به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، همزمان با هفته تربیت بدنی و نیز اهمیت پرداختن به ورزش در جامعه، و نیز با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری به طلاب برای روی آوردن به ورزش، سلسله گفتگوهایی با برخی از بانوان طلبه در شهرهای مختلف کشور عزیزمان انجام شده که در این بخش، با خانم سهام بنی نعمه، طلبه آبادانی گفتگویی داشتیم. وی ورزش را از سن 8سالگی و با کاراته شروع کرده است. به دلیل عدم علاقه به ورزش قهرمانی، در مسابقات شرکت نمی کرد. البته تجربه یکبار حضور در مسابقات استانی "آماده ترین رزمی کار بانوان" را داشته که موفق به کسب مقام دومی می شود.
ا
* خانم سهام بنی نعمه، چه شد که به ورزش روی آوردید؟
چون خواهرم به همراه من ورزش می کرد و هر دو باهم به باشگاه می رفتیم؛ باعث شد که این مسیر را ادامه دهم، پدر و مادر و خواهرانم مشوق بودند تا ادامه دهم.
* چه اهدافی برای آینده ورزشی تان دارید؟ برای دست یابی به این اهداف چه می کنید؟
من دوست داشتم در واقع مربی گری کنم، اما بنا به شرایطی هنوز اقدام به مربی گری نکردم، ولی دوست دارم که مدرک مربی گری را بگیرم تا با افرادی به باشگاه ورزشی می آیند، علاوه بر فعالیتهای جسمی و ورزشی، هم زمان فعالیتهای فرهنگی هم انجام دهم تا در کنار ورزش، پرورش فرهنگی هم اتفاق بیفتد. همسر بنده هم مربی ورزشی هستند و توانستند این کار را انجام دهند.
* پیامتان به بانوان طلبه چیست که به سمت و سوی ورزش بیایند؟
یک طلبه در درجه اول باید پویا و با نشاط باشد. نشاط را با وجود اینکه می توانیم از طرق دیگر به دست بیاوریم مانند عبادت، ولی آن نشاط و پویایی که از طریق ورزش و فعالیت های ورزشی، بدست می آید، خیلی خوب هست و در شخصیت و روحیه یک طلبه می تواند تاثیرگذار باشد. بنابراین بنده به عنوان یک بانوی طلبه از همه عزیزان دعوت می کنم به رشته ورزشی که به آن علاقه مند هستند به صورت تخصصی ادامه دهند و حتی مدرک مربی گری را هم بگیرند و آن رشته را آموزش دهند و افرادی را برای آموزش زیر نظر داشته باشند، زیرا رسالت ما طلاب این است که در بطن جامعه حضور داشته باشم و به امر تبلیغ بردازیم. هرکسی در هر سِمَت و جایگاهی که قرار می گیرد، باید رسالت دینی خود را انجام دهد. نه فقط به عنوان یک مبلغ دینی به جلسات دعوت شویم، بلکه ممکن است کسی پزشکِ طلبه شود، مشاور، معلم و یا استاد ورزشی شود و ...
* همان طور که اشاره کردید، ورزش در روحیه افراد بسیار اثرگذار است، اثرات ورزش در آرامش روانی انسان چقدر است و چه اثرات مثبتی در این باره دارد؟
ورزش همانطور که می دانید فواید زیادی دارد. یکی از فوایدش این است که برای تمرکز خوب است، سرعت فعالیت های ذهنی شخص را بالا می برد، شخص را پویا می کند، باعث سلامت جسم و پوست، سلامت خواب و خیلی چیزهای دیگر می شود. در روحیه خانم ها هم بسیار تاثیرگذار است و می تواند آرامش زیادی به آن ها هدیه دهد، اعتماد به نفس آن ها را بالا می برد و نتیجه آن به دست آمدن آرامش است. یک بانو، زمانی که نشاط و آرامش داشته باشد، طبیعتا روحیه خیلی خوبی خواهد داشت.
* نگاه مردم نسبت یک بانوی طلبه ورزشکار به چه صورتی هست؟
مردم خیلی خوششان می آید وقتی می بینند خانم های طلبه و محجبه یک ورزش تخصصی را در پیش گرفته اند و وقتی با خانم هایی مواجه می شوند که در یک رشته ورزشی دارای تخصص هستند، بسیار برایشان جالب است. بنده در کنار کاراته، بدمینتون هم به شکل تخصصی کار می کنم، وقتی که در پارک های بانوان، در شهرهای مختلف وقتی می بینند که خانم طلبه و محجبه به این شکل بدمینتون یا هر ورزش دیگر بازی می کند، علاقمند می شوند و واکنش های خوبی نشان می دهند. پس این نشان دهنده این است که اثر مثبت بر بانوان جامعه دارد و حتی در این بُعد هم می توانند بانوان طلبه الگوی دیگر بانوان شوند.
* فکر می کنید دلیل اینکه در دین اسلام و حتی بزرگان ما (به طور مثال مقام معظم رهبری) بر روی آوردن به ورزش تاکید کرده اند، چیست؟
انسان دو بُعد دارد؛ یک بُعد جسمانی و یک بُعد روحانی، ورزش بر هر این دو بُعد تاثیرگذار است. در بُعد روحی باعث پویایی، نشاط، سرزنده بودن و باعث تقویت اعتماد به نفس، امیدواری و ... می شود و در بُعد جسمانی باعث تقویت بدن می شود. ما برای آن که بتوانیم زندگی خوبی در این دنیا داشته و مؤمنِ خوبی باشیم، باید جسممان سالم و آماده باشد تا نیروی کافی داشته باشیم، به قولی مرکب خوبی داشته باشیم چون که می گویند جسم، مرکب انسان است و حتی در ادعیه هم داریم که به امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف در زیارت آل یاسین می فرماید "و نُصرَتی معده لکم" این نصرتی یعنی چه؟ یعنی من نیروی لازم را برای شما دارم و آماده کمک به شما هستم. پس ما باید نیروی کافی داشته باشیم، حتی نیروی فکری.
گاهی انسان نیروی جسمش ممکن است معلول باشد، ولی وقتی روحش سالم باشد به وسیله ورزش هایی که انجام می دهد متناسب با جسمش، آن موقع است که روح پویایی دارد و می تواند نیروی فکری برای رهبرش باشد.
* اگر جای مسئولین در حوزه بودید، چه تدبیری برای ورزش بانوان طلبه می اندیشیدید که آنان بیشتر به سمت و سوی ورزش بیایند؟
حمایت های بیشتری از خانم های طلبه می کردم، چه آن هایی که در این عرصه فعالیت دارند و چه آن هایی که قصد دارند در این عرصه فعالیت کنند. طرح هایی را برای حمایت مالی از اشخاصی که در زمینه های تخصصی پیش می روند، به منظور تزریق این طلاب در بطن جامعه، این طرح ها را اجرا و عملی می کردم تا این افراد حمایت مالی شوند تا زمانی که به مرحله ای برسند که تبدیل به مربی شوند. چون مربی شدن بازه زمانی زیادی را نمی برد به خصوص در این زمانه، برای مربی شدن در رشته های ورزشی یک بازه زمانی دوساله شاید هم کمتر برای کسی که خیلی مستعد باشد، کافی است. طی دو تا سه سال، شخص به خوبی می تواند ترقی کند و مدرک مربی گری خود را بگیرد و زمانی که به آن مرحله رسیدند، معرفی شوند به باشگاه هایی که زیر نظر مرکز مدیریت است در دیگر شهرستان ها، تحت نظر مرکز مدیریت با همکاری بانوان، شهرداری، سازمان تبلیغات و... تا بتوانند بانوان شهرشان را از این طریق جذب کنند و به تبلیغ بپردازند.
برای ورزش طلاب هم همیشه به این فکر بودم که چرا هر حوزه، یک باشگاه نداشته باشد، چون حوزه ها به گونه ای ساخته شده اند که یک زمین و فضای باز کنارشان هست. یعنی این پتانسیل وجود دارد که خود مرکز مدیریت این شیوه را پیش بگیرد که در هر شهرستانی، در جوار مدرسه علمیه، یک باشگاه ورزشی تدارک دیده شود. همچنین برای طلاب واحدهای عملی در نظر گرفته شود تا به صورت رسمی به ورزش پرداخته شود، نه به صورت تفریحی. البته خوب است که تفریح کنند در ساعات ورزشی، اما ملزم می کردم به صورت روزانه و یا یک روز در میان، طلاب واحد عملی ورزش در باشگاه های کنار حوزه علمیه داشته باشند و یا در سالن اجتماعات حوزه علمیه،توسط مربی ورزشی و یا از طلاب مدرسه که تخصص ورزشی داشته باشد، برنامه ورزشی برقرار باشد.
ساخت این باشگاه ها زیاد هم هزینه بر نیست زیرا سوله هایی هم که بخواهند بسازند کافی است. البته درست است که با توجه به شرایط اقتصادی کشور مقداری سخت است. برای تجهیز آن هم برای شهرهایی مثل آبادان می توانند از منطقه آزاد این سالن های ورزشی را تجهیز کنند، در شهرهای دیگر هم به کمک شهرداری و یا ارگان های دیگر که همکاری می کنند.
* سختی های ورزش برای بانوان چیست؟
سختی خاصی وجود ندارد ولی پیشنهاد من این است که بانوان طلبه در رشته هایی فعالیت و تخصص کسب کنند که متناسب با شرایط جسمی یک بانو است، مثلا ورزش هایی مثل؛ بدنسازی، وزنه برداری به نظرم مناسب استایل بانو نیست، خانم ها می توانند در رشته هایی به فعالیت بپردازند که هم از لحاظ جسمی و هم از لحاظ روحی آن نشاط لازم را داشته باشد و در ورزش هایی که شرکت می کنند به قصد فقط قهرمانی شرکت نکنند، بلکه برای کسب سلامتی، نشاط، پویایی و بدن و روحی سالم در آن ورزش قدم بردارند.
10. سخن پایانی شما را با مخاطبان می شنویم.
سخن پایانی که می توانم با مخاطبین محترم داشته باشم به نظرم بهتر است از سخن پروردگار اینجا استفاده کنم، در آیه ۷۷ سوره قصص می فرماید" ولا تنسی نصیبک من الدنیا" که حضرت اميرالمؤمنين علیه السلام در تفسیر این آیه میفرمایند: منظور این است که "ولا تنسی صحتکَ و قوتکَ و فراغک و شبابک و نشاطک" تندرستی خودت، توانایی خودت، آسایش خاطر و جوانی و نشاط خود را فراموش نکن و با این ها آخرت خود را به دست بیاور. نه اینکه فکر کنیم معنای آیه این است که از نعمت ها و بهره مندی های این دنیا نهایت استفاده را کنیم، بلکه می فرماید به وسیله نشاط و تندرستی و جوانی خود و فراغ بالت، آخرت خود را به دست بیاور. پس چه خوب است که ما همّت و تلاش کنیم و اراده خود را قوی کنیم به جهت داشتن زندگی سالم، با نشاط و جسمی سالم، چرا که در کنار جسم سالم ان شاءالله روحی سالم خواهیم داشت و آن موقع است که می توانیم زندگی خوب داشته باشیم و نتیجه آن را هم در این دنیا و هم در آخرت شاهد باشیم تا یک فرد مفید برای جامعه، خانواده و حتی یک سرباز خوب برای امام زمان خود و رهبر خود باشیم، همچنین به عنوان یک بانو بتوانیم سربازان خوبی تربیت کنیم که ان شاءالله باقیات الصالحات ما باشند.
بنی نعمه، حضور بانوان طلبه در عرصه ورزش را همراه با اثرات مثبت در جامعه دانست و گفت: حضور بانوان طلبه در عرصه ورزش، برای دیگر بانوان جالب بوده و اثر مثبت بر بانوان جامعه دارد. بانوان طلبه می توانند در این بُعد، الگوی دیگر بانوان شوند.
کد خبر 1109559
نظر شما