در صدور مجوز کتاب، همیشه بر این است که این کار سرعت بیشتری پیدا کند و معطلی کمتر باشد که در این ارتباط دوستان ما تلاش خودشان را انجام میدهند. اما مجوز نشر ضوابط خودش را دارد و تابع شرایطی است که افراد باید داشته باشند تا بشود به آنها مجوز داد و بعد هم برای ادامه کار باید آن قابلیتها را حفظ کنند. گاهی اوقات فعالیت و تلاش نمیکنند و کار جدی انجام نمیدهند که منجر میشود مجوز آنها تمدید نشود.
رشد در ادبیات، سبب ارتقای فرهنگ کشور میشود
حسینی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر ارزیابی ادبیات در سالی که گذشت، اظهار کرد: نقشی که کتاب میتواند در پیشبرد ادبیات در کشور داشته باشد، قطعاً نقش قابل توجهی است که تلاش میکنیم بحث کتاب به عنوان یک مسأله جدی در زندگی مردم به ویژه جوانان و دانشجویان باشد. برنامههای شعری که الان در کشور برگزار میشود، توجه جوانان را به این مسأله جلب میکند. بنیاد ادبیات داستانی هم که بعد از مدتها شکل گرفته است، میتواند به عنوان محوری برای انجام کارهای خوبی که در این زمینه لازم است، باشد.
وی با اشاره به اینکه هرچه ادبیات غنیتر باشد، به فعالیتهای فرهنگی ما در کشور کمک میشود، عنوان کرد: یکی از بحثهای محوری و جدی که در جشنوارهی فیلم و تئاتر امسال بر آن تأکید میشد، این بود که هرچه فیلمنامهها قویتر و بهتر باشد، در نهایت اثری که ارائه میشود، بیشتر مورد توجه مردم قرار میگیرد.
وزیر ارشاد به عوامل دیگر در تاثیرگذاری آثار فرهنگی هنری اشاره کرد و گفت: شکل، قالب، ظاهر و جاذبههای دیگر هم میتواند مؤثر باشد، اما در هر صورت، محتوای یک اثر بسیار مهم است. از این جهت اگر در زمینه ادبیات بتوانیم تألیفات مناسبی داشته باشیم قطعا در زمینههای دیگر هم رشد و پیشرفت خواهیم داشت.
پایان پیام/
نظر شما