به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، دستاوردهای سفر رییس سازمان زندانها به خوزستان، فرهنگ ضد استکباری باید تقویت شود، اشغال افغانستان از سوی آمریکا ارمغانی جز ناامنی نداشت، تیم اسکورت نیروی دریایی ارتش حمله دزدان دریایی را ناکام گذاشت از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه ۱۰ آبان است.
فرهنگ ضد استکباری باید تقویت شود
روز 13 آبان روز مبارزه با استکبار نامگذاری شده است، روزی که دانش آموزان در اعتراض به رژیم صهیونیستی در محوطه دانشگاه تهران جمع شده بودند در این تظاهرات دانش آموزان تعدادی از دانش آموزان به شهادت رسیدند و تعدادی نیز زخمی شدند. امام خمینی (ره) در پیامی به مناسبت همین روز خطاب به دانش آموزان فرمود که چشم امید من به شما دوخته شده است و صدای آزادی خواهی و استقلال طلبی شما را به گوش جهانیان می رسانم. این پیام امام در سال های بعد نقشه راهی را برای دانش آموزان و نوجوانان ترسیم کرد. اینکه تا چه اندازه روحیه ضد استکباری در دانش آموزان و نوجوانان ما حفظ شود، موضوع گفت و گویی است که با حجت الاسلام مجید نصیرایی، سخنگوی کمیسیون فرهنگی داشته ایم که در ذیل آمده است.
تا چه اندازه باید روحیه ضد استکباری در کشور حفظ و تقویت شود؟
نظامی که امروز در دنیا حاکم است، نظام شیطانی است که تلاش می کند آموزه های الهی و توحیدی را حذف کند و به آنها میدان ندهد، نظامی که برآمده از دل افکار لیبرالی و اومانیستی که در آن شیطانی است و باعث به وجود آمدن این وضعیت در عالم است، گرفتاری هایی که بشر گریبانگر آن است، حاصل این نظام است.
طبیعی است که باید تلاش کنیم این وضع را تغییر دهیم همچنان که در جمهوری اسلامی، ملت ایران این هزینه را دارد و نظام فاسد را کنار زدند و الان قانون اساسی در کشور شکل گرفته است که پایه های آن در معارف الهی و توحیدی است و برآمده از دل توحید و معارف ناب و الهی است. در واقع ملت ایران حرکتی را شروع کرده است که به بخشی از اهدافش رسیده است. در ادامه نیز باید این تلاش صورت گیرد.
طبیعتا در عرصه بین الملل هم این نگاه است برای کنار زدن این نظام فاسد حاکم بر این دنیا که در رأس آن مستکبر اصلی و شیطان بزرگ نظام آمریکا و سردمداران آمریکایی و صهیونیستی است باید این مبارزه صورت گیرد و هر عاملی که این نگاه و تفکر را تقویت کند باید حمایت شود لذا بزرگداشت روز 13 آبان و مبارزه با استکبار و آمریکا اهمیت دارد.
برای مبارزه با استکبار باید به چه ابزارهایی مجهر باشیم؟
ابزار علم مهمترین ابزار است اما ابزاری که در رأس آن ما ظرفیت های ناشناخته مان را بشناسیم ابزار موثری است، ما باید با استفاده از این ابزار استعداد جوانان مان را بشناسیم و آنها را حمایت کنیم. ما باید دست به زانوی خودمان بگیریم و بلند شویم، نباید به دیگران تکیه کنیم و منتظر باشیم که آنها مشکلی از ما را حل کنند. برای مبارزه با استکبار باید مستقل باشیم. در تمامی زمینه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی باید مستقل عمل کنیم.
دستاوردهای سفر رییس سازمان زندانها به خوزستان
محمدمهدی حاج محمدی رییس سازمان زندان ها درآخرین برنامه از سفر سه روزه خود به استان خوزستان با حضور در کانون اصلاح و تربیت اهواز از بخشهای مختلف این مرکز بازدید و با تعدادی ازمددجویان و کارکنان دیدار و گفتوگو کرد.
وی در این بازدید از برنامههای ترسیم شده به منظور بازسازی سراسری و ارتقاء کیفیت و کارایی این موسسه کیفری برای نگهداری و اصلاح و تربیت مددجویان ابراز خرسندی کرد و گفت: وجود اماکن مناسب و استاندارد پیش زمینه اجرای برنامه های اصلاحی و تربیتی در زندان ها و مراکز تامینی و تربیتی است.
رئیس سازمان زندانها گفت: در اولویتهای ترسیمی سال دوم مدیریت سازمان که در راستای سیاست های تحول و تعالی نظام قضایی کشور تبیین و ابلاغ شده است، جایگاه اقدامات فرهنگی و هنری و رویکردهای علمی و کارشناسی در راستای جذب حداکثری مددجویان به برنامه های تغییر رفتار و تقویت و عمق بخشیدن کیفی به فرایندهای اصلاحی و تربیتی، بسیار پر رنگ دیده شده است.
وی ادامه داد: از مجموع ۱۲ اولویت تبیینی تحت عنوان گام دوم توسعه و کارایی نظام زندانبانی، ۱۰ موضوع مستقیم یا ماهیتاً به حوزه اقدامات فرهنگی و بازپروری و توانمندسازی زندانی اشاره دارد.
حاج محمدی در این بازدید با کارکنان و مددجویان این مرکز گفتگو و به سوالات آنان پاسخ داد.
در این بازدید پژمان پروین مدیر کل زندان های خوزستان گزارشی از اقدامات گسترده عمرانی به منظور ارتقاء کارایی، بهسازی، بازسازی و زیباسازی سراسری این موسسه کیفری ارائه داد.
حاجمحمدی همچنین در روز سوم سفر به استان خوزستان با حضور در محل احداث مجتمع حرفه آموزی و کاردرمانی استان خوزستان موسوم به «الحدید» در جریان روند ساخت و تکمیل این پروژه قرار گرفت.
رئیس سازمان زندان ها در این بازدید با اشاره به پیشینه محل ساخت این اردوگاه گفت: جای جای این مرکز در دوران دفاع مقدس، شاهد حضور دلاورمردانی بوده که نفس و وجود خود را فدای آرامش مردم، دفاع از اسلام و مملکت اسلامی کردند. انسان هایی که پیش از تولد خیلی از جوانان امروز خود را فدا کردند تا آنان در آرامش و عزت زندگی کنند.
عضو شورای عالی قوه قضائیه با بیان اینکه احداث مجموعه ای که رسالتش نجات انسان های گرفتار خصوصاً آلوده به افیون و مواد مخدر است افزود: نجات انسان های آسیب دیده و اصلاح شخصیت و درمان جسم و روح آنان در حقیقت تداوم کاربرد ارزشمند این مکان در دفاع از ارزش های انسانی در دهه اول انقلاب است.
وی اظهار داشت: نگاه ارزشمند مدیران و کارکنان این مجموعه می تواند در دوران بهره برداری از آن، روح و اندیشه رزمندگان و شهدا را در هدایت انسان ها و رهاییدنشان از گرفتاری ها تداوم بخشد.
حاج محمدی با تاکید بر ضرورت شتاب بخشی به روند احداث این پروژه از مدیرکل زندان های خوزستان به واسطه اقدامات صورت گرفته در این خصوص تقدیر و بر ضرورت استمرار و تمرکز بیشتر بر موضوع تاکید کرد.
رئیس سازمان زندان ها خطاب به جمع حاضر خصوصاً پیمانکاران پروژه نیز گفت: وقتی برای احداث اینچنین اماکنی کار می کنید، جدا از انگیزه های عمومی و معمول، باید بدانید که کار شما دارای برکت و ارزش است و هر چه با عشق و انگیزه بیشتر در خصوص اتمام پروژه و بهره برداری از آن تلاش کنید، قطعاً در پاداش و اجر محصول آن که نگهداری از انسانهای گرفتار و نجات معتاد است شریک خواهید بود.
این مقام ارشد قضایی کشور با اشاره به مشکلات ناشی از اعتیاد در جوانان و آثار بسیار مخرب آن بر زندگی آنان گفت: هدف این است این چنین مراکزی با نگهداری مجرمان مواد مخدر، ضمن صیانت از پاک سازی محیطی جامعه و مصون داشتن بیش از پیش آحاد مردم از آسیب های مواد مخدر در سطوح قاچاقچی، توزیع کننده و استعمال کننده، زمینه بهبود افراد و بازگرداندن سالم و سعادتمندانه آنان به جامعه را با استفاده از روش های علمی اصلاح و تربیت و تغییر رفتار و همچنین اشتغال و مهارت آموزی فراهم سازند.
بر اساس این گزارش، مجتمع حرفه آموزی و کاردرمانی خوزستان واقع در کیلومتر ۵۰ جاده اهواز به اندیمشک چند سال است که پس از تملیک مستحدثات اولیه آن به عنوان مجتمع حرفه آموزی و کاردرمانی و برای محکومان جرائم مواد مخدر استان خوزستان در عرصه ۸ هکتار برای مجموعه ندامتگاه بسته و بیش از ۴۰۰ هکتار برای آموزش های فنی و آموزی و اشتغال زندانیان در حال احداث می باشد.
اردوگاه حرفه آموزی و کاردرمانی "الحدید" در محل پادگان سابق شهید چراغچی و پادگان "الحدید" احداث می شود.
استانداران توسعه و تسهیل مراودات مرزی را سرلوحه اقدامات خود قرار دهند
محسن کوشش تبار در نشست بررسی صادرات و واردات از بازارچههای مرزی با حضور معاونان اقتصادی و مدیران کل گمرک استانهای دارای بازارچه مرزی، با اشاره به تاکیدات رییس جمهوری بر اهمیت بازارچههای و گسترش مبادلات مرزی، گفت: لازم است استانداران و معاونین اقتصادی با همکاری دیگر دستگاهها و بخش خصوصی، توسعه و تسهیل در مراودات مرزی را در سرلوحه اقدامات خود قرار دهند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور با بیان اینکه یکی از دغدغههای جدی وزیر کشور حل مشکلات بازارچههای مرزی و بهبود معیشت مرزنشینان است، گفت: باید مشکلات و مسائل این بخش احصا و با اشراف کامل بر موضوعات، در جهت برطرف کردن آنها حرکت کرد.
کوشش تبار به نبود زیرساختهای لازم و مناسب برای توسعه بازارچهها اشاره کرد و ادامه داد: باید اقدامات لازم برای جذب بودجه در جهت فعالتر کردن بازارچهها انجام شود.
وی با تاکید بر نقش اقتصادی بخش خصوصی در تولید، اشتغالزایی و سرمایه گذاری در بازارچه های مرزی، گفت: باید با فعال کردن ارتباطات بین المللی و تعاملات مرزی و مردمی، مسیرهای جدید صادرات و واردات از بازارچه های مرزی ایجاد کنیم.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور تاکید کرد: نگاه نوآورانه و تحولگرایی در بازارچههای مرزی میتواند فرصتهای شغلی و شرایط خوبی را ایجاد کند که باعث رونق اقتصادی و بهبود معیشت مرزنشینان نیز خواهد شد.
وی با بیان اینکه برخی مشکلات بازارچههای مرزی در آن سوی مرزها قرار دارد، بر گسترش همکاریها با وزارت امور خارجه در راستای تعاملات و با کشورهای همسایه و تسهیل در مراودات مرزی تاکید کرد.
در این نشست معاونان هماهنگی امور اقتصادی و مدیران کل گمرک استانهای دارای بازارچه مرزی با بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود در راستای بهبود وضعیت بازارچههای مرزی، مسائل و مشکلات موجود در این بازارچه ها را مطرح کردند.
اشغال افغانستان از سوی آمریکا ارمغانی جز ناامنی نداشت
فداحسین مالکی در دیدار «هیدئو ایکبه» دستیار نماینده سازمان ملل در امور افغانستان با اشاره به تحولات اخیر افغانستان با بیان اینکه امروزه مسائل این کشور و تحولات پس از به قدرت رسیدن طالبان در کانون توجه جامعه بین المللی قرار دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور دارای دین، زبان، فرهنگ و تاریخ مشترک با این کشور نسبت به تحولات سیاسی و اجتماعی آن حساسیت ویژه ای داشته و همواره خواهان استقرار صلح و ثبات در همسایگی خود بوده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با انتقاد از سیاستهای دولتهای مختلف آمریکا در دو دهه گذشته درباره افغانستان ادامه داد: اکنون زمان آن رسیده که جامعه بینالمللی و به ویژه سازمان ملل این سوال جدی را از خود بپرسد که حضور و اشغال نظامی افغانستان توسط آمریکا در دو دهه گذشته چه ارمغانی جز تخریب، ویرانی، جنگ داخلی، ناامنی، افزایش تولید و قاچاق مواد مخدر برای مردم این کشور و منطقه داشته است؟
مالکی افزود: اکنون اعتبار دولتمردان آمریکا بیش از هر زمان دیگر در افکار عمومی جهانی مخدوش شده و آنها از خود میپرسند چگونه است که به یکباره تمام کشور افغانستان در چند روز در اختیار طالبان قرار میگیرد و دولت مستقر به راحتی سقوط میکند؟
وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران از روی کارآمدن یک دولت فراگیر مردمی و برگرفته از نمایندگان تمام اقوام، مذاهب و فرهنگهای ساکن در این کشور حمایت میکند و امیدوار است همواره صلح، آرامش، رفاه و امنیت در این کشور برقرار باشد تا شاهد صدور ناامنی و هجوم سیل مهاجران به کشورهای همسایه از جمله ایران نباشیم.
سفیر سابق جمهوری اسلامی در افغانستان یادآور شد: جمهوری اسلامی نسبت به امنیت مرزهای طولانی خود با کشورهای همسایه شرقی پایش و حساسیت لازم را به خرج میدهد و با وجود مشکلات اقتصادی ناشی از اعمال تحریمهای ظالمانه آمریکا و براساس وظیفه انسانی و اسلامی خود و تاکیدات رهبر معظم انقلاب همواره پذیرای پناهجویان افغان بوده و حتی در موضوع واکسیناسیون بیماری کرونا اقدامات بهداشتی را همچون سایر هموطنان ایرانی برای افاغنه ساکن درایران انجام داده است.
تیم اسکورت نیروی دریایی ارتش حمله دزدان دریایی را ناکام گذاشت
۴ فروند قایق مشکوک حامل ۴ تا ۶ نفر سرنشین مسلح امروز دوشنبه قصد حمله و نزدیکی به نفتکش را داشتند که با اقدام به موقع تیمهای اسکورت مستقر در منطقه و تبادل آتش اخطار از موقعیت کشتی مذکور متواری شدند.
نظر شما