به گزارش خبرگزاری شبستان،"سید محمد حسینی" عصر چهارشنبه درنشست با شماری از جانبازان جنگ تحمیلی و سلاح های شیمایی که در حاشیه بازدید از موزه صلح در پارک شهر تهران انجام شد ،ضمن تشکر و قدردانی از دست اندرکاران راه اندازی این موزه ، این اقدام مهم را کار بسیار ارزشمند و نافع توصیف کرد.
وی خاطر نشان کرد: نسل امروز با وقایع و فجایع مربوط به جنگ تحمیلی و دفاع مقدس بویژه موضوع استفاده دشمنان از سلاحهای مرگبار شیمیایی آشنا نیستند و آنرا از نزدیک لمس نکرده اند ، لذا این موزه و نمایشگاه فرصت مغتنم و خوبی است که آنها با جنایات و واقعیات این جنگ آشنا شوند.
حسینی به موضوع گرامیداشت شهدا که همواره در طول سال انجام می شود اشاره کرد و گفت: بحث مربوط به جنگ تحمیلی و بخصوص جنایات دشمنان و نحوه استفاده آنها از سلاحهای مرگبار ضد بشری بر علیه مردم بی دفاع ایران و سایر کشورها نیز باید در قالب موزه ها ،نمایشگاهها و سایر تولیدات محصولات فرهنگی و هنری تبیین شود.
رییس شورای فرهنگ عمومی کشور اظهار داشت: کار آغاز شده جالب است و جای توسعه فراوان دارد و همه باید در بخش های مختلف و دستگاههای اجرایی در این زمینه احساس مسئولیت کرده و به نوبه خود در این راستا تلاش کنند.
حسینی یاد آور شد : وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی نیز به نوبه خود ضمن تاکید بر حفظ و احیای آثار دفاع مقدس در این زمینه احساس مسئولیت کرده و در بخش های مختلف فرهنگی و هنری(کتاب،فیلم،مستند،تئاتر،تجسمی،شعر و...) از هیچ تلاشی در ادامه راه برای توسعه این فرهنگ دریغ نخواهد کرد.
به گفته وی کار و امور وقتی با هنر گره بخورد تاثیر گذارتر و ماندگار خواهد بود و از طرفی هم جذابیت برای مخاطب ایجاد می کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ساخت و حضور چند فیلم با موضوع دفاع مقدس و زندگی برخی فرماندهان آن دوران مانند شهید کاوه و...خاطر نشان کرد: ساخت فیلم 33 روزه مقاومت و پایداری مردم لبنان و در آینده نیز ساخت فیلم 22 روزه مردم غزه نشانه اهمیت و اهتمام و توجه این وزارتخانه به موضوع مقاومت و پایداری است.
حسینی اظهار داشت: همچنین تاکید شده که در سایر محصولات تولیدی در حوزه های فرهنگی و هنری مانند کتاب،شعر،هنرهای نمایشی ،فیلم،تئاتر،مستند سازی،تجسمی و... به موضوع مقاومت و پایداری و موضوع بیداری اسلامی نیز توجه شود.
وی تاکید کرد: هم اکنون این وزارتخانه در بخش های مختلف بیش از گذشته به موضوع دفاع مقدس توجه و اهتمام ویژه دارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ، کتابخانه این موزه را که دارای کتب ارزنده و مفید در زمینه جنگ،صلح ،آزادی و جنایات دشمنان در استفاده از سلاحهای مرگبار شیمیایی و ضد بشر و ... است را خوب توصیف کرد و اظهار داشت: نیاز است این بخش به مجموعه ای غنی تر تبدیل شود تا کتب بیشتری را در این قسمت نگهداری و به علاقه مندان و مراجعین ارایه کرد.
حسینی گفت: هنرمندان عرصه فیلم و مستند سازی نیز می توانند با مراجعه به این مجموعه از آثار و کتب موجود در این بخش برای تهیه و تنظیم فیلمنامه خود در زمینه جنگ و صلح و... استفاده کنند.
وی همچنین به برگزاری برخی نمایشگاهها در خصوص دستاوردهای انقلاب اسلامی در سایر کشورها اشاره و از آمادگی این وزارتخانه برای برپایی نمایشگاههای مختلف با موضوع صلح در سایر کشور ها خبر داد.
عضو کابینه دولت دهم تصریح کرد: دنیا باید بداند که جمهوری اسلامی ایران هیچگاه به دنبال جنگ ،ستیز،خشونت و... نبوده و همواره بر صلح ،آزادی ،عدالت،مهرورزی ، همدلی و همیاری تاکید داشته و دارد.
حسینی در بخش دیگری از سخنان خود پیشنهاد کرد که نشست های مختلف با حضور آحاد مردم در محوطه پارک شهر ویژه در فصول مناسب در زمینه های آشنایی مردم با بخش های این موزه و سایر بحث های مربوطه مطرح و دنبال شود که طبعا دارای تاثیر گذاری فراوانی خواهد بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تبیین موضوع صلح و دوستی در سطح بین الملل را مورد تاکید قرار داد و گفت: در این زمینه خوب اطلاع رسانی نشده و نیاز است که بیش از گذشته در این راستا کار شود.
حسینی در ادامه با اشاره به اینکه موضوع صلح و دوستی را هم ما و هم دیگران در خارج از کشور باور داریم ،تصریح کرد: صلحی که ما به دنبال آن هستیم، صلحی عادلانه و آزادی آن هم آزادی مطلق انسان است ولی آنها متفاومت به ما در این میان دم می زنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود از آمادگی این وزارتخانه برای همکاری و حمایت از موزه صلح در راستای توسعه و فراگیرتر شدن آن خبر داد.
در ادامه این نشست مدیر عامل 'حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی ' نیز با بیان نکاتی گفت: ما همواره به دنبال ترویج موضوع صلح بویژه برای نسل سوم که خود دوران جنگ و دفاع مقدس را تجربه نکرده و از روایت ها فقط استفاده می کنند، هستیم.
' محمد رضا سروش' در این زمینه گفت : هم اکنون از طریق بازدیدهای گروهی اعم از دانش آموزان،دانشجویان ،افراد مختلف، برگزاری کلاس های آموزشی ،برگزاری دوره های کار ورزی دانشجویان و... در صدد ترویج پیام صلح و دوستی هستیم .
وی همچنین اظهار داشت: در نظر داریم برپایی اینگونه موزه ها نه تنها در سطح داخلی بلکه در ابعاد گسترده تری و در سطح بین الملل نیز برگزار شود.
مدیر عامل حمایت از قربانیان سلاحهای شیمایی در ادامه برقرار کردن پروژه یاد یاران، تشکیل و راه اندازی گروه صلح و دوستی و موضوع صلح و لبخند را از دیگر برنامه های این موزه برشمرد.
در ادامه این نشست چندتن از جانبازان و قربانیان سلاحهای شیمیایی نیز درباره مسایل مختلف به ایراد سخن پرداختند.
در پایان توسط خانم ' پونیپو یا ما مورا ' تبعه ژاپن که به نام ' بابایی' شهرت دارد و مادر شهید محمد بابایی نیز به شمار می آید ، تندیس صلح به ' سید محمد حسینی ' وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به رسم یادبود اهدا شد.
پایان پیام/
نظر شما