به گزارش خبرگزاری شبستان، امین حسین رحیمی در دیدار با همتای عراقی خود ضمن خیر مقدم به وزیر دادگستری عراق و هیأت همراه، اظهار داشت: دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی عراق دو کشور دوست، همسایه و برادر هستند. اشتراکات بسیار زیادی اعم از فرهنگی و مذهبی دارند و روابط آنها نیز در سطح عالی است.
وی ادامه داد: در این مدت کوتاهی که دولت جدید ایران شروع به کار کرده است، تعداد سفرهایی که از دو طرف انجام شده بسیار زیاد است.
رحیمی ضمن قدردانی از میزبانی کشور عراق در مراسم اربعین سال جاری، افزود: از اینکه روادید بین دو کشور رایگان شده بسیار خرسندیم اما امیدواریم به طور کلی بین دو کشور لغو روادید شود تا شهروندان با خیال راحت بتوانند برای زیارت اماکن مقدس در دو کشور سفر کنند.
وی اضافه کرد: آمریکاییها در عراق جنایات بسیاری مرتکب شدند که یکی از مهمترین آنها شهادت سپهبد شهید سردار سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس بوده است. که در این خصوص هم در مراجع قضایی عراق و هم در مراجع قضایی ایران پروندههایی تشکیل شده و اقداماتی انجام شده است.
وزیر دادگستری خطاب به همتای عراقی خود گفت: از جنابعالی تقاضا داریم که در عراق این موضوع به طور جد پیگیری شود. این جنایت به طور واقع بر خلاف تمام قوانین و مقررات توسط آمریکاییها صورت گرفته است.
رحیمی اظهار داشت: بین جمهوری اسلامی ایران و عراق در خصوص همکاریهای قضایی اسناد بسیاری وجود دارد که به قانون تبدیل شده است اما مفاد اسناد تا زمانی که اجرایی نشود، آثاری برای مردم دو طرف نخواهد داشت.
وی اضافه کرد: برای تسهیل اجرای اسناد منعقده از جمله موضوع انتقال محکومان، کمیته مشترکی میان وزارت دادگستری دو کشور پیشبینی شده است اما تاکنون این کمیته فعال نبوده بنابراین با توجه به حضور جنابعالی در تهران نشست مشترکی بین مدیران مربوطه دو وزارتخانه تشکیل شود و تصمیمات لازم برای برگزاری کمیته مشترک، اتخاذ شود.
استرداد ۴٠ محکوم ایرانی از عراق
عبدالستار محمد، وزیر دادگستری عراق هم در این دیدار گفت: اقدامات برای استرداد ۴۰ محکوم ایرانی در حال انجام است و فرایند استرداد در خصوص ۲۰ نفر انجام شده و در خصوص ۲۰ نفر دیگر نیز در حال انجام است.
وزیر دادگستری عراق خاطرنشان کرد: در خصوص محکومان اقلیم کردستان اختیار مستقیم نداریم و نقش ما می تواند به عنوان میانجی باشد تا هر کمکی که سفارت ایران خواست، ارائه دهیم.
وی اضافه کرد: به همین دلیل در معاهدات منعقده میان وزارت دادگستری ایران و عراق تسریع در استرداد محکومان نشده است.
محمد اظهار داشت: وزارت دادگستری ایران میتواند با دولت اقلیم کردستان یادداشت تفاهم امضا کند.جمهوری اسلامی ایران می تواند این موضوع را از طریق سفیر خود پیگیری کند.
وزیر دادگستری عراق افزود: موضوع محکومان دارو و مواد مخدر در شورای عالی قضایی در حال بحث و بررسی است.
وی گفت: در خصوص اتهام عبور غیرقانونی از مرزها دستور داده شد که برداشتن ویزاها اجرایی شود.
محمد اضافه کرد: در خصوص تجار ایرانی و عراقی لازم به ذکر است این موضوع در صلاحیت شورای عالی قضایی است.
وی به همتای ایرانی خود وعده داد که با رعایت کامل امانت داری تمام مطالب را به رئیس شورای عالی قضا منتقل کند.
محمد گفت: اگر مانعی در خصوص اجرایی کردن استرداد محکومان است، با بررسی مدیران کل امور بین الملل دو کشور باید برطرف شود و در خصوص استرداد داراییهای به غارت رفته تصمیم گرفته شود.
به گزارش ایرنا از وزارت دادگستری، هیات عراقی در فرودگاه امام خمینی (ره) مورد استقبال محمود عباسی معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری، فلاح مدیر کل دفتر همکاریهای بینالمللی، جلالیان مدیرکل مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک قرار گرفتند.
این سفر چهار روزه که در پاسخ به سفر سال گذشته آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیس پیشین قوه قضاییه و علیرضا آوایی وزیر وقت دادگستری صورت میگیرد با هدف دیدار با وزیر دادگستری، مقامات عالی قوه قضاییه و بررسی راهکارهای گسترش و تعمیق روابط دو جانبه حقوقی و قضایی انجام میشود.
نظر شما