«راز ماندگاری فرهنگ عاشورا» منتشر شد

کتاب «راز ماندگاری فرهنگ عاشورا» تالیف آیت الله سید عباس اسلامی کاشانی به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از موسسه بوستان کتاب، کتاب «راز ماندگاری فرهنگ عاشورا» نوشته آیت الله سید عباس اسلامی کاشانی به همت مؤسسه بوستان کتاب در ۳۹۲ صفحه منتشر شد.

مؤلف و محقق اثر حاضر، با تحلیلی فلسفی، زبانی هموار و مستند به منابع معتبر و شناسایی تمامی ابعاد و امتیازهای زندگی امام حسین(ع)، پرده از راز دیرینه ماندگاری فرهنگ عاشورا بر می گیرد و نشان می دهد آن هنگام که ستم پیشگی، مردم زمان را به ستوه می آورد، اویی که با جهاد انفسی و آفاقی خویش برای رضای حق و خدمت به خلق، خویشتنِ خویش را وقف خدمت به مردمان ستم دیده از جور جائران می کند و برای بذل جان خود، هیچ مصلحتی را بالاتر از آن نمی بیند، خود، منش و حرکت اش را چونان فرهنگی، ماندگار می سازد.

کتاب حاضر با هدف معرفی فضیلت ها و بیان بلندای وجود امام حسین(ع)، ابعاد شخصیتی آن حضرت(ع) را از منظر حیات عارفانه ایشان بررسی می کند.

نوشته پیش رو، متضمن مقدمه ای است که سیر مباحث همه کتاب ها، یکجا در آن تنظیم گردیده و در تدوین آن، از شیوه وابسته مستقل، بیشتر استفاده شده است، به همین دلیل کتاب سِیر منطقی ویژه ای دارد.

ساختار اثر

این کتاب در سه بخش و هر بخش در چند فصل تنظیم شده است. بخش اول این اثر، با عنوان «فرهنگ عاشورا؛ راز ماندگاری» تألیف گردیده و مشتمل بر سه فصل می باشد که پس از بررسی بسترهای واقعه عاشورا، به بررسی اسناد و رویکرد و دلایل علنی کردن زیارت عاشورا و ضرورت جامع نگری در تحلیل واقعه عاشورا پرداخته شده است.

نویسنده در دومین بخش از این اثر، دلایل عینیت حق و فضیلت در عاشورا را بیان می کند و در این فصل به مباحثی از جمله پیروزی خون بر شمشیر، ولایت محوری، نقش حضرت زینب(س) در جلوگیری از تحریف عاشورا و تغییر چهره الهی آن، وقایع عصر عاشورا از منظر حضرت زینب(س)، ایراد جامع ترین خطبه تاریخ از نظر فصاحت و بلاغت در مجلس یزید، بررسی و مناقشات و اقوال مختلف درباره محل دفن حضرت زینب(س) می پردازد.

سومین بخش از این کتاب درباره تعظیم شعائر حسینی می باشد که در شش فصل تدوین گردیده است. در اولین فصل از این بخش، به بررسی و تحلیل علمی زیارت از دیدگاه علما و فلاسفه و احادیث پرداخته شده و دلیل جواز بوسیدن عتبه(درگاه)، علت بوسیدن ضریح و نزدیک شدن شیعیان به آن، علت رو به قبر و پشت به قبله کردن در هنگام زیارت معصوم(ع) تبیین شده است.

دومین فصل از بخش آخر کتاب «راز ماندگاری فرهنگ عاشورا» درباره فضایل، آثار و برکات زیارت قبر امام حسین(ع) می باشد که در این فصل، فضایل مرقد مطهر و شباهت بین زندگانی امام حسین(ع) و کعبه معظمه مورد بررسی قرار گرفته است.

«راز زیارت کربلا در جامعیت عبادت، بیان اوقات و شیوه های زیارت» عنوان فصل سوم این بخش است که در فصل مذکور، به مباحثی از جمله اوقات مخصوص زیارت امام حسین(ع)، عواقب ترک زیارت آن حضرت و شیوه های گوناگون زیارت ایشان پرداخته شده است.

چهارمین فصل از بخش مذکور، با عنوان «زیارت امام حسین(ع) از منظر خداوند و ائمه (ع) و فرشتگان» است که پس از بیان ضرورت عزاداری از دیدگاه قرآن کریم، به آثار زیارت پرداخته شده است.

در فصل بعدی، فضایل عزاداری و گریستن و سجده بر تربت در معارف امام حسین(ع) تبیین شده و در آخرین فصل از این اثر، به مباحثی همچون اربعین در معارف امام حسین(ع)، چگونگی تعیین سال اربعین حسینی، درباره خصوصیت عنوان اربعین، سِرِّ خواندن زیارت و مداومت در آن، بررسی کوتاه درباره سند زیارت اربعین و اشاره اجمالی به راویان سند زیارت اربعین پرداخته شده است.

کد خبر 1113742

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha