به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز دوشنبه ۱۰ آبان شبستان به شرح زیر است:
میزان بارش ها حدود ۳۶ درصد کاهش یافته است
قاسم تقی زاده خامسی، معاون امورآب و آبفای وزیر نیرو در صفحه اینستاگرام خود نوشت: میزان بارش در کشور از ابتدای سال آبی جدید (مهر۱۴۰۰ تا آخر شهریور ۱۴۰۱) نسبت به متوسط دوره ۵۳ ساله اخیر حدود ۳۶ درصد کاهش یافته است. فقط استانهای گیلان ۳۴ درصد و گلستان ۶۹ درصد در همین مدت (ابتدای سال آبی جدید تاکنون) افزایش بارش داشتهاند و بقیه استانها کاهش بارش دارند.
وی ادامه داد: طبق اطلاعات تازه دفتر مطالعات پایه منابع آب کشور حجم آب موجود در سدهای ایران نسبت به پارسال ۲۷ درصد کاهش یافته است.
تازهترین گزارش مرکزملی پایش و هشدار خشکسالی بیانگر آن است که از ابتدای سال آبی جدید(مهرماه ۱۴۰۰) تا هشتم آبان ۶.۹ میلیمتر بارش در کشور رخ داده است و این درحالی است در دوره بلندمدت ۵۳ ساله اخیر ۱۱.۷ میلیمتر بارش اتفاق افتاده بوده که کاهش ۳۱.۲ درصدی را نشان میدهد. میزان بارش هفت روز گذشته کشور نیز به عدد۳.۲ میلیمتر رسیده است.
انتصاب فامیلی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تکذیب شد
«سید مرتضی موتورچی»، سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی توییت کرد: هیچ یک از اقوام سببی و نسبی آقای دکتر عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هیچ گونه مسئولیت و مداخله ای در امور وزارتخانه و سازمان های تابعه نداشته و ندارند.
قطعا اتهامات و فضاسازی های صورت گرفته، نمی تواند تاثیری در حرکت بالنده این وزارتخانه داشته باشد.
بیست و چهارمین مرحله یارانه معیشتی امشب واریز میشود
سازمان هدفمندسازی یارانهها در خصوص واریز یارانه آبان ماه اظهار کرد: بیست و چهارمین مرحله یارانه معیشتی ساعت ۲۴ امروز دهم آبان ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز میشود.
همانند دورههای قبل، خانوادههای یک نفره ۵۵ هزار تومان، خانوادههای دو نفره ۱۰۳ هزار تومان، خانوادههای سهنفره ۱۳۸ هزار تومان، خانوادههای چهار نفره ۱۷۲ هزار تومان و خانوادههای پنجنفره و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان یارانه معیشتی دریافت خواهند کرد.
همچنین، یازدهمین قسط از پرداخت دومین مرحله وام یک میلیون تومانی کرونایی از حساب سرپرستان خانوارهایی که این وام را دریافت کردهاند، این ماه کسر میشود.
شرایط ارائه خدمات بانکی به صندوقهای قرضالحسنه اعلام شد
بر اساس بخشنامه بانک مرکزی ارائه خدمات بانکی به صندوقهای قرضالحسنه دارای مجوز فعالیت معتبر از بانک مرکزی یا صندوقهای قرضالحسـنه تحت نظر شرکت سازمان اقتصاد اسلامی توسط بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی منوط به دریافت تصـویر برابر اصل مجوز فعالیت معتبر صادره از سوی بانک مرکزی یا تأییدیه صادره توسط شرکت سازمان اقتصاد اسـلامی، توسـط بانکهـا و مؤسسات اعتباری غیربانکی بلامانع است.
همچنین ارائه خدمات بانکی به صندوقهای قرضالحسنه با مجموع سپردههای کمتر از ۳۰ میلیارد ریال، موضوع تبصره ۲ بند (ب) ماده «۱۴ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران» و صـندوقهای قرضالحسنه تحت نظر شرکت سازمان اقتصاد اسلامی در چارچوب شرایط به شرح زیر خواهد بود:
۱. بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی موظف هستند «مدارک و مستندات مربوط به آگهی تاسیس»، «نسخه اصلی اساسنامه»، «اصل آگهی ثبتی تأسیس»، «اصل آگهی روزنامه رسمی»، «صورتهای مالی حسابرسی شده»، «نام و مشخصات اعضای هیئت مدیره، مدیر عامل و صاحبان امضای مجاز»، «صورت وضعیت حسابهای بانکی صندوق و اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل» و نیز سایر اسناد لازم که توسط مدیریت کل نظارت بر بانکها و مؤسسات اعتباری بانک مرکزی تعیین خواهد شد را از صندوقهای قرضالحسنه متقاضی دریافت خدمات بانکی و یا صندوقهای قرضالحسنهای که در حال حاضر به آنها خدمات بانکی ارایه مینمایند، دریافت کرده و پس از صحتسنجی، مدارک مزبور را به مدیریت کل نظارت بر بانکها و مؤسسات اعتباری بانک مرکزی ارسال نمایند.
۲. بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی موظف هستند در مقاطع زمانی ٣ ماهه جزئیات مربوط به تراکنش و مانده حسـاب صندوقهای قرضالحسنه با مجموع سپردههای کمتر از ٣٠ میلیارد ریال و صندوقهای قرضالحسنه تحت نظر شرکت سازمان اقتصاد اسلامی را برای مدیریت کل نظارت بر بانکها و مؤسسات اعتباری بانک مرکزی ارسال نمایند.
٣. چنانچه منابع صندوقهای قرضالحسنه مشمول، بیشتر از ٣٠ میلیارد ریال شود، مدیریت کل نظارت بر بانکها و مؤسسات اعتباری بانک مرکزی با ارسال اخطاریهای به صندوق، ضرورت اخذ مجوز فعالیت از بانک مرکزی یا تأییدیه شرکت سازمان اقتصاد اسلامی را اعلام مینماید. چنانچه ظرف مدت یک ماه، صندوقهای قرضالحسنه مزبور درخواسـت خود را برای اخذ مجوز از بانک مرکزی و یا تأییدیه از شرکت سازمان اقتصاد اسلامی ارایه ندهند، مدیریت کل نظارت بر بانکها و مؤسسات اعتباری بانک مرکزی باید با ارسال ابلاغیه، ارایه خدمات بانکی به صندوقهای قرضالحسنه یاد شده را ممنوع نماید.
۴. در خصوص بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی که بر خلاف مفاد این مصوبه به صندوقهای قرضالحسنه خدمات بانکی ارایه نمایند، اطلاعات مذکور را در زمانهای مقرر به بانک مرکزی ارسال ننموده و یا اطلاعات خلاف واقع از وضعیت صندوقهای قرضالحسنه به بانک مرکزی ارایه نمایند، اقدامات نظارتی و انتظامی مقتضی از سوی مدیریت کل نظارت بر بانکها و مؤسسات اعتباری بانک مرکزی اعمال خواهد شد.
امهال تسهیلات بخش گردشگری تا پایان سال ۱۴۰۰ ابلاغ شد
بانک مرکزی در بخشنامهای خطاب به تمامی بانکها و موسسات اعتباری، بند ۵ مصوبه هشتاد و نهمین جلسه ستاد ملی مدیریت کرونا در خصوص حمایت از تاسیسات و فعالان گردشگری را ابلاغ کرد.
براساس این بخشنامه بازپرداخت کلیه تسهیلات بانکی اخذ شده توسط تاسیسات و فعالان گردشگری دارای مجوز از وزارت گردشگری باید تا پایان سال ۱۴۰۰ امهال و به انتهای دوره تقسیط منتقل شود تا پس از آخرین قسط وصول گردد.
براساس اعلام بانک مرکزی، تسهیلات پرداختی از محل صندوق کارآفرینی امید نیز مشمول امهال این بند میشود.
نظر شما