انس با مسجد را ضامن سعادت می‌دانست/ برای ساخت و توسعه مساجد تلاشی وافر داشت

حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم میرباقری، مسجد اباذر تهران را به عنوان مرکز تدریس و تربیت طلاب و نسل جوان قرار داده بود و انس با مسجد را تضمین‌کننده سعادت دنیوی و اخروی می‌دانست.

به گزارش خبرنگار گروه گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم میرباقری، امام جماعت سابق مسجد اباذر تهران، در سال ۱۳۳۶ شمسی وارد حوزه علميه شد و به تحصيل علوم عربى، ادبى، منطق، فقه و اصول پرداخت و دروس يادشده را از محضر آيات عظام سلطانى بروجردى، مشكينى و مجاهدى فراگرفته و بعد در درس خارج آيت‌الله العظمی سید محمدرضا گلپايگانى و آیت الله محقق داماد شركت و از محضر آنها استفاده کرد و علوم عقلى و فلسفى را از محضر آيت‌الله قاضى طباطبائى(ره) آموخت.

 

وی در سال ۱۳۴۷شمسی به تهران عزيمت کرد و دوره الهيات را در دانشگاه به پايان رسانيد و به دريافت مدرک دكترا در رشته الهيات نائل شد و ضمن تدریس در دانشگاه، ابتدا مدتی امام جماعت مسجد صاحب الامر (عج) در جنوب تهران و سپس امام جماعت مسجد اباذر شد. وی نویسنده فعالی بود و البته بیشتر فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی، وی را به خاطر تسلط در امر ترجمه و ترجمه کتاب هایی همچون احتتاج شیخ طبرسی و مکارم اخلاق می شناسند. وی دو هفته پیش همراه با ناصر کاظمی از ذاکران اهل بیت (ع) بر اثر حادثه تصادف با خودرو، دچار جراحت شدید شد و سرانجام، هفتم آبان ماه، درگذشت.

 

حجت الاسلام والمسلمین فاضل دانش از شاگردان وی گفت: پیکر آن مرحوم، روز گذشته، نهم آبان ‌ماه از ساعت ۱۰ صبح از مسجد آیت الله مصطفی خمینی(ره)، واقع در قم، خیابان بسیج، به سمت امام‌زاده علی ابن جعفر علیه‌السلام تشییع شد.

 

وی اضافه کرد: مراسم ختم مرحوم حاج آقای میرباقری، بعدازظهر یکشنبه، ۹ آبان ماه از ساعت 15 تا 16 و سی دقیقه در مسجد الغدیر واقع در قم، بلوار الغدیر برگزار شد. همچنین مراسم ترحیم دیگری برای مرحوم میرباقری، روز سه شنبه، یازدهم آبان ماه از ساعت 15 تا 16 و سی دقیقه در حسینیه هدایت واقع در تهران، خیابان ری، خیابان شهید رقیب دوست، برگزار می شود.

                    

مرحوم میرباقری با وجود شخصیت دانشگاهی، مسجد را مهم ترین مرکز تعلیم و تربیت می دانست

مرحوم میرباقری مسجد را مرکز تدریس علوم دینی و حوزوی و تربیت طلاب قرار داده بود. حجت الاسلام والمسلمین مجید گوهری از شاگردان وی در این خصوص گفت: آقای میرباقری باوجود اینکه شخصیت علمی و دانشگاهی بود، هیچگاه خاستگاه حوزوی خود را فراموش نکرد از این رو خیلی علاقمند به انس با طلاب و تربیت آنان بود لذا در کنار دانشگاه، تدریس در مدارس علمیه را با محوریت مسجد اباذر شروع کرد.

 

وی افزود: مرحوم میرباقری، مسجد را اصلی ترین مرکز تبلیغ دین و تربیت مردم می دانست و می گفت که چون دانشگاه ها هنوز با اسلامی شدن فاصله دارند باید همچنان مساجد را مهم ترین مرکز تعلیم و تربیت دانست و برای احیای این موضوع، تلاش فزاینده ای کرد.

 

انس با مسجد را تضمین کننده سعادت دنیوی و اخروی می دانست

حجت الاسلام ابراهیم حسین پور نیز با بیان اینکه مرحوم میرباقری با وجود تمام مقامات علمی و اخلاقی، بسیار متواضع بود، گفت: ایشان مرتبا در کلاس های درس و سخنرانی های خود از تضعیف مسجد در جامعه اسلامی ما گلایه می کرد و می گفت، برای تضمین سعادت دنیوی و اخروی خود و فرزندان‌مان باید مسجد را به جایگاه اصلی‌اش برگردانیم و با آن انس داشته باشیم.

 

نکته مهم درباره رابطه این روحانی با مسجد، تلاش وی برای ساخت و نوسازی و تجهیز مسجد است که در همین راستا و به گفته، حجت الاسلام والمسلمین سید حسین روحانی، استاد حوزه علمیه، آقای میرباقری به دلیل اعتقادی که به نقش مسجد داشت، هرجا موضوع ساخت یا توسعه مسجدی مطرح می شد، برای تسریع در این امور و جمع آوری کمک های مردم پیشگام می شد.

کد خبر 1111184

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha