حجت الاسلام « افشین کلات پور » در گفتگو با خبرگزاری شبستان در مشهد در خصوص مسابقه قرآنی مدهامتان بیان کرد: مسابقات قرآنی مدهامتان را می توان یکی از برنامه های موفق کانون های فرهنگی هنری مساجد دانست که امسال در چهاردهمین دوره آن توانسته جایگاه خوبی در کشور به خود اختصاص دهد.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه افزود: مسابقات قرآنی که توسط مجموعه های مختلف برگزار می شود، در قرآنی شدن فضای کشور بسیار موثر است و افراد زیادی را جذب قرآن کرده است.
وی با بیان اینکه این مسابقات موجب مراجعه انسان به قرآن و تفکر در آیات می شود و در نهایت با آن مانوس می شود؛ گفت: مسابقات قرآنی یک تداعی محفوظات برای قرآن آموزان است به ویژه مسابقه مدهامتان به دلیل اینکه در نسل دانش آموزی و برای جوانان و نوجوانان برگزار می شود، بسیار می تواند مفید واقع شود و دانش آموزان می توانند با مراجعه به قران و بعضی از مسائلی که مربوط به حفظ ، قرائت ترتیل و .. است، یک بازخوانی داشته باشند.
حجت الاسلام کلات پور بیان کرد: متاسفانه مسائلی وجود دارد که معارض برخی از مسائل دینی و فرهنگی ما است لذا این مسابقات به ما این امکان را می دهد که بتوانیم به فطرت خود مراجعه داشته باشیم و جایزه این مسابقات مسائل فرع این مسابقات است.
وی با بیان اینکه تنها کتاب عالم منسوب به خدا قرآن کریم است و کتب دیگر فهوای این کلام خدا هستند ولو کتب مقدسی که در بین جوامع دیگر است؛ افزود: مسابقات مدهامتان توانسته در دوره هایی که برگزار شده افرادی را جذب کند و افرادی را با قرآن و کلام خدا مانوس کند.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه گفت: وقتی توسط صدا و سیما، رسانه های فضای مجازی و مکتوب و سایت های خبری این مسابقات منعکس می شود یک بازخوانی صورت می گیرد و این می تواند تلنگر و یادآوری برای مومنین باشد که به فطرت خود برگردند ولو با دعا و این یک هشدار برای انسان است.
حجت الاسلام کلات پور بیان کرد: برگزاری برنامه ها و مسابقات قرآنی موجب بازگشت انسان به فطرت خود می شود و بازخوانی در وجود انسان می شود و این بازخوانی موجب بازنگری فطرت انسان در مشغله های روزمره می شود.
وی با بیان اینکه کانون های فرهنگی هنری مساجد علی رغم برخی مشکلات توانسته موفق عمل کند؛ افزود: هدف دستگاههای فرهنگی ما آشنا کردن مردم، نوجوانان و جوانان با اصل و فطرت و بازگشتن به خویشتن است اما کانون های فرهنگی هنری مساجد با نوآوری که ایجاد کرد، موجب شد افراد زیادی در این مسابقه شرکت کردند.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه بیان کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد از زمان شیوع کرونا برای حضور اعضای کانون در مسابقات قرآنی سایتی را راه اندازی کرد که متسابقین آثار خود را در این سایت بارگذاری کنند این نوآوری کانون موجب حضور بیشتر افراد در مسابقات شد.
وی با بیان اینکه کانون های فرهنگی هنری مساجد با فعالیت های فرهنگی و هنری متنوع خود و با برگزاری این مسابقه قرآنی جایگاه خوبی در کشور پیدا کرده است و توانسته نوجوانان و جوانان زیادی را جذب خود کند؛ گفت: انتخاب اسم زیبا برای مسابقه یعنی «مدهامتان» خود برای افراد جذب کننده می باشد.
حجت الاسلام کلات پور در خصوص نقش کانون های فرهنگی هنری مساجد در پیشبرد اهداف قرآنی جامعه گفت: بسیاری از نهادهای فرهنگی هم عرض هم هستند و یک بعدی کار می کنند اما کانون های فرهنگی هنری مساجد با توجه به تنوع کارهایی که در مسجد انجام می دهد مانند سرود تئاتر و ... می تواند از ظرفیت هنر برای جذب افراد به فرهنگ استفاده کند و یک بعدی نیست.
وی افزود: افراد زیادی به عشق هنر از جمله موسیقی، اردوها و تئاتر جذب کانون های فرهنگی هنری مساجد شده اند اما این افراد با شرکت در کلاس های قرآنی و مفاهیم قرآنی جذب فرهنگ آن نیز شده اند.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه گفت: کانون های مساجد در همه زمینه ها خدمت گذار دانش آموزان، نوجوانان و جوانان بوده است و در هر جایی که مسجد بوده ورود کرده است مخصوصا در روستاها؛ در کرمانشاه 62 درصد کانون های استان روستایی است و این کانون ها توانسته اند بچه های آن روستا را در یک مکان امن زیر نظر مربی با برنامه دقیق از مرکز و یا بومی سازی شده آنها را بیشتر از پیش با قرآن مانوس کند.
وی افزود: یقینا کانون های مساجد با گستره دامنه خود توانسته در این زمینه موفق عمل کند و الان بیش از 25 هزار کانون در سراسر کشور با 100 هزار جمعیت فعال هستند که یک ظرفیت بسیار عظیم برای کانون های مساجد مخصوصا با ایجاد سامانه بچه های مسجد و خبرگزاری شبستان مجسوب می شود.
نظر شما