به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، کانون فرهنگی هنری شهدای شهرک ولیعصر (عج) مسجد مسلم بن عقیل(ع) واقع در شیروان استان خراسان شمالی یکی از کانون های فرهنگی هنری فعال است، این کانون در سال 83 در این استان افتتاح شد و با درنظر گرفتن اولویت های فرهنگي،هنری و ادبی، کارآفرینی با بهره گيري ازجوانان و نوجوانان توانمند زمینه حضور آنها را در مسجد رونق بخشیده است و به عنوان قطب فرهنگی در این شهرستان شناخته می شود.
«محمد محمدزاده قانعی»، در گفت وگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به فعالیت های کانون فرهنگی هنری شهدای شهرک ولیعصر(عج) مسجد مسلم بن عقیل(ع) شیروان استان خراسان شمالی اظهار کرد: یکی از رویکردهای مهم کانون بحث کارآفرینی است، به گونه ای که با راه اندازی سه کارگاه فعال در محورهای آموزش گلیم باشی و تابلو فرش، خیاطی، بسته بندی(حبوبات، سبزیجات پاک کرده و انواع میوه وپودر گوجه) توانسته به صورت مستقیم و غیر مستقیم برای 50 نفر اشتغال آفرینی ایجاد کند.
مدیر کانون فرهنگی هنری شهدای شهرک ولیعصر(عج) ادامه داد: جهت ایجاد اشتغال به ویژه در بخش بانوان، با مجوز فنی و حرفه ای کارگاه های گلیم، جاجیم، تابلو فرش برگزار کردیم و در همین راستا با تهیه 13 دستگاه چرخ خیاطی کارگاه تولید لباس های فرم را راه اندازی کردیم، تا کمک خرجی برای خانواده های آنان باشد و در ایام گسترش بیماری کرونا نیز حدود 315 هزار ماسک توسط کارگاه خیاطی این مسجد تولید و در اختیار مراکز بهداشتی قرار گرفت.
وی گفت: در فصل برداشت زعفران، با امضای تفاهم نامه همکاری با کشاورزان، گل زعفران آنان دریافت و جهت پاک نمودن بین اهالی محل توزیع می گردد که در قبال این کار، دستمزدی نیز به صورت روزانه به این خانواده ها پرداخت می شود.
مدیر کانون فرهنگی و هنری شهدای شهرک ولیعصر (عج) مسجد مسلم بن عقیل(ع) شیروان استان خراسان شمالی صندوق قرض الحسنه، مجتمع درمانی_فرهنگی شامل مرکز نیکوکاری، مهد کودک، فروشگاه محصولات فرهنگی را از بخش های این کانون نام برد و افزود: در مرکز نیکوکاری این کانون 56 کودک یتیم را تحت پوشش قرار داده ایم و هر به صورت ماهیانه مبالغی را به شماره کارت آنها واریز می کنیم.
وی با اشاره به خدمات صورت گرفته از سوی مجتمع فرهنگی_ درمانی این کانون گفت: این مجتمع با هدف خدمت رسانی به اهالی این شهرک در دو طبقه از سالها قبل احداث شده است که طبقه اول آن مربوط به خانه نیکوکاری، درمانگاه، و فروشگاه محصولات فرهنگی و طبقه دوم آن نیز برای استفاده خانه قرآن، کارگاه حرفه آموزی و کلاسهای آموزشی است.
محمدزاده قانعی ایجاد نمایشگاه دائمی محصولات و تولیدات کانون های مساجد شیروان را از دیگر بخش های این کانون نام برد و گفت: این نمایشگاه دائمی با هدف آشنایی محصولات تولیدی و حمایت از تولیدکنندگان این شهرستان این فروشگاه راه اندازی شده است و در حال حاضر در این فروشگاه بیش از 20واحد تولیدی همکاری دارند، که هدف از ایجاد این فروشگاه آشنایی و معرفی تولیدات شهرستان به مردم و مسافران، اشتغالزایی، حمایت از تولیدکنندگان، خریداری محصولات و کسب درآمد است که هزینه های آن جهت اقدامات عمرانی و کارهای خیرانه صورت می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: در این فروشگاه دائمی در محور اقتصادی نیز فعالیت هایی شاخصی انجام می شود و معرفی و حمایت از تولیدکنندگان بومی، محصولات ارگانیک کشاورزان، باغداران، بافندگان، صنایع غذایی با قیمت مناسب عرضه می کند و از این طریق تولیدکنندگانی که توانایی اجاره محل کسب و فروش محصولات و تولیدات خود را ندارند را نیز مورد حمایت قرار می گیرند.
مدیر کانون فرهنگی هنری شهدای شهرک ولیعصر (عج) مسجد مسلم بن عقیل(ع) شیروان استان خراسان یکی دیگر از رویکردهای این کانون فرهنگی هنری را کمک های مومنانه به محرومین دانست و گفت: توزیع 60 جفت کفش بچگانه و بزرگسال بین نیازمندان، هزینه بُن نان رایگان به چهار نانوایی، پرداخت هزینه های دارویی و درمانی و پزشکی (شامل هزینه خرید دارو و هزینه درمانگاه هلال احمر و ترخیص بیمار از بیمارستان و هزینه دندانپزشکی)، توزیع بسته های معیشتی به ارزش 400 میلیون تومان برای نیازمندان و 80 خانواده نیازمند از این شهرستان از اقداماتی است که توسط این کانون فرهنگی انجام شده است.
وی با اشاره به خدمات عمرانی توسط فعالین این کانون فرهنگی هنری گفت:لوله کشی منازل، تعمیرات لوازم خانگی، کچ کاری منازل و عینک سازی بخش دیگری از خدماتی است که توسط این کانون انجام می شود.ضمن اینکه با توجه به اینکه در این شهرک هیچ دستگاه خودپردازی وجود ندارد، به همین جهت به همت این مسجد یک دستگاه خودپرداز جهت استفاده عمومی خریداری و در محل صندوق قرض الحسنه مسجد نصب شد.
محمدزاده قانعی همچنین با همکاری این کانون با مدارس مدارس پیرامون اشاره کرد و گفت:سه کانال در شبکه های اجتماعی راه اندازی نموده ایم و مباحث فرهنگی و مذهبی، به مخاطبان کانون ارایه می دهیم ، همچنین در این مجتمع فرهنگی دوره های حفظ قرآن کریم، مهد کودک های دخترانه و پسرانه با رویکرد قرآنی و با زمینه پرورش بیش از 200 حافظ قرآن راه اندازی نمودیم، علاوه بر آن درس های نظری همانند مدارس در تمامی پایه ها با استفاده از دانش روز برای تمام سنین و جنسیت، پرورش قارچ، گیاهان دارویی برای علاقه مندان آموزش داده می شود.
وی تصریح کرد: همچنین توزیع بسته های غذایی، غذای گرم، پرداخت قبوض منازل نیازمندان و تعمیرات بخاری و ایزوگام منازل و غیره از دیگر کمک های صورت گرفته برای محرومان این شهرستان بوده است.
محمدزاده قانعی با اشاره به فعالیت این کانون در زمینه تولید اقلام بهداشتی از جمله ماسک گفت: در اوج شیوع بیماری کرونا، تعداد زیادی ماسک به اقشار نیازمند، کارگر، مددجویان کمیته امداد، خانواده های زیر پوشش بنیاد شهید و جامعه نابینایان شهرستان اهدا شده و تعدادی ماسک رایگان نیز بین دانش آموزان نیازمند توزیع شد. در طول یکسال گذشته و با هدف پیشگیری از شیوع ویروس کرونا 387 هزار ماسک تولید و توزیع شد.
نظر شما