به گزارش خبرنگار شبستان، حجتالاسلام والمسلمین هادی صادقی، دبیر سومین جشنواره هنر آسمانی در نشست خبری این جشنواره که صبح امروز 19 دی در حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد، گفت: شرکت علما و طلاب در تولید آثار هنری از چندین حیث میتواند تأثیرگذار باشد. اولین مورد از حیث ارتباطات انسانی است یعنی حضور هنرمند طلبه در کنار غیر طلبه منجر به ایجاد ارتباطات انسانی مؤثر میشود.
وی افزود: همچنین از جهت تولید فکر و راه و روش برای آفرینشهای هنری و خلاقیتهای جدید بسار مهم است، به عنوان مثال جاذبههایی که در حال حاضر در فیلم و سینما وجود دارد در 4 نوع خلاصه میشود: مشکلات، جاذبههای جنسی، اضطراب و دلهره و ترس در عموم فیلمها به کار گرفته میشود که همگی جنبه جسمانی و مادی دارند.
دبیر جشنواره هنر آسمانی اظهار کرد: آیا یک فیلمساز مسلمان میتواند از انواع جاذبههای دیگری هم استفاده کند؟ از آنجایی که یک محقق و هنرمند طلبه به خوبی هنر ها را می شناسد، می تواند نوع دیگری از جاذبهها مانند جاذبههای فطری میل به زیبایی و پرستش، اخلاقیات و زیباییهای انسانی را مطرح کند.
وی تأکید کرد: اگر هنرمندی بتواند روشی را ارایه دهد که این امیال به شکل جاذبهای در فیلم مطرح شوند، نوآوری مورد نظر ما را عملی کرده است. در نتیجه این تحقیقات میتوان به ارتباطی محکم میان مضمون و محتوا با فرم و قالب دست پیدا کند و این امر حضور هنرمندان طلاب را در کنار سایر هنرمندان ضروری میکند تا از امتزاج و پیوندهای تکنیکی و مفهومی آن دو، به هنری موفق دست پیدا کنیم.
صادقی خاطرنشان ساخت: ترویج و سوق دادن فضلا و طلاب به سمت کارهای هنری در برخی از ادوار در حوزه علمیه شکل پررنگی به خود گرفته و در برخی دوره ها کمرنگتر شده است. در حال حاضر نه تنها طلاب و فضلا وارد مقوله هنر شدهاند بلکه حمایتهای فراوانی نیز از فعالیت های ایشان صورت گرفته است.
وحید فرجی، رییس حوزه هنری استان قم و دبیر اجرایی جشنواره هنر آسمانی نیز گفت: 1500 اثر از 18 استان به دبیرخانه دایمی جشنواره در قم رسیده که بیشترین آثار مربوط به همان قم بوده است. در کنار طلاب مرد، خواهران این عرصه نیز آثاری را ارایه دادهاند.
وی افزود: سومین دوره جشنواره در دهه اول اسفند برگزار و نفرات برتر رشتههای هنرهای تجسمی، ادبی، هنرهای نمایشی و پژوهش معرفی می شوند حال آنکه جشنواره بخش نمایشگاهی نیز داشته و به مدت 10 روز پس از جشنواره دایر خواهد بود.
وی همچنین مهمترین هدف از برگزاری این جشنواره را کشف استعدادهای هنری طلاب و ایجاد پیوند میان طلاب هنرمند و سایر هنرمندان، حمایت از آثار هنری طلاب، دستیابی به هنر دینی از طریق تربیت نیروی انسانی، گسترش فرهنگ دینی و اسلامی در قالب آثار هنری متنوع و روزآمد، شناسایی و معرفی مراکز هنری مرتبط با حوزههای علمیه، ترویج فرهنگ پژوهش در عرصه هنر و حمایت از پژوهشهای هنری طلاب عنوان کرد.
پایان پیام/
نظر شما