بیش از 3 میلیون نفر در خوزستان واجد شرایط رأی دادن هستند

رئیس ستاد انتخابات خوزستان، با اشاره به اینکه جمعیت خوزستان 4 میلیون و 500 هزار نفر است، اظهار داشت: از این تعداد 3 میلیون و 29 هزار نفر واجد شرایط رأی دادن هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، حمید قناعتی، رئیس ستاد انتخابات خوزستان، در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه، گفت: از ابتدای ثبت نام کاندیداها در استان 318 نفر ثبت نام کردند که از این تعداد 18 نفر خانم و 300 نفر آقا هستند و دو نفر هم در شهرستان مسجد سلیمان به موجب قانون، تغییر حوزه انتخابات داشتند که در مجموع 320 نفر شدند.

 

وی افزود: از این تعداد در فرایند رسیدگی به صلاحیت کاندیداها در هیئت اجرایی نظارت شهرستان، استان و شورای نگهبان، 201 نفر در عرصه رقابت انتخاباتی حضور دارند که 102 نفر رد صلاحیت و عدم احراز شدند و 17 نفر هم انصراف دادند.

 

قناعتی با بیان اینکه در خوزستان به واسطه اینکه 18 کرسی داریم به ازای هر کرسی 11 نفر رقابت انتخاباتی دارند که رنج کشوری 12 نفر است، تصریح کرد: جمعیت استان چهار میلیون و 500 نفر است و جمعیت واجدین شرایط 18 سال و 18 سال به بالا سه میلیون و 29 هزار نفر و رأی اولی های خوزستان 204 هزار نفر اعم از دختر و پسر هستند.

 

قناعتی، اضافه کرد: تمام اقدامات تأمینی، تجهیزی، پشتیبانی، نیروی انسانی و تدارکات کاملاً برای برگزاری انتخابات آماده است از همه لایه های اجتماعی با همه سلایق در میان کاندیداها در اعضای شعب هیئت های بازرسی و نظارت وجود دارد که این موضوع نشان از آزاد بودن مردم ایران در انتخابات است.

 

وی اذعان داشت: در جمهوری اسلامی ایران به موجب قانون، انتخابات توسط مردم انجام می شود و در این میان 30 هزار نفر از معتمدین از بین مردم می باشند که هیئت اجرایی را تشکیل می دهند و پس از آن این هیئت اجرایی هستند که اعضای شعب را انتخاب می کنند، در واقع کار نظارت بر عهده خود مردم است.

 

قناعتی با بیان اینکه تمام اقدامات اجرایی ما در روز 12 اسفند توسط مردم انجام می شود که مجموعه و آرایش بسیار زیبایی را تشکیل می دهند، تأکید کرد: استان خوزستان دارای دو هزار و 809 صندوق اخذ رأی شامل هزار و 951 صندوق ثابت و 858 صندوق سیار است و سه صندوق هم در اهواز داریم که کار رأی گیری از اقلیت های مذهبی را انجام می دهند و اقلیت‌های مذهبی خوزستان به نمایندگانشان در اصفهان رأی خواهند داد.

 

رئیس ستاد انتخابات خوزستان، یاد آور شد:70 هزار نفر مسئول عوامل اجرایی، نظارت، بازرسی و پشتیبانی، کار راهبری ستادهای انتخابات فرمانداری ها، بخشداری ها و عوامل انتظامی و امنیتی را بر عهده دارند و در یک روز باید همسو و هم جهت عمل کنند.

 

وی با اشاره به اینکه تاکنون تمام تعرفه‌ها،‌ پولوگرام‌ها، ملزومات و صندوق‌های اخذ رأی خوزستان به دستمان رسیده و اکنون در حال توزیع بین 24 فرمانداری تابعه استان هستیم، ادامه داد: تعرفه‌هایی که در اختیارمان قرار می‌گیرد دارای بار کد بوده و خاص استان است، در انتخابات امسال حتی تعرفه‌های شهرستان‌های استان نیز با هم متفاوت هستند و با توجه به اینکه ممکن است در بعضی استان‌ها با کمبود تعرفه‌ مواجه شویم، خوزستان می‌تواند به عنوان استان مادر وارد کار شود و تعرفه‌های اضافی و بلا استفاده خود را با اجازه‌ ستاد انتخابی کشور به شهرستان‌ها یا استان‌های دیگر ارسال کند.

 

مدیر کل سیاسی و انتخاباتی و تقسیمات کشوری استانداری خوزستان، بیان کرد: در هشت دوره گذشته انتخابات مجلس شورای اسلامی، معدل مشارکت مردمی خوزستان 60 درصد بوده که از معدل کل کشور بالاتر است، در دور هفتم میزان مشارکت مردم استان 6/55 و در دوره هشتم 6/54 درصد بوده؛ لذا امیدواریم که در سال جاری افزایش چشم‌گیر مشارکت مردمی را شاهد باشیم.

 

وی اظهار کرد: با توجه به حضور گسترده مردم ایران در راهپیمایی 22 بهمن که بالغ بر 50 میلیون نفر برآورد شد، پیش‌بینی می‌کنیم به لحاظ مشارکت مردمی بار دیگر شاهد رکوردی در کل کشور و خصوصاً خوزستان باشیم لذا برآورد ما در انتخابات این دوره یک رکورد 75 درصدی است که امیدوارم مردم ما نشان دهند همچنان پشتیبان انقلاب بوده و از کلیت رهبری خود دفاع و حمایت می کنند.

 

قناعتی، با بیان اینکه خبرنگاران و اصحاب رسانه به عنوان عضوی از عناصر مهم کشور باید سهم خود را در مشارکت مردم در انتخابات اعلام کنند، خاطر نشان کرد: شما باید به مردم در انتخاب شاخص های فرد اصلح کمک کنید و به آنها جهت دهید و در واقع باید بگویم که خبرنگاران جزو عقلا و افراد فرهیخته ‌استان هستند.

 

وی خطاب به کسانی که از رأی دادن انصراف می‌دهند، توضیح داد: انتخابات حاکمیت نیست بلکه برای کل کشور و حق شهروندی و حقوق ملی است، ما باید سبد نظام را پر کنیم، نه اشخاص را؛ در نظام مردم سالاری اگر رأی ندهیم خود را محروم کرده ایم و آسیبی به دولت نمی رسد.

 

رئیس ستاد انتخابات خوزستان، با اشاره به میزان تحصیلات کاندیداهای استان خوزستان، ابراز داشت: از 318 نفر داوطلب اولیه، 39 نفر مدرک دکترا، 212 نفر مدرک فوق‌لیسانس، 59 نفر لیسانس و 2 نفر مدرک فوق‌دیپلم دارند؛ همچنین 5 نفر دارای تحصیلات حوزی هستند.

 

وی عنوان کرد: هر یک از کاندیداها و یا هواداران آنها که مرتکب تخلفات اخلاقی شوند توسط بازرسین رصد و با آنها برخورد قانونی می‌شود، البته مردم نیز می‌توانند در این مسیر ما را یاری کنند؛ هیأت بازرسی وزارت کشور مسئول نظارت بر تخلفات کاندیداها می‌باشد که در تمام شهرستان‌های استان دایر شده است.

 

وی با بیان اینکه غالب کاندیداهای حاضر با گرایش اصول گرایی هستند البته اصلاح طلبان و مستقل گرایان نیز در این بین حضور دارند، ابراز کرد: اگر انتخابات به دور دوم کشید طبق قانون یک ماه پس از پایان نتایج دور اول، مرحله دوم آغاز می شود، در ضمن طبق قانون هر کاندیدی که یک چهارم آرا را کسب کند به مجلس راه پیدا می‌کند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 110895

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha