واردات بی رویه ضربه سختی را به کارخانه‌های تولید کاغذ کشورمان وارد کرده است

صفریان با اشاره به اینکه واردات بی رویه با ارز ۴۲۰۰ تومانی، ضربه سختی را به کارخانه‌های تولید کاغذ کشورمان وارد کرد، گفت: خط یک شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران با ظرفیت تولید ۹۰ هزار تن کاغذ چاپ تحریر و کاغذ روزنامه، چندین سال بلا استفاده افتاده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، علی اکبر صفریان، مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران شب گذشته (سه شنبه 11 آبان) در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه واردات بی رویه با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی، ضربه سختی را به کارخانه‌های تولید کاغذ کشورمان وارد کرده است، گفت: خط یک شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران با ظرفیت تولید ۹۰ هزار تن کاغذ چاپ تحریر و کاغذ روزنامه، چندین سال بلا استفاده افتاده است و امسال فقط با ۱۰ تا ۱۵ درصد ظرفیت در حال تولید هستیم. امسال توانستیم حدود ۵ هزار تن کاغذ را برای کتاب‌های آموزشی کشور تولید کنیم.

 

 

صفریان با اشاره به اینکه ظرفیت‌های تولید کاغذ موجود در کشور می‌تواند تا ۷۰ درصد نیاز کشور را تامین کند، افزود: اگر طرح‌های خودکفایی در تولید کاغذ، عملی شود، می‌توانیم تا سال آینده این خودکفایی را به انجام برسانیم.

 

 

وی با بیان اینکه اکثر کارخانه‌های تولید کاغذ کشور، کمتر از ظرفیت خود کار می‌کنند، افزود: زمانی که دولت با دلار ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به جنگ صنعت می‌آید چگونه می‌توانیم با این ارز ترجیحی رقابت کنیم؟ آن‌ها واردات را با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی انجام می‌دهند، اما تولیدکننده داخلی باید با دلار ۲۷ هزار تومانی، چوب خارجی، قطعات، مواد اولیه را بخرد و سپس تولید کند. در نتیجه این مشکلات، شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران، مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت و برای او مشکل ایجاد می‌شود.

 


مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران با اشاره به اینکه برخی کارخانجات، مجوز استفاده از چوب های داخلی را ندارند، ادامه داد: این کارخانه ها در مزایده های وزارت جهاد کشاورزی شرکت می کنند و در برخی اوقات برنده مزایده هم می شوند و از چوب های داخلی استفاده می کنند در حالی که چنین حقی را ندارند.

 


وی با بیان اینکه سازمان جنگل ها از سال 1396 تا کنون حتی یک کیلوگرم چوب به صنایع نداد, افزود: این سازمان, طرح تنفس را بهانه کرد و حتی شاخه های شکسته و افتاده درخت های جنگلی را به کارخانه ها نداد.
 

 

صفریان با بیان اینکه در سال 1398 ، چهل هزار مترمکعب را در مازندران در محدوده تحت پوشش شرکت چوب و کاغذ مازندران, نشانه گذاری کردند اما حتی یک کیلو چوب را به ما ندادند، افزود: در مورد استفاده از چوب های پرورشی، تا 30 هزار متر مکعب با سازمان جنگل ها تفاهم نامه امضاء کردیم و مطالبه داریم اما تا کنون حتی یک کیلو چوب ندادند

 

مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران گفت: اگر قرار باشد بی رویه و بدون تامین منابع چوب, مجوز کارخانه های سلولزی صادر شود، وضعیت بدتر می شود.

 

صفریان با بیان اینکه به شرکت ما اعلام کردند فقط یک بار می توانیم سه هزار مترمکعب چوب را به شما بدهیم که سه هزار مترمکعب ، خوراک دو روز کارخانه است، افزود: زمانی که به واردات؛ ارز 4200 تومانی تخصیص داده می شود و ما در داخل باید با ارز 27 هزار تومانی چوب بخریم؛ به همان قیمت که چوب در خارج از کشور می خریم باید به همان قیمت آنجا پوست بکنیم یعنی در واقع دو بار چوب می خریم، در صورتی که در کارخانه ما توسط دستگاه پوست چوب به راحتی کنده می شود و این شرایط هم در اختیار چند نفر است؛ با این که در همه کشورها درخت را با پوست می برند.

 


وی با بیان اینکه ما گفتیم قرنطینه را در بندر آستاراخان قرار دهید و پول آن را ما می دهیم چون کار؛ سرعت می گیرد، خاطرنشان کرد: در مجموعه ما یک خط با ظرفیت 90 هزار تن تولید بلااستفاده مانده است در صورتی که آموزش و پرورش کلاً 60 هزار تن نیاز دارد و ما به راحتی می توانیم کل نیازهای آموزش و پرورش را تأمین کنیم.

 


مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران با اشاره به اینکه با آموزش و پرورش تفاهمنامه ای امضا کردیم که بر اساس آن مقرر شد ما کاغذ در اختیار آنها قرار دهیم و آنها استفاده کنند و اگر مورد قبول بود، از ما بخرند و در غیر این صورت خریداری نشود، گفت: کارخانه ما یکصد تن برای آموزش و پرورش ارسال کرد که در دو چاپخانه انجام شد و مورد تأیید هم بود که جلساتی برگزار شد و نهایتاً تفاهمنامه ای هم امضا شد که اعلام کردم اگر می خواهید از ما خرید کنید تا قبل از این که هزینه های ما بالا برود قرارداد را امضا کنید.

 


صفریان با بیان اینکه کیفیت کاغذ مشکل ندارد و مجموعه های تولید کمک آموزشی از ما خرید کردند و مشکلی هم نداشتند؛ ما قرآن، کتاب های دینی و مذهبی چاپ کردیم و مشکلی از بابت کیفیت کاغذ نداریم درباره زمان تحویل کاغذ به وزارت آموزش و پرورش هم افزود: اولین جلسه ای که با آموزش و پرورش داشتیم 15 فروردین امسال بود که از این تاریخ تا الآن قراردادی بسته نشده و سفارش در زمان خوبی داده نشده و برای خرید؛ یک زمان مشخص لازم است.

کد خبر 1112264

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha