انتخابات مسابقه ای برای خدمت است، نه قدرت

حضرت آیت الله خامنه ای بر پرهیز از آلودگی فضای انتخابات با قلم، بیان، مطبوعات و ابراز مخالفت یا طرفداری با این نامزد و آن نامزد تاکید فرمودند.

به گزارش خبرنگار شبستان، کتاب" اخلاق انتخاباتی"، گزیده بیانات حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی به کوشش علی محمد سویزی چندی پیش توسط انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی در آستانه نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی روانه بازار شد.

 

علی محمد سویزی در پیشگفتار این کتاب با بیان اینکه انتخابات نقطه اساسی وصل افکار و آرای مردم به بدنه نظام و مظهر اقتدار جلوه های حضور سیاسی مردم در جامعه و مظهر اقتدار ملی یک کشور، نمایشگر ثبات و پویایی انقلاب و بیداری مردم است. در این بین انتخابات مجلس شورای اسلامی جریانی است عظیم که بر این حضور عینیت می بخشد و نمادی است از اراده ملت در تعیین نمایندگانی که از یک سو قانونگذار کشورند و از سوی دیگر ناظرانی کارآمد بر قوه مجریه.

 

کتاب "اخلاق انتخاباتی" جهت آشنایی عموم مردم خصوصاً نسل جوان و فرهیخته کشور با افکار و دیدگاههای آیت الله خامنه ای در مورد انتخابات گردآوری و تدوین شده است. این کتاب در چهار فصل تهیه و تدوین شد که شامل گزیده ای قابل توجه از دیدگاههای معظم له در طول دوره پربرکت رهبری ایشان از سال 1368 تا 1390 است.

 

وظایف اقشار و گروههای مختلف در انتخابات، معیار انتخاب اصلح، توصیه ها و هشدارها عنوان چهارفصل کتاب اخلاق انتخاباتی را تشکیل می دهد.

 

در فصل اول کتاب" اخلاق انتخاباتی" به وظایف اقشار و گروههای مختلف در انتخابات پرداخته شده و وظیفه مردم، نامزدها و مسئولان احزاب و گروهها نسبت به انتخابات بیان شده است و فصل دوم با عنوان "معیار انتخاب اصلح" ارایه کننده ملاک ها و معیارهایی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی در انتخابات مختلف درباره نامزدها بیان داشته اند.

 

فصل سوم و چهارم کتاب "اخلاق انتخاباتی" دربردارنده توصیه ها و هشدارهایی به عموم مردم، طرفداران نامزدها، نامزدها و مسئولان و احزاب است که مقام معظم رهبری در زمینه انتخابات و حواشی آن ایراد فرموده اند.

 

در فصل اول کتاب "اخلاق انتخاباتی" که گزیده ای از فرمایشات آیت الله خامنه ای در دیدار اقشار مختلف مردم در 22/12/86 درج شده است ،می خوانیم: شرکت و حضور در انتخابات برای مردم، هم یک فرضیه سیاسی و هم یک فرضیه دینی است. این مثل این است که یک انسان بدن خودش را با ویتامین و غذاهای مقوی تقویت کند .وقتی بدن تقویت شده دیگر میکروبها نمی توانند در او نفوذ کنند. دشمنی هم اگر حمله کرد، می تواند از خودش دفاع کند. این مهمترین مساله در باب انتخابات است یعنی حضور مردم .

 

در بخشی از این کتاب آمده است: نباید دغدغه و وسوسه کرد. بعضی ها هستند که خیلی وسوسه می کنند آیا این آیا آن؟ آیا این آیا آن؟ آخرش هم یا مجبور می شوند به طاق جفت و استخاره متوسل شوند و یا اصلاً از خیر رای دادن می گذرند. نه انسان فکر می کند به کسی می رسد و می گوید: خدایا نتیجه تحقیقات من این است. من طبق حجت درونی خودم که عقل و تفکر است و براساس مشورتی که با دیگران داشتم رای می دهم.

 

به فرموده حضرت آیت الله خامنه ای، کسانی که وارد عرصه انتخابات می شوند باید یک سری تقیداتی، تعهداتی داشته باشند. این خطاب به همه کسانی است که به عنوان نامزد وارد عرصه انتخابات می شوند.نامزد انتخابات باید با قصد خدمت وارد شود و اگر با قصد قدرت طلبی و جمع کردن پول و انگیزه های ناسالم دیگر وارد شود، به کشور خدمت نمی کند.

 

در بخشی از کتاب "اخلاق انتخاباتی" آمده است: انتخابات در کشور ما باید مسابقه ای برای خدمت باشد نه مسابقه ای برای کسب قدرت. هر کس که آماده است تا بیش از دیگران زحمت بکشد و توقعی را که مسئول کشورهای دیگر از مقام و موقعیت خود دارند، نداشته باشد داخل این میدان شود. بنابراین داوطلبان بدانند که این راه راه خدمت است. مسابقه و رقابت در این راه هم رقابت برای خدمت کردن هر چه بیشتر است.

 

رهبر معظم انقلاب اسلامی  در دیدار با مسئولان نظام جمهوری اسلامی در 15/5/1382 فرموده اند: دروغ، اهانت، دستگاهها یکدیگر را متهم کردن، شایعه پراکنی، افترا به رقیب، تحریک عصبیتهای گوناگون، این ها هیچ کدام با انتخابات اسلامی سازگار نیست. این خطاب به همه جناح هاست. خطاب به اشخاص یا جناح معینی نیست. این وظیفه همه ماست و همه جناحها باید این چیزها را رعایت کنند.

 

آیت الله خامنه ای با تاکید بر اینکه فضای انتخابات باید سالم باشد، فرمودند: نباید عده ای با قلم و بیان و مطبوعات و عده ای هم با ابراز مخالفت و یا طرفداری از این نامزد یا آن نامزد، فضا را آلوده کنند. لجن پراکنی علیه این نامزد در آن نامزد، بدگویی کردن و افشاگری های بی پایه و اساس نسبت به اشخاص همه این ها کارهای خلافو ضدارزش و خلاف مشی جمهوری اسلامی و خلاف حق است. از این کارها اجتناب کنید.

 

به گفته مقام معظم رهبری، همه باید در معرفی و تبلیغات انتخاباتشان قبل و بعد از آن در مجلس و در جاهای دیگر حرفی نزنند که مردم مابین خودشان احساس دوگانگی کنند و بین مردم اختلاف به وجود آید. خدای ناخواسته اگر اختلافی به وجود آید این ملت شل خواهد شد.

 

در کتاب" اخلاق انتخاباتی" در گزیده ای از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد خارج نشدن از جاده انصاف در رقابت ها می خوانیم: مبادا نامزدها در اثنای فعالیت های انتخاباتی خودشان جوری رفتار کنند و حرفی بزنند که دشمن را به طمع بیندازند. رقابت ها را منصفانه کنند. حرفها را منصفانه کنند و از جاده انصاف خارج نشوند. خوب به طور طبیعی هر نامزدی حرفی دارد و حرف مقابل خود را رد می کند. این رویداد فی نفسه اشکالی ندارد اما مشروط بر اینکه تویش بی انصافی نباشد، کتمان حقیقت نباشد.

 

گفتنی است، کتاب" اخلاق انتخاباتی" گزیده بیانات حضرت ایت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی به کوشش علی محمد سویزی به همت انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی در شمارگان 5000 نسخه و قیمت 3500 تومان روانه بازار کتاب شده است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 111318

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha