تبلیغ و تبیین مبانی دین اسلام و شریعت وظیفه ذاتی اداره تبلیغات اسلامی است 

حجت الاسلام حسین فضیلتی نیا گفت: طبق منویات مقام معظم رهبری این اداره از ابتدای شروع بکار در راستای وظیفه ذاتی خود که همانا تبلیغ و تبیین مبانی دین اسلام و شریعت است، فعالیت می کند.

حجت الاسلام «حسین فضیلتی نیا» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، با بیان این مطلب که فعالیت اداره تبلیغات اسلامی شهرستان عنبرآباد سابقه ۱۰ ساله دارد، گفت: طبق منویات مقام معظم رهبری این اداره از ابتدای شروع بکار در راستای وظیفه ذاتی خود که همانا تبلیغ و تبیین مبانی دین اسلام و شریعت است، فعالیت می کند.


رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان عنبرآباد با اشاره به این که این اداره ۴ زیر مجموعه دارد، افزود: یکی از این زیر مجموعه ها موسسات و خانه های قرآنی است.


وی تعداد موسسات قرآنی شهرستان را ۴ موسسه فعال برشمرد و بیان کرد: ۴۲ خانه قرآنی نیز در سطح روستاها راه اندازی شده که ظرفیت بسیار خوبی برای آموزش رشته های روخوانی، روانخوانی، تجوید و حفظ قرآن کریم و نیز ترویج معارف قرآن کریم هستند.


حجت الاسلام فضیلتی نیا با اشاره به این که بخش اعظمی از فعالیت های فرهنگی و شئون مذهبی بر عهده اداره تبلیغات اسلامی است، ضمن گلایه از عدم تخصیص بودجه های فرهنگی به این نهاد، ابراز کرد: یکی از مشکلات پیش روی خانه های قرآنی روستایی کمبود امکانات و منابع مالی است که البته آنها با حرکت خودجوش و جهادی، توانسته اند در مدت زمان ۱۰ ساله، ۱۵ هزار متربی قرآن را آموزش داده و قاریان و حافظان بسیاری را تحویل جامعه دهند.


این مقام مسئول ادامه داد: شاهکار فعالیت خانه های قرآنی تربیت قرآن آموزانی همچون استاد حسین خالصی است که از برترین های کشوری می باشد البته تاکنون حافظان یک جزء تا ۳۰ جزء قرآن کریم به تعداد زیاد در خانه های قرآنی پرورش یافته اند.


وی عنوان کرد: برگزاری مسابقات قرآنی همچون جشنواره یاسین یکی از اقدامات خانه های قرآنی برای شناسایی و معرفی برترین های رشته حفظ سوره یاسین بوده که در این راستا سال ۱۳۹۸ بیش از ۴۰ نفر به عنوان نفرات برتر با اهدای جوایزی از آنها تجلیل شد.


حجت الاسلام فضیلتی نیا با بیان این مطلب که خانه های قرآنی در کنار آموزش قرآن کریم به فعالیت های دیگری نیز می پردازند، اظهار کرد: اشتغالزایی، ارائه مشاوره های خانواده، آموزش احکام، اخلاق، سبک زندگی اسلامی از دیگر فعالیت های این خانه های قرآنی است که به طور اصولی به این مسائل پرداخته می شود.

 

عضویت ۷۰ مداح و ذاکر اهل بیت (ع) در کانون مداحان 


رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان عنبرآباد کانون مداحان را دومین زیر مجموعه این اداره برشمرد و گفت: قریب ۷۰ مداح و ذاکر اهل بیت (ع) در کانون مداحان شهرستان عضو هستند که ظرفیت بسیار خوبی برای شهرستان محسوب می شوند و وجود آنها موجب شده تا به ندرت مداح و یا ذاکری برای حضور در مراسم سطح شهرستان دعوت شود.

 
وی یاد آور شد: همچنین یک کانون مداحان ویژه بانوان در سطح شهرستان فعال است که قریب ۴۰ نفر بانو عضو آن هستند که در دوره های آموزش مداحی تحت نظارت این اداره، آموزش های لازم مداحی را فرا گرفته و در مجالس ویژه بانوان مداحی می کنند.


حجت الاسلام فضیلتی نیا بیان کرد: شورای هیئت های مذهبی سومین زیر مجموعه اداره تبلیغات اسلامی شهرستان است که تاکنون بیش از ۸۰ هیئت مذهبی شاخص ثبت سامانه توبا شده اند و تحت نظارت این اداره مراسم بزرگداشت مناسبت های ملی و مذهبی را برگزار می کنند.

 

حجت الاسلام فضیلتی نیا ابراز کرد: چهارمین زیر مجموعه اداره تبلیغات اسلامی شهرستان، مجمع بانوان فرهیخته است، این مجمع در زمینه مشاوره های خانواده، ازدواج، مشاوره حقوقی، آموزش سبک زندگی اسلامی فعالیت دارد.


این مقام مسئول طرح های تبلیغی اداره تبلیغات اسلامی را شامل طرح های استقرار و هجرت برشمرد و ادامه داد: در راستای طرح استقرار مبلغ در روستاها بعد از گذشت چندین سال اکنون ۲ سهمیه به شهرستان اختصاص یافته که پس از طی مراحل قانونی، این مبلغین در ۲ روستا مستقر می شوند.


وی اظهار کرد: در حال حاضر قریب ۴۰ مبلغ ملبس در مساجد و حسینیه های سطح شهر و روستاهای شهرستان فعالیت دارند که در ایام خاص با اعزام مبلغ غیر بومی تعداد آنها به ۷۰ نفر نیز می رسد.


حجت الاسلام فضیلتی نیا عنوان کرد: در سطح شهر تقریبا کلیه مساجد صاحب امام جماعت هستند که البته باید ائمه جماعات معرفی شوند، در روستاهای با جمعیت زیاد نیز ائمه جماعات از طریق طرح استقرار و یا هجرت مستقر می شوند.


رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان عنبرآباد یادآور شد: البته روند استقرار ائمه جماعات مساجد شهر و روستاها بیش از ۳ سال به طول می انجامد.


وی نقش ائمه جماعات را در کاهش معضلات و آسیب های اجتماعی نقشی تاثیرگذار برشمرد و افزود: چنانچه این امکان فراهم شود که مبلغین در کلیه روستاها مستقر شوند، بسیاری از مشکلات مردم مدیریت می شود.


حجت الاسلام فضیلتی نیا بیان کرد: خوشبختانه تاکنون حضور مبلغین موجب شده تا بسیاری از دعواها و اختلاف کنار گذاشته شود و در بحث خرافات نیز روشنگری شده و احکام و آداب اسلامی نیز بیان شده است.

این مقام مسئول تاکید کرد: ما سعی کردیم در مدت زمان عمر ۱۰ ساله این اداره، موتور پیشران کارهای فرهنگی را در سطح شهرستان به ویژه روستاها و مناطق محروم به حرکت در آوریم.


وی اضافه کرد: متاسفانه علی رغم تلاش ها و پیگیری های انجام شده اما در حال حاضر روستاهای چاه حیدر، خاتون آباد، عبدل آباد، امیر آباد، علی آباد، مهتابی، زیارت، نرگسان، کلجک، بارده، حاجی آباد مبلغ ندارند.

 

 

عدم وجود خانه عالم یکی از مشکلات پیش روی تبلیغ



حجت الاسلام فضیلتی نیا یکی از مشکلات پیش روی تبلیغ را عدم وجود خانه عالم در روستاها قلمداد کرد و گفت: در مجموع ۸۰ روستای سطح شهرستان تعداد ۱۳ خانه عالم وجود دارد که در همین جا از خیرین و نهادهای انقلابی همچون قرارگاه خاتم الانبیاء، بنیاد مسکن، گروه های جهادی درخواست می کنیم برای ترویج معارف دین اسلام در ساخت حداقل ۴۰ خانه عالم ما را یاری کنند.

 

حجت الاسلام فضیلتی نیا خدمت رسانی به مردم و محرومیت زدایی را یکی دیگر از فعالیت های این اداره در مدت ۱۰ سال گذشته، قلمداد کرد و افزود: هر ساله در آستانه ورود به سال تحصیلی جدید بسته های لوازم التحریر در بین دانش آموزان بی بضاعت روستاهای محروم و دور افتاده شهرستان توزیع می شود.


رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان عنبرآباد با بیان این مطلب که پس از شیوع کرونا اقدامات جهادی این اداره نمود پیشتری پیدا کرده است، اضافه کرد: در ابتدای شیوع کرونا در راستای رفع کمبود ماسک، اولین کارگاه تولید ماسک جنوب کرمان در شهر عنبرآباد راه اندازی شد.


وی ابراز کرد: در این کارگاه با کمک خیرین و با کمک ۱۳ نفر از بانوان عضو خانه های قرآنی ظرف مدت یک ماهه نخست ۱۷ هزار ماسک تولید شده که به صورت رایگان در بین کادر درمان و اقشار مختلف مردم توزیع شد.


حجت الاسلام فضیلتی نیا ضدعفونی مساجد با همکاری سپاه، توزیع ۱۱ هزار سبد معیشتی در قالب طرح مواسات و همدلی، ساخت ۸ چشمه سرویس بهداشتی در دوساری و شهرک خدا آفرین، پرداخت کمک هزینه درمان بیماران نیازمند را از اقدامات جهادی این اداره با همراهی خیرین برشمرد.


این مقام مسئول با بیان این مطلب که البته در حوزه خدمت رسانی هر کجا که نیاز بوده ورود پیدا کرده ایم، ادامه داد: تاکنون ساخت ۱۳ چشمه سرویس بهداشتی و ۳ حمام عمومی در روستاهای بخش زهکلوت احداث شده است.


وی یادآور شد: همچنین هم زمان با سالروز شهادت امام حسن مجتبی (ع) در روستای چاه حیدر عنبرآباد کلنگ احداث یک باب مسجد به زمین زده شده و با کمک گروه جهادی بنای اولیه آن در حال ساخت است.


حجت الاسلام فضیلتی نیا اظهار کرد: به لطف خداوند با دعوت از خیرین برای مشارکت در این امور که اجر اخروی و دنیوی دارند تاکنون کارهای بسیاری در زمینه محرومیت زدایی انجام شده است.


رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان عنبرآباد عدم ساختمان مجزا و مستقل را یکی از مشکلات اساسی این اداره برشمرد و گفت: قریب ۱۰ سال است که زمینی به احداث ساختمان اداره تبلیغات اسلامی اختصاص یافته که متاسفانه همچنان در مراحل اولیه ساخت است که انتظار می رود با مساعدت نماینده مردم شهرستان های جیرفت و عنبرآباد هر چه سریع تر ردیف بودجه ای برای تکمیل این ساختمان تعریف شود.


وی در خاتمه با بیان این مطلب که ملت ایران باید زمینه ساز ظهور امام زمان (عج) باشد، تاکید کرد: از آنجایی که ایران بیشترین شیعه را دارد بنابراین پرچم دار این حرکت عظیم است که امیدواریم در مسیر ظهور با پیروی از منویات مقام معظم رهبری و با دولت مردمی سطح معنویت قلوب بالا برود تا شاهد کربلای دیگر نباشیم.
 

کد خبر 1111457

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha