غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به اینکه 600 سال از مرگ غیاثالدین جمشید کاشانی دانشمند و ریاضیدان برجسته ایران می گذرد، به خبرنگار شبستان گفت: این دانشمند با ابداعات متعدد و بدیع علمی در حوزه نجوم و ریاضی خدمات شایانی چون کشف عدد پی را به جهانیان ارائه کرد که در اروپا تا 150 سال بعد از آن نیز کسی موفق به انجام این کار نشد.
وی افزود: آوازه علمی این شخصیت به جایی رسید که الغ بیک، حاکم سمرقند برای ساخت رصدخانه از این دانشمند ایرانی دعوت کرد که نشانگر پرورش شخصیت های برجسته علمی سرزمین اسلام به ویژه غیاث الدین جمشید در دارالمومنین کاشان به جهانیان از ابتدا تا کنون است.
عادل گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز نظام جمهوری اسلامی با تربیت نیروهای متخصص، نخبه، توانمند و جوانان فرهیخته و متعهد توانست با پیشرفت در 50 رشته مهندسی و علمی در سطح جهانی به مرحله ساخت سانترفیوژ ها و غنی سازی برسد.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با تاکید بر اینکه ایران اسلامی با داشتن دانشمندان بسیجی صاحب این فناوری شد، افزود: وجود این استعدادها موجب تداوم و استمرار شخصیت غیاث الدین جمشید در ایران است.
عادل، دستیابی ایران به استقلال علمی در صنعت و اقتصاد را تاکید کرد و گفت: زمانیکه یک کشور استقلال علمی نداشته باشد برای بدست آوردن خواسته هایش اسیر حقارت و ذلت دیگر کشورها می شود.
وی انجام کار علمی در دانشگاه ها برای افزایش استقلال علمی را ضروری دانست و گفت: تحقیقات علمی در ایران باید تاریخی، دانشگاهی پسند و دانشگاهی فهم باشد تا دانشگاهیان بتوانند آنها را برای مردم قابل فهم کنند.
رئیس کمسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، گفت: امید است در سال های آتی گروه هایی از مراکز آموزش عالی و حوزوی با تحقیق عمیق و دقیق علمی میراث علمی این سرزمین را به همگان بشناسانند تا برای معرفی دانشمندان ایرانی محتاج به نقل قول از پژوهشگران خارجی نباشیم.
عادل گفت: امروز پس از پیروزی انقلاب در شرایطی قرار گرفته ایم که می توانیم تاریخ علم را در کشور به صورت منطقی، دانشگاهی و مستمر آغاز کنیم.
پایان پیام/
نظر شما