به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، علی باقرزاده، معاون وزیر آموزش و پرورش امروز(3اسفند) در دیدار با حجت الاسلام حسینی بوشهری، امام جمعه قم، در سخنانی با اشاره به آمار جمعیت کم سواد کشور گفت: در سرشماری سال 1385 ، پنجاه درصد از جمعیت غیر دانش آموز و دانشجو و طلبه ، تحصیلات زیر دیپلم دارند. 18 درصد این جمعیت تحصیلات کمتر از سیکل و 13 درصد نیزاز سطح سواد کمتر از ابتدایی برخوردارند و این آمار برای کشوری که می خواهد در منطقه و و جهان حرفی برای گفتن داشته باشد آمار تکان دهنده ای است.
معاون وزیر آموزش و پرورش از طراحی نظام جامع آموزشی بزرگسالان در کشور خبر داد و گفت: در آموزش رسمی که از کودکان 6 تا 18 سال را شامل می شود، سعی داریم نظام آموزش جامع بزرگسالان طراحی شود تا هر بزرگسالی که از تحصیل جا مانده و یا امکان ادامه تحصیل نداشته و نتواسته است تحصیلات خود را ادامه دهد، بتواند ادامه تحصیل دهد تا بدین ترتیب به سمت توسعه سواد در کشور حرکت کنیم.
وی تصریح کرد: سعی بر این است تا دسترسی به آموزش را آسان کنیم تا اگر کسی اعلام آمادگی کرد برایش مدل و روش طراحی کنیم تا بتوانند در جریان برنامه سوادآموزی قرار گیرند.
باقرزاده در ادامه افزود: در حال حاضر میانگین سال های تحصیل در کشور 7 سال است. یعنی از 12 سال آموزش رایگانی که باید برای همه اقشار جامعه باید فراهم باشد این به 7 سال تقلیل پیدا کرده است که این آمار با کشورهای پیشرفته فاصله دارد.
وی یادآور شد: ما پنج سال با میانگین آموزش که در قانون پیش بینی شده است فاصله داریم.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور با اشاره به جایگاه استان قم در آموزش نهضت سوادآموزی نسبت به کل کشور اظهار داشت: استان قم در زمینه آموزش نهضت سوادآموزی در شش ماهه اول امسال حائز رتبه اول در کشور بود و هم اکنون در بین ده استان برتر جای دارد.
باقرزاده اظهار داشت: کسانی که تحت آموزش نهضت سوادآموزی قرار می گیرند به شدت در معرض بازگشت به بی سوادی هستند. بر این اساس برنامه ای شامل 200 ساعت آموزش برایشان طراحی کرده ایم تا خطر برگشت به بی سوادی به حداقل برسد.
پایان پیام/
نظر شما